Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 6

• 52 580
  • 825
  •   1
Отговори
# 390
Това всъщност и аз се питам.. след като толкова упорито се опитва да ме разубеди, дали не ѝ е слабо място?!?! Аз питах и в един друг пост дали някоя дама, минала вече секцио при нея, би споделила повече, но нямаше много отговори. Може и на лични, всяка информация би била полезна. Аз се отказах от МД, но ако не се убедя на 100%, че д- р Арабаджи ще се справи със секциото, знам ли... Иначе е много мила и обяснителна, даже ми обърна внимание на гестационния диабет, който не вярвах, че имам, а тя се оказа права. И хич не ми се иска ПАК да сменям лекар.

# 391
И аз се надявам да се справя,защото със сигурност ще съм секцио и съм с близнаци. Гледам да не го мисля много,позитивно настроена съм. 😊

# 392
във щерев миналата седмица имаше консилиум за отмяна на Секцио по избор . За това се опитват да ви убедят . И правилно правят . Бг е страната с най много секцио без причини .
Супер тъпо е да мислите че ако се опитват да ви разубедят значи им е слабо място .
Точно па Арабаджи е доста известна лекарка

# 393
Момичетата питат, нали затова е темата. Тя самата има две раждания, едното е нормално, другото секцио, споделяла ми е, че неслучайно насърчава естественото раждане, защото оперативното и не е било леко.
Честно казано нямах желание да пиша точно за операциите ми при нея, но все на някой ще е полезно мнението ми и то от първа ръка.
Имам две деца ( на 2,4 и на 5 месеца) благодарение на д- р Арабаджи. Така се случи че поради спешното секцио първият път и бързото забременяване с второто дете, се наложи вторият път да е планово. Цял живот ще съм и благодарна затова което направи, че имах изключително спокойни бременности, че беше внимателна към мен.
За проследяване е перфектният избор.
Обаче за операциите на мога да кажа, че е от най- добрите( конкретно в Щерев). По време на първото раждане, си изпусна нервите когато тоновете започнаха да падат и се видя че няма да излезе по естествен път, сякаш аз си мечтаех след  толкова напъни да ме режат. По време на плановото секцио, сега през януари, както си вървеше всичко нормално изведнъж настана паника защото ножиците не били наточени!!!!!( ясно че това не зависи от опериращия)  и не можеха да ми изрежат от слоевете в коремната област. Имаше видимо притеснение , дърпаха, бутаха, трудно изкараха бебето.  ( малко като виц звучи, но въпреки упойката си бях в пълно съзнание).

В заключение пак повтарям, не бих върнала ражданията си при нея, защото благодарение на нея имам най- прекрасните дечица и ако живот и здраве пак забрамения, отново ще избера при нея да се следя. Просто за самото раждане ако е отново с планова операция не съм много убедена какво да избера.

# 394
Момичетата питат, нали затова е темата. Тя самата има две раждания, едното е нормално, другото секцио, споделяла ми е, че неслучайно насърчава естественото раждане, защото оперативното и не е било леко.
Честно казано нямах желание да пиша точно за операциите ми при нея, но все на някой ще е полезно мнението ми и то от първа ръка.
Имам две деца ( на 2,4 и на 5 месеца) благодарение на д- р Арабаджи. Така се случи че поради спешното секцио първият път и бързото забременяване с второто дете, се наложи вторият път да е планово. Цял живот ще съм и благодарна затова което направи, че имах изключително спокойни бременности, че беше внимателна към мен.
Обаче за операциите на мога да кажа, че е от най- добрите( конкретно в Щерев). По време на първото раждане, си изпусна нервите когато тоновете започнаха да падат и се видя че няма да излезе по естествен път, сякаш аз си мечтаех след  толкова напъни да ме режат. По време на плановото секцио, сега през януари, както си вървеше всичко нормално изведнъж настана паника защото ножиците не били наточени!!!!!( ясно че това не зависи от опериращия)  и не можеха да ми изрежат от слоевете в коремната област. Имаше видимо притеснение , дърпаха, бутаха, трудно изкараха бебето.  ( малко като виц звучи, но въпреки упойката си бях в пълно съзнание).

В заключение пак повтарям, не бих върнала ражданията си при нея, защото благодарение на нея имам най- прекрасните дечица и ако живот и здраве пак забрамения, отново ще избера при нея да се следя. Просто за самото раждане ако е отново с планова операция не съм много убедена какво да избера.

Това с ненаточените ножици ми звучи притеснително и несериозно, ние в кой век сме... дано да е било еднократен инцидент.  А какво е впечатлението ти от анестезиолозите, имаш ли мнение и знаеш ли кой анестезиолог ти се падна?
И Въпрос към мамите, раждали секцио - каква е точно процедурата по приемането и подготовката преди операцията? Казаха ми да отида 3 часа по-рано, какво толко ти правят 3 часа? Часът ми е на обяд - 12ч. да влизам, да речем до към 1:30 ще приключи операцията. Ще ме раздвижат ли още на същия ден по накое време, знаете ли? И в интензивно седи ли се и колко време? Искам да знам горе-долу какво да кажа на таткото къде да се мотае, ще го пуснат ли да ме види същия ден или не... иии бебето показват ли го на таткото като го извадят?

# 395
Сигурно е било инцидент, просто звучи наистина несериозно. Simple Smile
 Д-р Николаев ми беше анестезиолог. Прекрасен! Идеше ми да го разцелувам след раждането.
Аз бях с насрочена операция за 13 часа. Отидох към 11. Оставяне на багажа, събличане, слизане долу за тонове, клизма, последна консултация с анестезиолог и то мина бързо времето. Моята операция започна към 13.10 и в 14.00 часа вече бях в интензивното. Раздвижиха ме вечерта, а в 6 сутринта на следващия ден вече си бях горе в стаята. За таткото се съмнявам да го пуснат в интензивното. Иначе, бебето веднага ще му го покажат докато те дозашиват и после като те изведат от операционната ще се видите пак с него и бебето. На ММ му казаха преди 13 часа че няма смисъл да чака горе на диванчето.
Успех с раждането! Стискам палци всичко да мине леко. Purple Heart

# 396
За анестезиолозите - на първото ми раждане (секцио) беше доктор Багеров - страхотен. Говорихме си през цялото време, разсейваше ме, успокояваше ме. При второто - доктор Белков. Той не е от най-разговорливите, но мн внимателен, професионалист. И при двамата упойката ме хвана веднага, нищо не съм усещала по време на операцията. Възстанових се бързо, не съм имала главоболие, всичко беше точно. Чувала съм много добри отзиви и за доктор Николаев.

# 397
Сега, аз не че искам да се оплаквам отново, но си имам своите притеснения и ме дразни, когато някой лекар, който почти не ме познава (защото при нея съм от месец, няма и толкова) махва с лека ръка и мисли, че преувеличавам.
Когато си бях при проф. Тимева това най- много ми харесваше, че винаги се е съобразявала с моето мнение и желание. Още в началото ми каза, че няма никакво намерение да ме мъчи и ще ми направи секцио.
Аз загубих бебе в 26 г.с. , раждането (нормално) въобще не искам да го описвам, че да не травмирам някой. Никой не ме и чу, когато повтарях, че шийката ми е тясна, не мога да направя разкритие и ще има проблем. Получих разкъсване на шийката, което доста време ми създаваше проблеми. Имам четири трансфера, три от които с упойка, защото катетър не минава. Това едно на ръка, да оставим и психическата драма, но отгоре на всичко съм с Херпес Симплекс 1-ви тип, който в момента е блокиран, но никой не ми дава гаранция, че няма да се активира по някое време. Аз съм логопед по професия, виждала съм какво ли не, нямам намерение да излагам на риск детето си от увреждания. Отгоре на всичко отскоро съм и с гестационен диабет. А тромбофилиите даже няма и да ги споменавам...
И разберете ме, когато на фона на всичко това, някой ми упорства как ще си родя нормално най- спокойно, не мога да не се изнервя.

# 398
Здравейте и от мен Simple Smile аз сега също съм при д-р Арабаджи( ходила съм само веднъж и нямам конкретно мнение).
Първото ми раждане беше секцио по спешност при Тимева-  викат по- рано, защото има процедури- клизма, тонове, да не се бърза излишно Simple Smile
Секциото беше добре , бързо св възстанових, надявам св и сега са е така. Когато коментирахме защо съм била секцио д-р Арабаджи каза, че е правилно в моя случай и не сме го обсъждали повече. До колкото знам тя си е привърженик на естественото раждане, което не означава, че ще ви макара насила. Нали е частна клиника все пак...

# 399
Zazameg, просто на следващия преглед й кажи, че категорично ще раждаш секцио и не желаеш повече да се коментира. Всичко ще бъде наред този път, не се притеснявай Simple Smile

# 400
И Въпрос към мамите, раждали секцио - каква е точно процедурата по приемането и подготовката преди операцията? Казаха ми да отида 3 часа по-рано, какво толко ти правят 3 часа? Часът ми е на обяд - 12ч. да влизам, да речем до към 1:30 ще приключи операцията. Ще ме раздвижат ли още на същия ден по накое време, знаете ли? И в интензивно седи ли се и колко време? Искам да знам горе-долу какво да кажа на таткото къде да се мотае, ще го пуснат ли да ме види същия ден или не... иии бебето показват ли го на таткото като го извадят?

През 3-те часа ти мерят тонове около 12-30 минути, правят ти клизма, правят проба за антибиотик, снимка на бебето преди раждането, взимат кръв за изследване, пускат ти системи. Има какво да направят в тези часове. Попълват се и едни документи и те разпитват. Операцията е най-много 1 час, вадят бебето на 10-тата минута горе долу, дори и по-рано. Раздвижват вечерта още същия ден, за теб е по-добре дори. В реанимация е 24 часа, но по-скоро на другия ден сутринта те местят, не чакат да минат 24-те часа.
Таткото може да те види след операция в коридора докато те возят към реанимация, тогава ви показват и бебето. При нас таткото присъства на раждането и го видя дори пръв, дадоха му да го снима докато неонатолозите се занимаваха с него.

Успех!

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 10:08 от petya.kal

# 401
А заплаща ли се отделно присъствието на таткото?

# 402
А заплаща ли се отделно присъствието на таткото?
Не

# 403
Много ти благодаря за отзива.
Наистина е безпредметно да се обяснява на другите съфорумки какво било тъпо да мисля аз или друга съфорумка относно причините на д-р Арабаджи или друг лекар, да настояват за секцио.
Наясно съм, че е една от известните и за това съм я избрала. Всеки лекар, обаче, е човек и има силни и слаби страни. Специално за това наблегнах за Магунска, че е доста силна в операциите. Отделно, че раждането е важно и в някои случаи рисково събитие и за това сме се събрали всички тук - всяка си има своите притеснения.
Иначе, от това, което пишеш за твоите преживявания, имам усещането, че на Арабаджи секциото наистина не ѝ е силна страна. Все се надявам да греша, понеже нямам идея към кого друг да се насоча от тук насам..
Сравнено с моята операция преди 2 години и половина.. усещаше се страшно спокойствие, дори Магунска и другия лекар на операцията (май беше Александров) съвсем спокойно си обсъждаха политическата ситуация в Швеция тогава и на мен ми стана смешно.Също така и не са ми рязали коремните мускули, а само ги отпрепарират, режат само матката, после връщат мускулите на мястото.
Като цяло, това мисля е практика за самата болница и би трябвало всички да я прилагат, де...

# 404
А защо не попиташ с кого е в екип при раждане със секцио? Аз лично бях при д-р Коновалова, страхотна е, но и тя е в групата на репродуктивните специалисти. Но и при двете ми раждания беше в екип с д-р Григорова, която също е изключителен специалист с много богат опит. Може да питаш за нея или ако д-р Арабаджи е в екип с нея си в сигурни ръце. Успех!
Много ти благодаря за отзива.
Наистина е безпредметно да се обяснява на другите съфорумки какво било тъпо да мисля аз или друга съфорумка относно причините на д-р Арабаджи или друг лекар, да настояват за секцио.
Наясно съм, че е една от известните и за това съм я избрала. Всеки лекар, обаче, е човек и има силни и слаби страни. Специално за това наблегнах за Магунска, че е доста силна в операциите. Отделно, че раждането е важно и в някои случаи рисково събитие и за това сме се събрали всички тук - всяка си има своите притеснения.
Иначе, от това, което пишеш за твоите преживявания, имам усещането, че на Арабаджи секциото наистина не ѝ е силна страна. Все се надявам да греша, понеже нямам идея към кого друг да се насоча от тук насам..
Сравнено с моята операция преди 2 години и половина.. усещаше се страшно спокойствие, дори Магунска и другия лекар на операцията (май беше Александров) съвсем спокойно си обсъждаха политическата ситуация в Швеция тогава и на мен ми стана смешно.Също така и не са ми рязали коремните мускули, а само ги отпрепарират, режат само матката, после връщат мускулите на мястото.
Като цяло, това мисля е практика за самата болница и би трябвало всички да я прилагат, де...

Общи условия

Активация на акаунт