Любители на кучета - 93

• 27 970
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
В понеделник вечерта на 13 май в района на Волуяк изгубих женски бигъл на година. Пуснах обяви, разлепихме съобщения, всеки ден обикаляме и търсим кученцето. Моля за помощ ако някой има информация 0888678070

# 196
shota, дано се намери!! Ходете там, където последно сте били заедно и оставете ваша дреха, връщат се. И аз съм с бигъл, като хукне някъде се закотвям и чакам да се върне, но никога не е изчезвала за повече от 10-20мин.

# 197
  • София
Пишете и във фейсбук групите за загубени домашни любимци, групата на Волуяк (ако има такава) и околните. Дано го намерите.  Задължително обявете парична награда, защото може някой да го е прибрал с цел разплод/продажба...

# 198
Групата във фейсбук "Аз обичам бигъл" има над 5000 членове, пуснете и там, хората ще помогнат, ще търсят с вас, сигурна съм. Аз съм много далече..

ред. сега видях, че сте писали и там.

# 199
  • Bарна, морето, сините вълни
Дано се намери душицата! От сърце го желая!

# 200
Момичета, аз съм притеснена. Кучетата изкарват ли грипове или вируси? Най сетне намерих работа. В понеделник ще си взема надницата за последните дни и първото което бях замислила е обезпаразитяване и годишна ваксина. Онзи ден едно от кучетата на съседа имало разстройство и повръщане. Цял ден държах Джина горе, но следобяд много искаше да отиде да играе с тях и майка ми я пуснала. Миналата седмица беше на гранули шазир с шунка. Тази седмица е на пише и ориз. Снощи "казала" на мама 4 пъти да я пусне преди да си легне. Това не в необичайно, понеже манджичката й е водниста и сигурно й се пишка много. Но сутринта когато се прибрах заварих две изхождания малки на килима - рядко и жълто. Сега е някак омърлушена и гледа тъжно. Като я погаля мята опашка, но не става от фотьойла. Тя там си лежи, единият си е неин. Имам ли повод да се тревожа, какво изследване трябва да се пусне? До понеделник вечер съм с много ограничени финанси, ама ако трябва има от кого да взема и ще я карам - кръвни ли е пускат? На съседа не са ваксинирани купетата, само първа ваксина, той каза че след първата нямало нужда. За мен не е така и аз ще си я ваксинирам във вторник. Но ме е страх, след оная Гана й треперя много.

# 201
  • София
Ако е умърлушена, бих я завела на вет, да й боднат дупето. Не че това ще я развесели де Simple Smile
Сега сериозно, наблюдавай я днес и ако ти се струва умърлушена повече от обичайното, заведи я на вет. Щом кучето е унило, обикновено така показва, че не му е много добре.

# 202
Ами на мен ми в трудно да преценя. Тя у дома все си лежи, на вън като излезе тича и дивее, но горе е мястото за почивка. Реално щом си е горе винаги лежи или проси храна, като идва да ме бутне и ме води до печката. Като й се излиза почва да танцува и ме води до външната врата. Имало е и други дни, в които до 10-11 си лежи. В 7.15 я пуснах да иде до тоалетната, посрещна ме бодра и слезе на двора, после си я викнах, измих краката и тя си легна. Обикновено след това към 9 дава знак, че денят с игри може да започне. След час два ще й покажа каишката. Ако на нея не реагира и не иска да иде на разходка, значи не е ок. Защото тя умира за разходки на улицата.

# 203
Показах й каишката и живна. Ох, много се стреснах.

А какво мислите за това? Доставчикът за храна на сестра ми ги продавал евтино, но аз искам с вас да говоря. От както съм я взела давах милпразол и адвантикс. Сега вече трети месец ще давам ух...как беше сега, нексгард спектър май, което ще допълня с дортал (много съм зле, имам си тефтерче с нейните неща и си пиша какво и колко мг давам, но сега не съм у дома). И не ми се струва ок пак да й го сменям. Обаче пък разликата в цената е огромна между тези ,които давах и това.

# 204
  • София
Духче, едното е Дронтал, другото Нексгард Спектра. Не знам досега колко си давала на месец за обезпаразитяване, на мен ми излиза 27 лв за вътрешно и външно.
Давай сега подходяща храна за разстройството. Може и малко диета един ден да не яде нищо.

# 205
Момичета, последния път (преди няколко дни) ММ като ходи до едната ветка да вземе Нексгард, ѝ разказал за едно клипче, което гледахме. Едно куче прави гърч от Нексгард и тя му обяснила, че това се получава, ако в организма на кучето имало някакви червеи. Сега често се случвало. Не знам колко е вярно, но ще му пускаме тези дни профилактично кръв. Досега никога не сме му правили изследвания, което го отчитам като огромен пропуск от наша страна.

# 206
Духче давай смело Каниверм. Аз от почти година давам на Макс, а също и на малките пораснали вече бандити. Нямам оплаквания от хапчето. Дано на Джина да и няма нищо, а само инцидентно да е било туй разстройство. Ориза ще помогне за оправяне на положението.
despicable при започване на прием на Нексгард Спектра е добре да се направи тест за дирофилария (въпросните червеи в кръвта). Ако е отрицателен се дава хапчето. Ако кучето вече е заразено не е препоръчително да му се дава хапа. Теста се прави веднъж и след това си следиш редовното приемане на Нексгард. Ако прекъснеш за някакъв период от време препарата пак се прави тест. Ние тази година така започнахме, първо тест и после хапчето. Сега следя да не превишавам интервала на защита, въпреки че комари още не са ни погнали покрай тоя Дунав, ама започна затоплянето и очаквам скоро и гадинките да се появят.

# 207
Silve, ще ти пиша във фейсбук за хапчето.
Деспикабъл, съвсем се стресирах сега. Кръвни изследвания ли ще пускате? Знаеш ли каква им е цената?
Тонка, благодаря, че се включи:heart:

# 208
Не сме питали за цената още. И ние последните два месеца я закъсахме... По някаква причина не ми преведоха навреме майчински за 2 месеца, разни допълнителни разходи излязоха. И само със заплатата на мъжа ми. Ужас.
Но сигурно има разлика в цените за Варна и София, а може и да е стандартно, не знам.
Сиви, благодаря. Не знам защо не е казала първо да пуснем изследването...

# 209
Скрит текст:
Говори ми. На три места работя, боря се поне за граждански договор на две от тях, но за сега... Каквото взема, веднага отива за покриване на текущи нужди. Но повече не искам да преживявам такъв страх и да я гледам в очите. Нищо й няма, търчи долу по двора, но моето сърце в петите слезе. Понеделник хапче, четвъртък ваксина пък каквото ще да става.

Общи условия

Активация на акаунт