Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 570
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Честит Теодор и от мен! Да расте здрав ❤

Sunshine, малко по малко бебчо качва ще навакса и ще видиш колко голям ще стане нашия герой 😘

Jubiles, много се радвам за Диана да ви е добре дошла вкъщи! Предполагам, че ти е много трудно с каката.

Относно изписването ние ще сме сами - само майка ми ще дойде от България, даже не знам мъжа ми дали ще може да е тук когато се роди бебето. Родителите му са доста далеч и предпочитам да дойдат малко по-натам. На първо време няма да ми е до гости. Дори от сега се чудя в предвид традициите в Турция какво ще правя. Мъжа ми има няколко лели, братовчедки и роднини в Истанбул. При тях като се роди бебе без съображение на колко дена е, майката как е що е ходят на гости, което мен ме вбесява. Трябва да кажа, че доктора е казал 40 дена никой да не идва, за да не дойдат. Миналата година на братовчед на мъжа ми му се роди бебе, аз не исках да ходим докато е малко и майката е толкова скоро след операция и те ми се разсърдиха, защо не съм отишла, та след покана от майката отидохме на седмия ден на бебето. Като се има предвид и че тук изписват на 48 часа след операцията / нормалното раждане, полудявам от сега да не си получа една тумба гости ден след секциото 🤣

# 301
Една добра новина и от мен. От вчера Диана вече си е в къщи. Изписаха я 2180 гр. , малка но се справяме. Първата вечер мина, буди се на три часа да търси мляко а няма силички да го изпие цялото, но имаме напредък. Каката тепърва трябва да я уча да стои настрана, че все иска да е навряна, да я пипа, да я гали, катери се по леглото, обикаля. Цирк сме, но ще се нагласим. Успех на всички.
Браво. Супер много се радвам за вас. Само такива хубави неща да се случват.
За изписването не искам никой да идва, само ММ и баткоъо. Първия път бяхме само с ММ. Да ви кажа нямам нищо против, но не ми беше до никой в този момент.Нямах търпение да се прибера да оправя бебето, да се изкъпя...... Има време ще му се радват.

# 302
Desex, ние имаме така сгъваема от каката, но сега ще купим друга. Много е ръбеста, взехме задължително мрежичка за вана и така я къпехме в началото.
Сега сме харесали пак сгъваема https://www.hippoland.net/ok-baby-sgavaema-vana-onda-svetlo-rozov-okbon89504p, струва ми се по-удобна, ама ще видим.
Супер, че вече си е при вас, сега бързо ще наддаде! Много хубави моменти!!!

# 303
Desex, ние имаме така сгъваема от каката, но сега ще купим друга. Много е ръбеста, взехме задължително мрежичка за вана и така я къпехме в началото.
Сега сме харесали пак сгъваема https://www.hippoland.net/ok-baby-sgavaema-vana-onda-svetlo-rozov-okbon89504p, струва ми се по-удобна, ама ще видим.
Гледах я тази, но не ми хареса това стоперче между крачетата. Пак не става за малко бебе. Нашата от каката и тя е с такова и ставаше за по-късен етап. Thinking

# 304
  • Плевен/Пловдив
Да честитя 🤗 и аз на всички мамчета и новите им бебчета💓💓💓 Да са ви живи и здрави 🍀🍀🍀. Много положителни емоции 😘😘😘.
Диана на мама Jubiles
Калоян на мама Sunshine 1
Йоан на мама *карамел*
Божидар на мама petrovajoana
Явор на мама ditmade,
Теодор на мама tinkata123
Всички близки роднини живеят в други градове и ако имат възможност ще дойдат на изписването. Така или иначе се виждаме само на големите празници Великден и Коледа. За няколко часа и след това кой от къде е. Така и така ще сме многодетно семейство, спокойствие и тишина само в мечтите ми 😂. Каките от сега тръпнат...
За баня на първо време под мивката, след което имаме корито. Ще купя само мрежичка.
Куфара за болницата е готов и всичко необходимо за бебка. Остана само козметиката. Чудя се още между А-Дерма и Мустела. И от двете бях доволна.

# 305
Гледах я тази, но не ми хареса това стоперче между крачетата. Пак не става за малко бебе. Нашата от каката и тя е с такова и ставаше за по-късен етап. Thinking
Замислих се с този стопер и аз... Но и другата не е за новородено - ръбеста, дълбока. Трябва ти още една приставка з новородено, която е пластмасова. Има едни други сгъваеми, мони ли бяха, ще видя и тях. Но и аз съм твърдо ЗА сгъваема.

# 306
Е, Елси, аз ще я взимам с приставката за новородени задължително.

# 307
Честито и от мен на мамчетата, прегърнали вече своите рожби. Да са ви живи и здрави. Прекрасни имена сте избрали!

Аз вече почвам да се съмнявам, че ще си докарам до термин Simple Smile 35г.с. съм и все още работя. Последна седмица. Багажа за болницата уж оставих да го приготвя този петък ,  но май ще го направя довечера.

Успех на всички ни. Започва най-вълнуващият период, в който ще се срещнем с нашите герои.

# 308
Tinkata123 Честит да бъде Теодор. Пожелавам му много здраве и късмет🍀
Преди малко се прибрах от преглед,всичко е наред,пуснахме някои изследвания,от утре съм в 45 дневния и ще ходя на тонове.
Момичета да ви се оплача или да се посмеем заедно.😁 Вчера каката си счупи ръката,точно в края на учебната година😕. Сега обличам,събличам,сервирам,отсервирам и т.н. Прибираме се днес от лекар,помагам за събличането и какво да  видя цикълът ни дошъл. Като се замисля сега ще сменям превръзки,после ще махнем гипса и живот и здраве ще се захвана със смяната на памперси😁
Та това е!
Хубав ден от мен!

# 309
Малеее Grinning
Определено няма да се чудиш какво да правиш. 😊
Живот и здраве да има, желая на всички ни, това е най-важното!

Tinkata123 Честит да бъде Теодор. Пожелавам му много здраве и късмет🍀
Преди малко се прибрах от преглед,всичко е наред,пуснахме някои изследвания,от утре съм в 45 дневния и ще ходя на тонове.
Момичета да ви се оплача или да се посмеем заедно.😁 Вчера каката си счупи ръката,точно в края на учебната година😕. Сега обличам,събличам,сервирам,отсервирам и т.н. Прибираме се днес от лекар,помагам за събличането и какво да  видя цикълът ни дошъл. Като се замисля сега ще сменям превръзки,после ще махнем гипса и живот и здраве ще се захвана със смяната на памперси😁
Та това е!
Хубав ден от мен!

# 310
Хахаха наистина няма да скучаеш.. Това е живота, изненадите никога не свършват 😁

# 311
Мами на вас какво ви казват за плацентата? Миналата седмица бях на консултация в 34 седмица и ми казаха, че е 2 към 3 степен и е калцирана, като ме успокойха, че е съвсем нормално. Сега обаче като чета статии и преживявания на други мами се оказва, че всъщност изобщо не е толкова нормално за тази седмица. Фактори влияещи са пушене инфекции, възраст, алкохол... Е аз нямам нито един само веднъж боледувах и то наскоро. В петък съм на тонове и ще разпитам повече. Някоя друга мама като мене,... Трябва ли да се притеснявам?

# 312
Petia92 В 33та +3 ми каза АГ, че ми е 3та степен плацентата и бебка беше по-малка от колкото трябва. Единствено каза, че ще следим как нараства бебка и ми изписа протеин за да може да наддава, въпреки остарялата плацента. Каза че водите са ми ОК и кръвните потоци са ОК и за сега няма нужда от притеснения. Не ми каза причината за остарялата плацента, но явно се случва понякога... При теб как наддава бебчето?

# 313
Петя, аз съм така, но от 32-ра седмица. Бях се притеснила, докато не отидох при друг лекар да ми покаже и обясни степените на плацентата. Реално не е 3-та - за 3та трябват освен калцификати и промени по структурата. Та за сега съм спокойна. В четвъртък, в 34+1 съм на доплер обаче, тъй като трябва да се следи по-изкъсо дали бебетата получават достатъчно кислород и хранителни запаси. Ако кръвоотока е добре и тоновете са наред, степента на плацентата няма значение, докато не остарее съвсем (ако въобще остарее преди раждането).

# 314
Здравейте момичета.И аз да се отбележа  след като на 10.05. Ми изтекоха водите ме държаха в болницата,но бебо реши да излиза и на 13.05 в 21:35 се появи Теодор.Термина ми беше да 15.06,родих в 35+2 дни,момчето ми тежи 2,400кг.Искам да пожелая успех на всички ви ,на финала да сме с пухкави бебета късмет и кураж
Честито бебче! Да ти е здрав и само хубави неща да му се случват! Hug

Общи условия

Активация на акаунт