Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 556
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
Малко късно се включвам - термин 29 юни, чакаме момче! Отдавна не бях писала в бг мама, има няма 9-10 год!!!! Имах стар профил тук, но явно вече не ми е активен, затова си направих нов. Ще се радвам да ви следя.   Simple Smile bouquet

# 286
  • София
tinkata123, да ви е жив и здрав Теодор! Simple Smile
Stassita, добре дошла!

# 287
  • WonderLand
tinkata123 Честит бебок Simple Smile

Много почнаха да бързат тея бебчета, чак малко ме хваща страх. При мен всичко върви спокойно за сега, ама другата седмица ММ заминава в командировка за 3 дни и се притеснявам мъника да не реши точно тогава да излиза, че съм и много далече от Шейново. Но каквото такова.

Pinks много благодаря за списъка, на мен лично ми е достан полезен този, че не е пълен с излишни неща. Аз съм наполовина готова с пазаруването, останаха ми някои по-дребни покупки да направя и си ходя с тефтера навсякъде, че имам чувството, че точно защото са дребни неща ще ги забравя, пък ми се струват важни.

# 288
tinkata123, честито бебенце!❤

# 289
Честито бебче Flowers Hibiscus да е жив и здрав и много да ви радва Kissing Heart

И аз почти приключвам с покупките. Останаха ми нещата за баня и хигиена. Май малко прекалих с дрешките, но ми е трудно да се въздържа Blush
А и пелена/одеало/портбебе за изписването нямам. Търся нещо по-специално, а само някакви обикновени ми се виждат и не мога да реша какво да взема Rolling Eyes

# 290
  • София
Изписването ми е най-досадното нещо на мен. Не искам никой да идва, искам само да си тръгнем от тук...

# 291
Честито и от мен! Да е жив и здрав юнакът и много да ви радва!

# 292
Tinkata123 бързо възстановяване, дръж ни в течение Simple Smile
И на мен ми беше мерак с първото бебе - купих й рокля за изписването. Но трябваше и ританки и камизолка, защото новородено все пак,  не може да го изкарам по къс ръкав първите дни, изведнъж се получи, че ще я навлеча като зелка. Отделно в болницата ти го обличат, ама после оправяй се. То като дробче, рокли, копчета, ужас. Сега си знам - в началото бодита, камизолки, ромперчета с предно закопчаване. Като поотраснат, ще слагам рокли. Сега каката не излиза без рокля Wink.
На изписването бях толкова подута, корема си ми стоеше, нищо че се чувствах слаба. То нито пелената се вижда, нито бебето, то е една шушка, макар че се роди 3,200. Та това от мен за изписването.

# 293
Еха, бебевслежът се позасили! На всички бебчета и майки бързо прибиране при семействата! Живи и здрави да сте!

Нашият герой е вече 26-ти ден в неонатология, а има още поне толкова ако не и повече 😢, но вече е 1610гр.

# 294
tinkata123 Честито бебче! Да е жив и здрав и много да ви радва. Надявам се всичко да е наред и бързо прибиране вкъщи. 😊

# 295
  • WonderLand
Sunshine1 нека да стои колкото е нужно, само да качи и да е здравичък ❤️

Ditmade точно и аз това вчера си мислих, как два комплекта баби и дядовци са се засилили да идват на изписването, па дрешки да купуват, па комплекти и т. н., а живеят на 250км от София, ние вече сме в двустаен, и няма какво да ги правя. Не ми стига бебок да обикалям ами и родителите ни, щото дойдат ли не могат да си тръгнат за час. Затова заявих на ММ, че никой не искам да ми идва на изписването, не искам дандания и нерви, не искам и навалица вкъщи. Като се приберем да заповядат чифт по чифт да го видят, да останатза една нощ макс и да си ходят. За мен това е излишна разправия.

# 296
и аз се притеснявам за изписването.. Знам,че изобщо няма да ми е до това тогава, а ще искам само да се прибера по-бързо. Само,че нашата рода е голяма и кумовете искат да идват, представете си каква лудница ще стане. :/ Също казах на ММ че не искам да идва никой и почти се скарахме, защото той смята,че нв можем да им кажем да не идват след като искат...

# 297
tinkata123, честит Теодор! Да е жив и здравичък!  newsm32 Flowers Four Leaf Clover

Напоследък се чудя дали ще останат юнски бебета за юни?  newsm78 Joy

Sunshine 1, ще порасне малчо, грамче по грамче ще стигне нужните килограми. Още малко търпение имай.  Hug

За изписването - и аз не искам дандания, ММ и каката ще дойдат да ни вземат и толкова. Naughty Следващите дни могат бабите и дядовците да наминат да видят бебето, останалите ще почакат.

Някой по-напред беше писал за ванички... От каката имаме анатомична https://www.hippoland.net/ok-baby-anatomichna-vana-onda-evolyushan-okbov. Удобна е и за мен, и за бебето, но определено за първите няколоко месеца не става.  Peace
Сега се чудя дали да не взема тази сгъваемата за начало https://www.youtube.com/watch?v=2vKZQws9g9I . Хем е ОК за малко бебе, хем и място не заема, че много се дразня на тия вани като ми заемат 1/3 от банята ooooh! . А и като тръгнем някъде на път, можем да си я носим с нас съвсем спокойно.  

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 10:59 от ~desex~

# 298
За мен пък тези първи моменти с бебо (както и всички следващи, разбира се) са безценни и искам да ги споделя с родителите ни, защото знам, че и за тях е голяма радост и вълнение. Не бих ги лишила от това. Това са незабравими спомени. Може би разсъждавам така, защото моето татенце не можа да дочака да види внук и това много ми тежи. Въпрос на гледна точка и на житейски опит според мен.

# 299
Една добра новина и от мен. От вчера Диана вече си е в къщи. Изписаха я 2180 гр. , малка но се справяме. Първата вечер мина, буди се на три часа да търси мляко а няма силички да го изпие цялото, но имаме напредък. Каката тепърва трябва да я уча да стои настрана, че все иска да е навряна, да я пипа, да я гали, катери се по леглото, обикаля. Цирк сме, но ще се нагласим. Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт