Любители на кучета - 93

• 27 974
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
des предните ветеринари на Макс когато започнах с профилактиката за дирофилария, казаха че щом е младо куче едва ли е заразен та направо му дадоха хапчето. А хем аз ги питах не трябва ли тест (така бях прочела навсякъде из нета). Мисля, че като цяло зависи и от вида на хаповете, но при Нексгард Спектра знам че е изключително важно кучето да е здраво по отношение на дирофиларията. Ако си давала друг препарат за профилактика преди това е възможно точно по тази причина да не ви е споменал за изследвания вет. При Макс беше тест, а не кръвни, става за минутки. Като цена теста при мен беше незначителна сума на фона на хапчето, но заедно си фръкнаха едни малко над 50 лв, а хем хванах промоция теста с намаление. 😁 Абе скъпо излиза всичко около кучовците ни, ама да са ни живи и здрави пък парите ще си скалъпим някак. Hug Аз и с тия бездомници дето съм се захванала съвсем ми отива цялата заплата, а като гледам из фейса ми се иска на всички да помогна, ама като знам че трябва да обезпаразитя 9 кучета из работните ми места и полето и още 9 на село, и ваксини за трите малките и кастрация на Точката. 🤪

# 211
И ние ще пускаме кръвни изследвания до две седмици, че има нещо, което ме притеснява ....
Ама чакам да й мине разгонването, да видя дали не е от него въпросното.
При нас са 12 лв кръвните изследвания.
Аз давам всеки месец Дронтал за вътрешни и от Март до Ноември всеки месец Адвантикс пипета за външни - двете ми излизат 23 лв, аз си ги купувам от ветеринарна аптека, а не от кабинета, където до сега я водех.

# 212
Khaleesi какво те притеснява в кучинка? Иначе обезпаразитяването при всички е различно, защото и кучетата ни са различни размери. Макс е 40 кила и само Дронтала за месец му излиза около 15 лв, че не помня вече точната сума. Адвантикса също за неговите габарити е най-скъпия.. ама то за неговите габарити всичко е онази последната категория продукти 😂 А ти в случая нямаш профилактика за дирофилария с тези препарати, а ние по-горе точно това коментираме, че преди да се започне препарат за профилактика на въпросната болест е добре да се направи тест или кръвни изследвания.

# 213
  • София
Адвантикс се води и репелент срещу комари, а те разнасят дирофиларията.

# 214
Адвантикс се води и репелент срещу комари, а те разнасят дирофиларията.
Вярно, че така беше, но аз и тогава давах хапче, че си ни хапеха комарите като стой та гледай 😁 ама то не може река за кеф и разхлаждане пък без комари.

# 215
Добре, това не го знаех. А тази дирофилария има ли симпоми някакви ? И значи сега както си давам Дронтала трябва да включа и нещо за тази болест ( след като направя тест ) , правилно ли се ориентирам ?
А за Кари, ами струва ми се, че има подутина от двете страни над .... дудката Grinning
До сега не съм го забелязвала, но тя в момента е разгонена и не съм сигурна дали не е от това.

# 216
  • София
Дронтал е за вътрешни паразити, само.
Каниверм също.

Нексгард спектра покрива бълхи, кърлежи и комари, тоест дирофилария и част от вътрешните гадове. Прави се тест преди започването му напролет, ако е прекъснат за повече от три месеца.
Тая пролет направих направо 4д за по-сигурно.

Не давам всеки месец за вътрешни паразити. Не смятам, че е нужно.

# 217
4д теста на мен ми излезе 45 лв. За вътрешно ветката даде Каниверм, обаче не знам с какво го накапа за външно... Мисля, че спомена Стронгхолд (ама може и да се бъркам).
Кой спот-он е най-евтин и ефективен за куче?

# 218
  • София
Аз слагам Фиприст комбо - около 13 лева се върти. Засега съм доволна, няма бълхи, а и кърлежи не съм намирала, въпреки, че много ходи по трева. Мисля, че са полски тия капки.

# 219
  • София
На не действа за дирофилария, трябва да се дава отделно нещо за нея.

# 220
  • У Диспансера ...♥♥♥
При нас кръвния около 15 лв за Тео .
Аз давам само Дронтал, всеки месец, за неговите килограми хапче и половина, а за външни паразити съм на каишка Килтикс. За бълхата ни капки ни помогнаха, ни хапчета, само несгард не пробвах, ама нямах време да експериментирам, че нали алергия правим от бълхи и заложих на сигурно с каишката.

# 221
Една усмивка:

‘ко каза?:

# 222
Добро утро от нас с Нора Heart

# 223
При нас кръвния около 15 лв за Тео .
Аз давам само Дронтал, всеки месец, за неговите килограми хапче и половина, а за външни паразити съм на каишка Килтикс. За бълхата ни капки ни помогнаха, ни хапчета, само несгард не пробвах, ама нямах време да експериментирам, че нали алергия правим от бълхи и заложих на сигурно с каишката.
И Киара е с Килтикс + Дронтал/Цестал Плюс (зависи дали успея да ида до нейния вет, или до клиниката до нас), но отделно ми дадоха хапче за профилактика срещу дирофилария. Не виждам как се казва, че ми отрязаха от блистерчето. Confused

# 224
Добре, това не го знаех. А тази дирофилария има ли симпоми някакви ? .
Първо започва със задъхване, което лесно може да се обърка с "топло му е". Като цяло, стигне ли се до видими симптоми, е божа работа, дори да се лекува. Писала съм надълго и нашироко за лечението, не чакайте да се стига до там. Профилактика и тестове, да ви е мирна главата.

Не мога да кача данъци, пак се прецака мобилната версия...

Общи условия

Активация на акаунт