GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 035
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 050
В света на Мартин, узаконените копелета наследяват чак след законните деца, независимо от реда на раждането и пола.

Има го и в сериала, който е гледал внимателно.
В сериала за Рамзи ли става въпрос?

Иначе намерих това за книгите:
It is unclear whether a legitimized bastard would be placed in the succession according to birth order, or would be placed at the end, after the trueborn children.
Значи не е много ясно кой къде попада.
Примерите, които имаме са обикновено на узаконени копелета на лордове, които нямат други наследници.
Тук пише повече:
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Bastardy

# 1 051
  • България

Моайрейн виждам че не си наясно. Единествено кралят имат право да узаконява деца.

Каква ирония. Робърт Баратеон узакони трите деца на Церсей, които не бяха негови, а не можа да узакони собствените си.
Или не му е пукало на пияндето, точно както на "справедливия" Нед.

# 1 052
  • София
Гледах сцената с Лияна и Нед... и малкото Джонко -  бебе ... Нед и Лияна, толкова красиви думи и отношение.. . Затова си ги харесвам Старките- нормални от всякъде. Вие сте дали... още отлични пояснения... Майстера е знаел според мен.. от Нед.

# 1 053
  • София
Дам. Ако Кат знаеше кой е Джон, тя щеше да го ликвидира. Simple Smile още в кошарата. Нед за това си е мълчал.

Допълвам се: пия си кафето на терасата и чувам няколко гларуса се драчат. Бахти звуците, чак се огледах да не са на Денерис драконите Simple Smile
ММ ме обяви за луда,. Научих малкия да му вика Валар моргулис като става и той е в потрес.
😜😂😜

# 1 054
Гледах сцената с Лияна и Нед... и малкото Джонко -  бебе ... Нед и Лияна, толкова красиви думи и отношение.. . Затова си ги харесвам Старките- нормални от всякъде. Вие сте дали... още отлични пояснения... Майстера е знаел според мен.. от Нед.

Според мен сам се е досетил.

# 1 055
# 1 056
  • Варна
Не съм сигурна за реда на наследяване, но съм убедена, че Рамзи разчисти бебе, тати и мама, не защото се чувстваше заплашен за законовите си претенции, а защото Рууз можеше него да го "разчисти". В най-добрия случай само го търпеше и откровено се отвращаваше от него. Рамзи му трябваше да превзема, да плаши и т.н. и по времето, когато го е узаконил не беше женен и нямаше други наследници. В момента, в която Дебелата Фрейка роди Рамзи взе да става излишен.

# 1 057
  • България
Смесвате две различни неща за произхода на Джон. Не съм съгласна, че ако Нед беше узаконил Джон, той щеше да пререди останалите му деца за наследството. Ако си спомняте добре, когато се роди бебето на Рууз Болтън, Санса дразнеше Рамзи, че бебето, което е законнородено, винаги ще има по-силни позиции за наследството от Рамзи.
Най-после един да вижда нещата, като мен.
Тези хора- благородниците, са били над законите. Дават и взимат имена, посочват наследници на това или онова.
Точно тия "благородници" даже са убивали за собствено удоволствие, че едно име на едно копеле ли няма да уредят.
Чисто и просто кралят можеше да узакони Джон, Нед щеше да измисли някаква майка от Дорн, н.п.р., умряла при раждането.
Става дума за баща на дете, който е гарант на Севера, вторият след краля. Толкова власт имат в ръцете си.
Малко ли копелета има узаконени на благородници през вековете, да не говорим за франсетата, които променят закона за унаследяване, за да обезнаследят френската принцеса.
Не е нужно Джон да наследява Нед. Още при даването му на име, може да му се даде имение, което да управлява.
А даже и можеше да се постави условие, че ще се ожени за еди коя си наследница и ще приеме името ѝ, за да продължи нейния род.
Пътищата са много пред един Старк, но не и пред Сняг.

Възхищавам се на Мартин, че се е потопил в епохата, но очевидно, не е успял да внуши, колко е трудно за човек на честта, като Джон да расте като копеле.

# 1 058
  • Варна
Такава официална лъжа не е в характера на Нед. Пак щеше да даде имот на Джон, просто Робърт го извика в КЧ рано. Относно брака с наследница, едва ли. Много рядко се съгласяват на брак с копелета.

# 1 059
Напротив според мен е успял. Ако Джон не беше отгледан като копеле, щеше да е друг човек и историята щеше да е друга.
Много неща са можели да се случат, но не са се случили, главно защото хората правят грешки.

# 1 060
Много ми е интересно как ще постъпят с Джайм сега. И самия той каво ще иска да направи.

# 1 061
  • Варна
Освен това е трябвало и да лъже Джон коя е майка му. Вероятно е възнамерявал поне на него да каже истината.

# 1 062
Най-после един да вижда нещата, като мен.
Тези хора- благородниците, са били над законите. Дават и взимат имена, посочват наследници на това или онова.
Точно тия "благородници" даже са убивали за собствено удоволствие, че едно име на едно копеле ли няма да уредят.
Чисто и просто кралят можеше да узакони Джон, Нед щеше да измисли някаква майка от Дорн, н.п.р., умряла при раждането.
Става дума за баща на дете, който е гарант на Севера, вторият след краля. Толкова власт имат в ръцете си.
Малко ли копелета има узаконени на благородници през вековете, да не говорим за франсетата, които променят закона за унаследяване, за да обезнаследят френската принцеса.
Не е нужно Джон да наследява Нед. Още при даването му на име, може да му се даде имение, което да управлява.
А даже и можеше да се постави условие, че ще се ожени за еди коя си наследница и ще приеме името ѝ, за да продължи нейния род.
Пътищата са много пред един Старк, но не и пред Сняг.

Възхищавам се на Мартин, че се е потопил в епохата, но очевидно, не е успял да внуши, колко е трудно за човек на честта, като Джон да расте като копеле.
Нед е човек на честта, наясно е, че Джон е наследникът на ЖТ и рано или късно ще трябва да предяви претенциите си. Едно узаконяване само ще ги усложни.

Много ми е интересно как ще постъпят с Джайм сега. И самия той каво ще иска да направи.
Нито става да го утрепят, нито да го пуснат.

# 1 063
  • Варна
Вероятно ще му предоставят право на избор. Едва ли ще иска да се бие срещу Церсей. Може би ще поеме към Скалата

# 1 064
  • България
Такава официална лъжа не е в характера на Нед. Пак щеше да даде имот на Джон, просто Робърт го извика в КЧ рано. Относно брака с наследница, едва ли. Много рядко се съгласяват на брак с копелета.
Хексе, по-официална лъжа от това да дамгосаш наследника на престола, като свое копеле едва ли може да се измисли.

Общи условия

Активация на акаунт