GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 015
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 065
Напротив според мен е успял. Ако Джон не беше отгледан като копеле, щеше да е друг човек и историята щеше да е друга.
Много неща са можели да се случат, но не са се случили, главно защото хората правят грешки.
И точно пораде тази причина хипотетично не виждам Джоп да е оцелял до 8 сезон, тъй като виждаш как хубаво разчистиха Старките  - Роб, Рикон, Кейт, Нед....
Добре ,.че беше стражата да не пусне Джон да помага, защото съм 10000% , че щеще да се спомине. Да , не му беше лесно да поеме по този път , но в крайна сметка е жив .... и оцеля..
Много ми е интересно как ще постъпят с Джайм сега. И самия той каво ще иска да направи.
И на мен ми е страшно интересно. Но може би ще тръгне след Бриен. Или пък ще иска да убие Церсей за предателството , че е готова да го убие , независимо, че толкова години бяха заедно..

# 1 066
  • Варна
Трона е на Робърт, Нед е помогнал да го спечели. Джон може да е само претендент

# 1 067
  • България
Скрит текст:
Най-после един да вижда нещата, като мен.
Тези хора- благородниците, са били над законите. Дават и взимат имена, посочват наследници на това или онова.
Точно тия "благородници" даже са убивали за собствено удоволствие, че едно име на едно копеле ли няма да уредят.
Чисто и просто кралят можеше да узакони Джон, Нед щеше да измисли някаква майка от Дорн, н.п.р., умряла при раждането.
Става дума за баща на дете, който е гарант на Севера, вторият след краля. Толкова власт имат в ръцете си.
Малко ли копелета има узаконени на благородници през вековете, да не говорим за франсетата, които променят закона за унаследяване, за да обезнаследят френската принцеса.
Не е нужно Джон да наследява Нед. Още при даването му на име, може да му се даде имение, което да управлява.
А даже и можеше да се постави условие, че ще се ожени за еди коя си наследница и ще приеме името ѝ, за да продължи нейния род.
Пътищата са много пред един Старк, но не и пред Сняг.

Възхищавам се на Мартин, че се е потопил в епохата, но очевидно, не е успял да внуши, колко е трудно за човек на честта, като Джон да расте като копеле.
Нед е човек на честта, наясно е, че Джон е наследникът на ЖТ и рано или късно ще трябва да предяви претенциите си. Едно узаконяване само ще ги усложни.
Мислиш, че е целял това?
Да се разкрие истината и да подкрепи Джон в борбата му за ЖТ.
А клетвите към Нощния страж?.
Не мисля, че Нед Справедливия се бореше за истината.

# 1 068
  • Варна
Не вярвам Джайм да тръгне да убива майката на детето си.

# 1 069
  • София
Освен това е трябвало и да лъже Джон коя е майка му. Вероятно е възнамерявал поне на него да каже истината.
Да възнамерявал но... после нямашеее
Да не наранява.. любимата си Кат, в която намирам доза... лудост на моменти
Това озлобление, викове... като при сестра и Лиза..
Нед определено я е познавал най-добре😃 и я е усещал и той... затова е мълчал.
Непредсказуема... на моменти леко луда, така я виждам сега като си преговарям😜
В разговор с мацката на Роб... Кат се обвинява..." Не спазих обещанието си.. пред боговете, да заобичам това дете/Джон/.. и ето дойдоха злините върху моето семейство👻

# 1 070
Скрит текст:
Скрит текст:
Най-после един да вижда нещата, като мен.
Тези хора- благородниците, са били над законите. Дават и взимат имена, посочват наследници на това или онова.
Точно тия "благородници" даже са убивали за собствено удоволствие, че едно име на едно копеле ли няма да уредят.
Чисто и просто кралят можеше да узакони Джон, Нед щеше да измисли някаква майка от Дорн, н.п.р., умряла при раждането.
Става дума за баща на дете, който е гарант на Севера, вторият след краля. Толкова власт имат в ръцете си.
Малко ли копелета има узаконени на благородници през вековете, да не говорим за франсетата, които променят закона за унаследяване, за да обезнаследят френската принцеса.
Не е нужно Джон да наследява Нед. Още при даването му на име, може да му се даде имение, което да управлява.
А даже и можеше да се постави условие, че ще се ожени за еди коя си наследница и ще приеме името ѝ, за да продължи нейния род.
Пътищата са много пред един Старк, но не и пред Сняг.

Възхищавам се на Мартин, че се е потопил в епохата, но очевидно, не е успял да внуши, колко е трудно за човек на честта, като Джон да расте като копеле.
Нед е човек на честта, наясно е, че Джон е наследникът на ЖТ и рано или късно ще трябва да предяви претенциите си. Едно узаконяване само ще ги усложни.
Мислиш, че е целял това?
Да се разкрие истината и да подкрепи Джон в борбата му за ЖТ.
А клетвите към Нощния страж?.
Не мисля, че Нед Справедливия се бореше за истината.
Не. Обеща на сестра си да се грижи за него, не да подкрепя бъдещ крал. Вярно, че не беше кой знае какъв стратег, но е винаги добре да имаш скрит коз в ръката. Само където изобщо не се добра до играта.

# 1 071
  • България
И точно пораде тази причина хипотетично не виждам Джоп да е оцелял до 8 сезон, тъй като виждаш как хубаво разчистиха Старките  - Роб, Рикон, Кейт, Нед....
Ха, тази сутрин и аз си мислих за Старките.
Май, май са на изчезване.
Джон така и не стана Старк, а ако огласят истината хич и няма да стане.
Санса е Болтън. Тук трябва кралска намеса за анулиране на браковете ѝ.
Бран сигурно вече не може да прави деца.
Остава един Старк. Аря.
Тя пък е жена и ще трябва съпругът ѝ да приеме нейното име.
Пак стигаме до кралски декрет и ако северняците загубят войната с Церсей, свършено е със Старк.
Да, Нед скъпо ще плати за грешките си.

# 1 072
  • София
Не вярвам Джайм да тръгне да убива майката на детето си.
И аз не вярвам.. Той още я.. обича

# 1 073
Остава един Старк. Аря.
Пак стигаме до кралски декрет и ако северняците загубят войната с Церсей, свършено е със Старк.

От където е жената от там са децата...Wink

# 1 074
Джайм още не знае, че Церсей го е поръчала, предния път му се размина. Едвали ще тръгне заради това да я убива.

# 1 075
  • Варна
Да бе, голяма поръчка - на Брон. Най- много да се запият по кръчмите.

# 1 076
Санса е вдовица, няма защо да й се анулират браковете.
Нед направи най-доброто за Джон в онзи момент. Робърт е спечелил войната и всички Тарги, които е открил са убити. До последно Робърт преследваше и искаше да убие Дани. Той е приятел на Нед и със сигурност Нед много добре е знаел как ще постъпи с Джон ако дори за секунда заподозре чий син е. Решил е да опетни себе си, но да спаси детето на сестра си и за него това е бил най-добрият начин. Вероятно е планирал да го омъжи за някое добро момиче и така Джон да изживее животът си без да подозира чий син е.  Решението му да отиде на Вала донякъде решава и проблема на Нед. Там няма значение кой си. Той се погрижи за племеника си, спаси го, възпита го и накрая Джон сам направи избор. За Нед Джон никога не е влизал в сметките за трона. Дори когато Робърт умря, той реши да подкрепи Станис, а не да вади коза с племеник Тарг.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 11:19 от gigi-gagi

# 1 077
Но все още само се предполага че Брон е приел "поръчката".

Това, че Нед крие произхода на Джон си мился, че всъщност той крие истината - бунтът на Робърт се основава на една лъжа.
Нед знае за произхода на Джон, истинското му име, знае за любовта и брака на сестра си.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 11:02 от ratridi

# 1 078
  • България
Скрит текст:
Остава един Старк. Аря.

От където е жената от там са децата...Wink
Съгласна. Smiley.
Санса е вдовица, няма защо да й се анулират браковете.
Е, значи си остава Болтън и край на линията Старк от нейна страна. Не че не може да се анулират браковете, за да си върне фамилията и продължи рода.

# 1 079
Остава един Старк. Аря.
Санса не е Болтън. Старк си е и е лейди на Зимен Хребет. Тя или Аря ще продължат рода.

Общи условия

Активация на акаунт