GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 035
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Варна
Еднакви и равноправни няма. Дори да няма трон, играта е вечна.

# 1 111
Идеално.
Два шанса за Старк, ако победят Церсей.
Един декрет и съпругът на едната Старк ще продължи рода.
Мхм. Кръвното родство ще се запази заради майката (Санса/Аря), а титлата заради бащата.

# 1 112
Мдааа, и аз го започнах отначало, към края на 2ри сезон съм. Много тънки неща съм изпуснала..
Дааа и аз така. Ей сега почвам 3 сезон.
Обаче наистина ми е жал за Роб, много умен и добър стратег е , ама на уви..

Много го харесвам тоз Джакен, пу пу пу

# 1 113
Мдааа, и аз го започнах отначало, към края на 2ри сезон съм. Много тънки неща съм изпуснала..
Дааа и аз така. Ей сега почвам 3 сезон.
Обаче наистина ми е жал за Роб, много умен и добър стратег е , ама на уви..

Много го харесвам тоз Джакен, пу пу пу
Тъкмо съм на с02е08, Джакен вече се развихри 😍😍😍

# 1 114
  • София
Е, когато играеш нещо, то приключва, когато един победи. А не когато всичко се унищожи...
Всяка победа... води и разруха след себе си, ако не пълно унищожение

# 1 115
  • Вестерос
Смесвате две различни неща за произхода на Джон. Не съм съгласна, че ако Нед беше узаконил Джон, той щеше да пререди останалите му деца за наследството. Ако си спомняте добре, когато се роди бебето на Рууз Болтън, Санса дразнеше Рамзи, че бебето, което е законнородено, винаги ще има по-силни позиции за наследството от Рамзи. Именно затова той уби баща си и бебето с майката.
Виж за ЖТ е друго- Нед ако каже майката и бащата на Джон /а не да го узаконянва като свое копеле/, Джон става законен претендент за трона. Което пък дали не трябваше да се случи след смъртта на Робърт? Вярно, че ще е в опасност Джон, но пък той е реално законния наследник на ЖТ. Все пак справедливо е да го наследи.
Не беше ли бременна Фрейката? Май не беше родила.

И в сериала и в книгите Джон е по-голям от Роб.

MeMyselfI, хахахаха представяш ли си и едно Дракарис от някъде Grinning Вчера четох в един форум дискусия, няколко фена мислеха, че Дрогон се казва Дракарис Grinning

# 1 116
Именно тя е в момента лейди Старк и Лейди Болтън. Лейди Старк по право, а лейди Болтън докато не се появи наследник с повече права.
Аз все се влияя от френската история, но Мартин явно черпи повече от английската.
Всъщност, попаднах и на интересна статия за прототипите на някои образи.
Може и да е пускана в стари теми. Ако я намеря, ще я пусна, че не я отметнах май.

Това където Церсей е инспирирана от Цирцея/Кирка ли?

# 1 117
Аз знам, че имената на драконите са Дрогон, Регал и Визерион. Прави ми впечатление,  че като малки ги различавах - зелен, червен и черен.
Като големи все едно не са така , не мога да ги различа, сякаш са с 1 цвят.

Обаче от къде е това Дракарис , така и не разбрах и аз ?!

# 1 118
  • Вестерос
В света на Мартин, узаконените копелета наследяват чак след законните деца, независимо от реда на раждането и пола.

Има го и в сериала, който е гледал внимателно.
В сериала за Рамзи ли става въпрос?

Иначе намерих това за книгите:
It is unclear whether a legitimized bastard would be placed in the succession according to birth order, or would be placed at the end, after the trueborn children.
Значи не е много ясно кой къде попада.
Примерите, които имаме са обикновено на узаконени копелета на лордове, които нямат други наследници.
Тук пише повече:
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Bastardy
Хмм, интересно. не помня в Светът как беше написано за многото  узаконени копелета. Иначе и аз излъгах явно, че Джон ще е преди Роб Grinning

Дракарис мисля, че е от валериански.

Едва ли Нед е казал на Майстера, по-скоро Майстерът се е досещал, не е бил тъп.

# 1 119
  • България
Не.
Повечето са от английската история.
http://div.bg/Истинските-прототипи-на-героите-от-Game-of-Trones_l.a_i.500944.html
Линкът трябва да се копира и постави в адресната лента.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 12:10 от МоарейнД

# 1 120
моля да ми припомните, преди време на ж. острови имаше еdно момиченце, с обезобразено лице - какво беше и какво стана с него?

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 12:13 от gold__

# 1 121
моля да ми припомните, преди време на ж. острови имаше ено момиченце, с обезобразено лице - какво беше и какво стана с него?
Да не питаш за Ширийн? Тя беше дъщеря на Станис, Мел я изгори. Подробности чети в wiki

# 1 122
  • Вестерос
Мартин най-много е заимствал от скандинавската митология и от войната на розите

# 1 123
Не.
Повечето са от английската история.
http://div.bg/Истинските-прототипи-на-героите-от-Game-of-Trones_l.a_i.500944.html
Линкът трябва да се копира и постави в адресната лента.
Аха, мерси. Аз се сетих за това: https://www.soundtrack.bg/2019/04/30/kakvo-oznachavat-imenata-v-igra-na-tronove/

# 1 124
Аз знам, че имената на драконите са Дрогон, Регал и Визерион. Прави ми впечатление,  че като малки ги различавах - зелен, червен и черен.
Като големи все едно не са така , не мога да ги различа, сякаш са с 1 цвят.

Обаче от къде е това Дракарис , така и не разбрах и аз ?!
Дракарис значи огън на валириански.

Общи условия

Активация на акаунт