Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 1 811
Много филми гледате. Ако толкова лесно се извличаше чиста ДНК проба като за такава сериозна проверка.... Значи е проблем да се проведе разговор и да се заведе детето до място, на което може да даде чиста проба, взета от професионалист, но не е проблем да се пращат клечки за уши в лекарствени шишета. И кой ще носи отговорност, ако пробата покаже едно, пък то се окаже друго?

# 31
 • София
 • Мнения: 19 675
Сега погледнах в нета, че има лаборатория, която дава сет за дом.проба. Авторът нещо ни пързаля.

# 32
 • Мнения: 198
Много филми гледате. Ако толкова лесно се извличаше чиста ДНК проба като за такава сериозна проверка.... Значи е проблем да се проведе разговор и да се заведе детето до място, на което може да даде чиста проба, взета от професионалист, но не е проблем да се пращат клечки за уши в лекарствени шишета. И кой ще носи отговорност, ако пробата покаже едно, пък то се окаже друго?
Каква отговорност?!? Човекът иска просто да знае дали е негово детето и дали да предприема нещо. Дори по някакъв хипотетичен начин пробата да се замърси (което е невъзможно при добре измито шишенце), тя няма да покаже, че е баща, ако не е. След което му остава само да си наеме добър адвокат, да направят същата проба, но по каналния ред, да се разведе (ако се е оженил) и да бъде прекратено по съдебен път бащинството му, за да не може златотърсачката да го съди за издръжка.

# 33
 • София
 • Мнения: 8 710
Добре измито шишенце, а? Интересна идея за стерилност.  Joy

в аптеките продават контейнерчета за стерилна урина, стотинки струват. Може да купят от тях за пробата.
Но пак не съм съгласна да се прави без знанието на другия родител.

# 34
 • Мнения: 198
Защо не си съгласна? Ако жена му го е измамила, никога няма да се съгласи на тест. И по твоята логика човекът не трябва никога да научи истината, така ли?

# 35
 • София
 • Мнения: 8 710
А жената как да научи истината за подвизите на милото?
Той се фокусира на бебето и ще го изследва - лесно е.
А ако тя има съмнения колко и е верен как да изследва всички за да намери братчета или сестричета на бебо? Няма как и просто ще си остане със съмненията.
Ако мой мъж/гадже/ започне да се съмнява в произхода на детето  - ами да си ходи. Освобождавам го от финансови и емоционални грижи.

# 36
 • Мнения: 198
Чакай сега... Ако той е правил други бебета, това ни най-малко не касае жена му. Тя нито ги гледа, нито ги храни, нито ги издържа, нито се грижи за тях. Но цял живот да отглеждаш чуждо дете, щото някоя решила, че трябва да те върже - това е съвсем друго нещо.

От друга страна - ако детето е негово, наистина може да се обиди жената от подобна проверка. Въпреки че, както е казал товарищ Ленин, проверката е висша форма на доверието Grinning Затова човекът постъпва максимално деликатно - прави тест без да я уведомява. За което заслужава поздравления.

# 37
 • Мнения: 1 811
Аз не бих отказала ДНК тест, като си знам, че ще потвърди бащинството. То ако се е стигнало дотам, отношенията е ясно, че са развалени вече. Но пак се връщаме към предишните съвети - деликатно може да провери първо по кръвни групи. Ако не съвпада - отива към официално искане за доказване на бащинство. Ако съвпадат - тогава вече ДНК тест.

А като се замислиш колко бащи са отгледали чужди деца... На първо замисляне се сещам само край мен за няколко семейства. Никак не е справедливо.

Памучните тампони и клечките за уши между другото не са стерилни.

# 38
 • Мнения: 198
Когато престъпник остави ДНК следи (косми, слюнка или семенен материал), те също не са стерилни Simple Smile Което не пречи той да бъде идентифициран. В случая важното е да пробата да не бъде замърсена с ДНК материал от потенциалния баща, който я взема.

За кръвните групи - не е лоша идеята, но ако съвпадат? Пак остава 25% вероятност детето да е от друг. Освен това кръв от бебе се взема доста по-трудно, отколкото слюнка за ДНК тест. Единственото предимство на този вариант е финансовият аспект - определянето на кръвна група струва няколко лева.

# 39
 • Пловдив
 • Мнения: 5 528
Как пък ги изчисли тея 25% вероятност детето да е от друг?!!!
(Не питам има ли, няма ли вероятност, а как ги изчисли 25.)

# 40
 • Мнения: 198
Има 4 кръвни групи - нулева, A, B и AB. Ако съпругът не е баща на детето, вероятността биологичният баща да е от същата кръвна група е 1/4, което е 25%. Това, разбира се, е твърде условно, защото включва допускане, че четирите кръвни групи са еднакво често срещани. А, доколкото зная, нулевата е по-рядка. Резус-факторът при преобладаващото мнозинство от хората е положителен, затова не го вземам под внимание.

# 41
 • Пловдив
 • Мнения: 5 528
Това е повече от "твърде условно". Wink И то - дори и кръвните групи да са еднакво разпространени.
Първо. Не знаем коя група е детето, затова пък знаем, че при майка с дадена група и дете с друга дадена група няма само една възможна група за бащата.
Пример - аз съм АБ, дъщеря ми е Б. В нашия случай бащата също е АБ, но също така можеше да бъде - в конкретния случай при майка АБ и дете Б - абсолютно всяка друга. Затова пък не всеки с група А може да бъде баща на дете група Б, само някои могат - зависи дали носи и ген за 0.
При майка А и дете 0 бащата може да бъде всяка без АБ. При майка А и дете Б може да бъде Б или АБ. И така нататък.

Второ и главно. Очевидно не е едно и също: а) за 75% от мъжете от популацията да е изключено да са бащи на моето дете, а 25% - теоретично да могат; и б) вероятността моят мъж да му е баща да е 75% (и 25% - да е друг).

Пример - имаме 400 мъже в селото. За 75% от тях, което е 300, знаем, че не са бащи на детето ми. Примерно са негри, а детето е бяло. Ако останалите сто, между които е моят собствен мъж, могат да бъдат бащи, каква е вероятността бащата да НЕ е мъжът ми? Примерът е точно същият като твоето "условно" допускане за кръвните групи.

# 42
 • Мнения: 1 839
Кръвните групи не доказват нищо. Имам две деца и двете са с А +, както и аз. ММ е 0+,но едното дете не е от него, а от предишна връзка.

# 43
 • Пловдив
 • Мнения: 5 528
Не е баш нищо. Могат да изключат конкретен мъж като баща. Могат и да не го изключат, разбира се, пък той пак да не е баща.
Доколкото знам, има и други показатели от типа на кръвногруповите, които нямат значение за кръвопреливането, но са се изследвали някога, когато не е имало достъпни ДНК-тестове за бащинство. Те са можели още повече да стеснят кръга на "заподозрените", тоест - да изключат повече възможни бащи.

# 44
 • Мнения: 1 839
Ако жената е кръшкала с мъж със същата кръвна група какво показва изследването? 

Общи условия

Активация на акаунт