Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 4
Със сигурност ще си ги получа, не се притеснявай. Парите са ни гарантирани на 100 % също както и в банаката. Колкото до осмото чудо... Имах друго в предвид  : „Сложната лихва е осмото чудо на света. Който я разбира я събира, който не я разбира я плаща.“ – Алберт Айнщайн

# 16
  • Мнения: 30 717
С Айнщайн съм съгласна.
Аз съм от събиращите, но не от застраховки.

# 17
  • Мнения: 1 693
Със сигурност ще си ги получа, не се притеснявай. Парите са ни гарантирани на 100 % също както и в банаката. Колкото до осмото чудо... Имах друго в предвид  : „Сложната лихва е осмото чудо на света. Който я разбира я събира, който не я разбира я плаща.“ – Алберт Айнщайн

Ти със сигурност, но зарибените балъци, повярвали в осмото ти чудо, не това на Айнщайн - едва ли, по-скоро не.
Ето ти дефиниция на пирамида.

# 18
  • Мнения: 469
Vikou , явно не спиш, седейки по форуми в 5 сутринта или може да си в друга времева зона, следейки акциите нагоре ли, надолу ли вървят  Laughing. Това малко за шега.

Дефиниция за пирамида ли какво е? С прости думи - финансова "схема", при която се привличат нови "купувачи", "клиенти", "ползватели" на услуга или "актив" с обещание за "дивидент, доходност, възвръщаемост", просто казано печалба.
Избождащо сетивата е, като се каже да привличаш нови хора под теб, за да печелиш и ти. Пример - фалиралата пловдивска секта/пирамида Sci/Saveway преди години.
Друг пример - КТБ 2014 г. - ресорът за "преференциалните %-ти.
Трети пример - Lioness.

Bitcoin - абсолютни пирамиди и измами.
Пресен пример - Onecoin  Crazy.

Застраховането само по себе си не е пирамида, защото, ако то е пирамида, и банките са пирамида и всичко във финансовия сектор.

Има много скрити пирамидални структури, които не са измама, но не всеки печели обещания %, ти казваш 7%.
Голословно звучиш, защото не казваш кой е продуктът. Дай компания и име на застраховката, за да ти кажем кое какво, и да си сверим всички часовника, а някои нямат и нужда, защото са наясно, но това е друга тема. Или си влезнал/ла, за да се "изфукаш", типично по Бай-Ганьовски.

Добре те посрещаме, да, възползвай се, и да има дискусия, ако желаеш.

Последните 2-3 г. на пазара се появиха 3-4 интересни продукта с гарантиран номинал, доходност гарантирана, но "под условие", ако всичките акции на всичките компании на падеж са нагоре, се начислява, иначе не. Тук дадох лек хинт, който може да разбере, да разбира.

Ако си избрал/ла проста обикновена инвестиционна спестовна застраховка във фонд, не вярвам да се получи кой знае каква доходност. Може да се пребори инфлацията, но дотолкова. И хоризонтът трябва да е поне средносрочен 10-15 г.

DeVa, като оставим настрана "любимите" ти класически спестовни застраховки с покрития  Mr. Green, в застраховка парите са по-добре защитени и гарантирани, от който и да е пенсионен фонд да кажем или спекулативен диверсифициран инвестиционен портфейл през инвестиционен посредник.
Съизмеримо, даже по-добре от "гаранцията" на Фонда до 196 000 лв.

Естествено, който не иска да спекулира, да "върти" средства, остава да разчита на банката за сигурността, доколкото я има, превалутира в EUR и спи спокойно, както правиш ти и много други хора.

Дали може човек да забогатее от капиталовите пазари? Твърдо, да, но се иска дупе, прежавалване на средства, късмет и години време. Общо взето хубаво е да се разхвърлят средства, да се внимава какво се прави и да се четат Общите условия Wink.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 11:55 от FragranceFanatic

# 19
  • Мнения: 30 717
FragranceFanatic, както не вярвам на спестовни застраховки, така не вярвам на пенсионни фондове. И даже смятам след време да се местя в НОИ.
С фондовите пазари не искам да се занимавам. Не са ми ясни нещата и не желая да рискувам.

# 20
  • София
  • Мнения: 230
Добре се, дайте пример с някоя компания, в която си струва да се инвестира.

# 21
  • Мнения: 4
Спестявям в дългосрочен план като използвам продукти на MetLife, не съм в дискусията за да се фукам или нещо от сорта. А относно ранния час... Работя на смени  и работното ми време е от 6:00ч. 😂
 Относно пенсиите... Не смятам да разчитам на НОИ поради факта, че в момента имам един стандарт на живот, а крайно няма да ме устройват 250 лв пенсия...

Общи условия

Активация на акаунт