Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 май 2019, 19:38 ч.

Пандишпан

  • 518
  • 8
  •   2
Отговори
  • Мнения: 145
Знаете ли къде се продава пандишпан за торти в София.

# 1
  • Мнения: 3 376
А защо не си направиш пандишпана сама? Много е лесно. На едно яйце, около 30 гр захар и толкова брашно. За блат, който можеш да разделиш на два или три отделни блата отиват 6 яйца. Честно казано ме съмнява да се продава готов блат пандишпан, все пак е основно яйца.

# 2
  • Мнения: 17 526
Продават навсякъде. При нас има във всеки супермаркет, та дори и в кварталните магазинчета.
В големите хипермаркети има със сигурност.

# 3
  • Мнения: 3 376
Тия дето ги има навсякъде не са мек и лек пандишпан. Аз поне под пандишпан разбирам този вид блат, който бухва от разбитите белтъци + жълтъци със захар. Нищо опаковано не може да го докара.

# 4
  • Мнения: 17 526
То нищо в магазина не може да се сравни с домашното, но въпросът в темата е къде могат да се намерят, а не дали да не си направи сама.
Иначе щеше да пита за рецепта.  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 145
А защо не си направиш пандишпана сама? Много е лесно. На едно яйце, около 30 гр захар и толкова брашно. За блат, който можеш да разделиш на два или три отделни блата отиват 6 яйца. Честно казано ме съмнява да се продава готов блат пандишпан, все пак е основно яйца.
Никога не съм правила даже не съм сигурна че ще стане.

# 6
  • Мнения: 1 309
Ако все пак се престрашиш, тази рецепта е много добра. От форма с диаметър 17 см, печейки на два пъти, ми излизат пет хубави блата. Пека на 180 градуса без вентилатор за точно 30 минути. Блатът трябва да пружинира при готовност и не се пробва с клечка.
Иначе наистина навсякъде има блатове в кутия, обикновени и какаови, въпрос на личен избор и е дали да си ги купиш готови в зависимост от това какъв резултат гониш.

# 7
  • Мнения: 1 037
В Билла съм виждала  готови блатове за торти, има ги в светъл и в какаов вариант. Предполагам има и в Кауфланд.

# 8
  • Мнения: 526
Наистина домашен пандишпан е по вкусен, купешките аз ги наричам изкуствени.
Аз го правя така: 6 яйца на стайна температура
2 ч.ч захар (150-200 мл)
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Щипка сол
3 с.л. олио
Белтъците разбивам с захарта в големия миксер, докато той ги разбива през това време с другия миксер разбивам жълтъците. Накрая прибавям жълтъците към белтъците и ги обърквам с шпатола, после прибавям олиото и пак разбърквам, накрая прибавям на части пресятото брашно, и останалите съставки. Пека го на 180 градуса за около 25 минути. Същото както за пандишпанов кекс, само че него пека на 150 градуса за 30 минути. После вече когато тортата се сиропира от самият сироп , блатовете се надуват допълнително, за това не правете твърде дебели блатове, все пак и кремовете надигат тортата допълнително. Някой прибавят и нишесте към пандишпана, но аз не слагам. Важно е и качеството на яйцата

Общи условия

Активация на акаунт