Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 561
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Petia92 В 33та +3 ми каза АГ, че ми е 3та степен плацентата и бебка беше по-малка от колкото трябва. Единствено каза, че ще следим как нараства бебка и ми изписа протеин за да може да наддава, въпреки остарялата плацента. Каза че водите са ми ОК и кръвните потоци са ОК и за сега няма нужда от притеснения. Не ми каза причината за остарялата плацента, но явно се случва понякога... При теб как наддава бебчето?
Ами при мен казаха че е точно в норми и ме успокоиха, че било нормално вече да е тази степен. Не ми изписа ха нищо, но все пак ми се вижда рано да е с калцификати. Тази седмица съм на тонове, а другата ще го гледаме и ще видиме как върви дано всичко е наред.

# 316
Днес бях на ЖК, шийката е 2.9 см, много съм щастлива. Не знам как беше 2.5см преди 2 седмици, сега 2.9см.на фона на нош па и магнерот, ама и доста лежах. Изчезнаха подготвителните контракции. Сега може малки разходки, но не смея, ще гледам доста да полежавам, нещо се стреснах, а пък и ми хареса Simple Smile.
Води, добре, течението ми било нормално, взехме пак секрет за контрола след залаина, тия гъби...
Бебка е 2222 гр. , дано си постои по-дълго.
Tinkata123, пиши как сте.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 10:13 от Elsi86

# 317
  • WonderLand
Момичета, имам глупав въпрос. Вчера приятелка ми даде шишета на Нук, а днес аз ще си взема биберони. Стерилизатор ще взема след няколко седмици от друга приятелка, но въпросът ми е дали всички части на шишетата могат да се стерилизират и изваряват. Иска ми се да го свърша това още сега за всеки случай и мисля да ги изваря, но се чудя дали мога да изваря и пластмасовия винт, който държи биберона, и капачката. Иначе шишетата са стъклени, за начало мисля да взема силиконови биберони.

# 318
Момичета, имам глупав въпрос. Вчера приятелка ми даде шишета на Нук, а днес аз ще си взема биберони. Стерилизатор ще взема след няколко седмици от друга приятелка, но въпросът ми е дали всички части на шишетата могат да се стерилизират и изваряват. Иска ми се да го свърша това още сега за всеки случай и мисля да ги изваря, но се чудя дали мога да изваря и пластмасовия винт, който държи биберона, и капачката. Иначе шишетата са стъклени, за начало мисля да взема силиконови биберони.
аз мисля, че може, но не е ли твърде рано. Имаш ли къде да ги държиш стерилни до бебето? Все пак дават, че само за 24 часа остават стерилни в стерилизатора, ако не се отваря. Аз мисля да го свърша това след раждането.

# 319
  • Plovdiv, Bulgaria
Всичко може да се стерилизира, за изваряването не знам, но аз няма да се занимавам. Тия дни ще изчистя стерилизатора и ще стерилизирам помпата и ще я прибера в зиплок плик (взех от ДМ) и директбо в чантата за болницата. Както и биберон и шише за всеки случай, макар че от болницата не искат.
А другите шишета и части от другата ми помпа ще сложа в стерилизатора да си седят и живи и здрави като се приберем с бебчо, слагам използваните от болницата и стерилизирам всичко.

# 320
SilverDream Могат да се изваряват. Аз имах две от баткото и ги изварих.. Като дойде време и ще ги стерилизирам в стерилизатора. Естествено купих им нови биби.
А ето и инфо за 17.05 в хииполенд, ако има някой който не знае. https://www.hippoland.net/news/obshti-usloviya-za-pazaruvane-v-o … 5-2019-v-hipolend

# 321
  • WonderLand
Блаходаря момичета, ще ги изваря сега а като се роди бебо ще стерилизирам. Искам просто да знам, че съм ги почистила максимално добре преди раждането, защото са ползвани все пак.

# 322
Да ви попитам, с какво кошче мислите да приберете бебето след изписването. Четох, че в колата задължително трябва да е в кош, да не се държи в ръцете. Аз се чудя, понеже нашата количка има голям кош, в който ще е в напълно легнало положение, но ще трябва да се обезопаси от страните да не се движи много (гледах, че продават подложки от мемори пяна). Другото е за кола, но то като че ли е с чупка и не знам дали става за новородено. Също си мисля, че нашата кола се запъва малко понякога и се люшка напред назад и не знам дали е ок. 🤔

# 323
Да ви попитам, с какво кошче мислите да приберете бебето след изписването. Четох, че в колата задължително трябва да е в кош, да не се държи в ръцете. Аз се чудя, понеже нашата количка има голям кош, в който ще е в напълно легнало положение, но ще трябва да се обезопаси от страните да не се движи много (гледах, че продават подложки от мемори пяна). Другото е за кола, но то като че ли е с чупка и не знам дали става за новородено. Също си мисля, че нашата кола се запъва малко понякога и се люшка напред назад и не знам дали е ок. 🤔

И нашето кошче за кола е така като с чупка, но щом се води от 0 месеца, предполагам че е подходящо. Миналата седмица взех колкчка втора ръка от продавалника, та мисля да ползваме кошчето и. Но може би ще сложа нещо да се поизравни малко.

# 324
Каката така я пренесохме, със столчето за кола. То си е 0+, не трябва да стой в кошчето повече от 2 часа. В коша ще им да се лашка, не е обезопасено, както в кошницата.

# 325
С кошницата за кола няма проблем да стои бебето вътре. Казват, че до 2 часа няма проблем за гръбчето, но баткото сме го возили по 4 часа без проблем. По-важното е самото бебе да не се клати много в кошницата. Кошницата за баткото ни я бяха дали и нямаше подложката за новородено и подлагах едно одеало. А кошовете за новородено от количките са забранени да се вози бебето в такива.

# 326
Аз вчера бях на едно училище за родителите, точно в кошче то за кола препоръчват да се вози. Бях чела, че може да се подложи отдолу и с пелена за изглаждане. Нашето има като подложка, която вкл и дунапренена част. Возенето трябвало да е не повече от 45 мин без почивка. Логиката на това да не е пълно полегнало било, за да не повърне по време на пътя. Кошовете за новородено могат да се използват ако имате и червени колани в колата, за да се омотае седалката (напр. Такива са на чико количките).

# 327
  • София
В колата бебето дори и на 1 ден да е трябва да бъде в столче за кола 0+ или кош за новородено със съответните колани и системи.

# 328
Влизам с въпрос и гледам прочели сте ми мислите 😊

Всичко може да се стерилизира, за изваряването не знам, но аз няма да се занимавам. Тия дни ще изчистя стерилизатора и ще стерилизирам помпата и ще я прибера в зиплок плик (взех от ДМ) и директбо в чантата за болницата. Както и биберон и шише за всеки случай, макар че от болницата не искат.
А другите шишета и части от другата ми помпа ще сложа в стерилизатора да си седят и живи и здрави като се приберем с бебчо, слагам използваните от болницата и стерилизирам всичко.
Какви са тези зиплок плик? Аз съм пълен индианец.
И още нещо. Преди 8 години така и не си купих стерилизатор, никакъв, изварявах това, което ползвах по най-обикновения начин. Сега смятам пак да постъпя така, но ме притеснява помпата. Трябва да я сложа в багажа, а не знам как да я съхраня. Sad

# 329
Момичета, има ли някоя, която пие Феро фолгама и преди или след хранене приемате? Докторката каза след, в листовката пише преди, но ми дадоха Феро фолгама Нео, сега не съм сигурна (знам само пауза от 2 ч за калций и 2 ч за магнезий)

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 16:32 от Milk-choc

Общи условия

Активация на акаунт