Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 6

• 52 582
  • 825
  •   1
Отговори
# 360
20 мин е тестването.

# 361
Момичета, в коя седмица попълнихте документи за раждането и тогава ли ви назначиха преглед при анестезиолог и кардиолог ? Кога се уточнява и предпочитаната стая ? Мерси

# 362
https://
Момичета, в коя седмица попълнихте документи за раждането и тогава ли ви назначиха преглед при анестезиолог и кардиолог ? Кога се уточнява и предпочитаната стая ? Мерси
в 35 + г с, да, тогава се заявява и за стая при старшата, която е на смяна. С същия ден с попълването на документите се минава анестезиолог и кардиолог.

# 363

Трябва са вземете предвид обаче и че не винаги желаната стая е свободна. Аз на въпросното подписване на документите се записах за единична стая, а когато родих такава нямаше свободна.

# 364
Да, точно за това питай. А дали, ако запазим ВИП апартамента, а сме нормално раждане и той е зает сме с предимство за единична ?

# 365
Според мен ще ви е по-добре да не сте в единична стая. На мен ми се наложи да остана повече и ме преместиха в единична - скука голяма и няма кой да наблюдава бебето, ако влезеш в банята.
Да не говорим какво предимство е ако с теб има мама вече раждала, а на теб ти е първо Simple Smile

# 366
Според мен ще ви е по-добре да не сте в единична стая. На мен ми се наложи да остана повече и ме преместиха в единична - скука голяма и няма кой да наблюдава бебето, ако влезеш в банята.
Да не говорим какво предимство е ако с теб има мама вече раждала, а на теб ти е първо Simple Smile
Подкрепям! И на мен ми се наложи да остана повече време и ме преместиха в единична стая. Голяма скука е Simple Smile

# 367
Направо си е перфектно в единична стая. Имаш 2-3 дни в болницата за почивка и възстатоваване, после почивка няма 😘

# 368
Дами, ще ми кажете ли кога се решава какво ще е раждането- секцио или нормално и с кого се обсъжда въпросът- само със следящия или има екип, който решава?
И бебетата след раждането са постоянно при мама или на поискване?
П.С. На мен на пункции и трансфер винаги ми е било скучно сама в стая, по- добре с компания. А и наистина допълнителен опит не е за изпускане.

# 369
Аз си бях решила, че не искам секцио ако няма причина, но никога не сме го обсъждали с аг. Тя просто в 36 седмица ми каза “с теб ще си пробваме нормално, нали” и това беше.😁
Относно стаите, наложи ми се да остана.. първите три дни бях с жена, на която ѝ е първо като на мен, четвъртия ден преместиха при мен една мама на вече второ бебче, беше ми супер досадно, защото ми задаваше въпроси от сорта на не му ли е студено на бебето като е отворен прозореца, ама защо това не правиш така а онова по еди какъв си начин... нямах търпение да остана сама. Имах само една вечер, в която бях сама и мога да кажа единствената в която си починах като хората.
Бебето е с теб постоянно, взимат го за тоалет и за през нощта (ако искаш) ги взимат към 23:00ч. Едната майка при мен, която беше единия ден поиска да ѝ го вземат по-рано и го взеха към 19ч.. та става и “на поискване” 😁

# 370
Момичета, аз в понеделник влизам за планово секцио на обяд. Вечерта до 22ч. да ям каквото ям, ясно. Ама забравих да питам клизма правят ли или ти дават свещичка, каква е процедурата? Ако някоя знае, да каже... аз стая не си уредих някаква специална, но ВИП не искам, не ми се седи сама или пък някой да идва да спи при мен и да ми помага, сигурно ще е напрягащо. При първото ми раждане бях с още една майка в стаята, която беше естествено раждане и беше голямо облекчение да имаш с кой да си кажеш 2 приказки или кой да ти отвори прозореца да се проветри ако ти едвам се движиш все още...

# 371
Момичета, аз в понеделник влизам за планово секцио на обяд. Вечерта до 22ч. да ям каквото ям, ясно. Ама забравих да питам клизма правят ли или ти дават свещичка, каква е процедурата? Ако някоя знае, да каже... аз стая не си уредих някаква специална, но ВИП не искам, не ми се седи сама или пък някой да идва да спи при мен и да ми помага, сигурно ще е напрягащо. При първото ми раждане бях с още една майка в стаята, която беше естествено раждане и беше голямо облекчение да имаш с кой да си кажеш 2 приказки или кой да ти отвори прозореца да се проветри ако ти едвам се движиш все още...

Правят клизма, затова те искат 2 часа преди секциото - подготвят те, правят проба за антибиотик. Но доколкото помня до 18:00 предната вечер е храната, а до 22 водата. На мен ми дадоха две хапчета да пия вечерта и сутринта.

# 372
Направо си е перфектно в единична стая.
Абсолютно.
Скрит текст:
Аз нямах късмет с второто раждане и трябваше да деля стаята. Момичето с мен държеше да се пази гробна тишина през цялото време. Това телефонен разговор или радио беше абсолютно недопустимо ( щом на мен, която мрази да говори по телефона ми направи впечатление), дразнеше се когато бебето плачеше, когато се обърна и леглото скърцаше, когато някоя акушерка влезе в стаята да донесе нещо. Кипна ми когато в часовете за посещение влезе да се къпе и помоли акушерките да не пускат никой в нашата стая и ММ трябваше да стои отвън и да чака, при все че не беше виждал бебето и мен от 2 дни. Много беше важно къпането да стане точно в 17.30.
Както и да е. Не болка за умиране, разбира се, минава и заминава, но така се депресирах в тези малки стайчета и мини прозорци, че всякакви външни фактори ми влияеха много повече от обикновено .
В случая, просто накрая помолих да ме изпишат ден по-рано. Бебето си беше супер и педиатърката разреши. Естествено, основната причина беше, че нямах търпение да си видя баткото, с когото не се бяхме разделяли никога.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 23:30 от andota

# 373

Правят клизма, затова те искат 2 часа преди секциото - подготвят те, правят проба за антибиотик. Но доколкото помня до 18:00 предната вечер е храната, а до 22 водата. На мен ми дадоха две хапчета да пия вечерта и сутринта.

Може би защото ще влизам в 12ч. за операция, няма да съм първа сутринта и затова до 22ч. с храната, знам ли... какви хапчета са ти давали?
А защо е нужна клизма, на мен при първото раждане ми даваха нещо за разхлабване сама да се приготвя...

# 374
И при мен казаха след 18ч никаква храна, а операцията беше в 13:00 часа на следващия ден.
Клизмата при планово секцио в Щерев, доколкото знам е задължителна.
Хапчетата бяха капсули Ulcoprol.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 00:56 от andota

Общи условия

Активация на акаунт