ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 4

• 21 484
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
А при положение, че ще родим октомври и че бебето няма да може да седи, а само да лежи, не би ли трябвало да взема и зимен кош? Rolling Eyes

Не. Баткото е роден средата на септември и първата разходка на възраст една седмица беше на леден вятър и 8 градуса температура навън. Само в мъгла не сме излизали. Зимните чувалчета към количката са предостатъчни. Вадех го от там като топло хлебче😂

Количката е с пълно легнало положение и има приставка за новореднено - прилича на дюшече и е много удобно и меко следвайки извивките на бебето.

# 106
Ех, изпуснала съм новата тема, но с радост се присъединявам към вас. Simple Smile вие в коя седмица правихте втора ФМ?
Аз ще ходя в 18 и 4 дни, но по телефона се размрънкаха, че било най-добре в 20 та.
Иначе вече 3 ти ден усещам бебчето, ниско долу по-наляво, мисля, че е то (надявам се, че не са контракции).

# 107
вие в коя седмица правихте втора ФМ?
Аз ще ходя в 18 и 4 дни, но по телефона се размрънкаха, че било най-добре в 20 та.
В 20 гс.

# 108
Здравейте на всички! Не съм писала отдавна, но чета всичко. Радвам се с хубавите новини и стискам палци на всички мамчета, които имат някаква тревога.Аз и бебето сме ок.Очакваме розов щъркел и цялото семейство е изпълнено с принцесени вълнения.Тук в Америка на преглед се ходи рядко , ако всичко е наред 1 на месец, дори веднъж на месец и половина.Мисля, че съм благодарна , че е така .Непрестанният достъп до лекари разглезва и категорично е предпоставка за паника.На моменти като Ви чета си казвам , ето в България е толкова лесно , но после виждам как много момичета се поддават на излишна паника.  Първа ФМ + пренатален вече минаха , за сега всичко е 6.Ще си направя и още 1 серия генетични  изследвания.Силно се надявам моя застраховател да ги одобри, защото са доста скъпи - около $6-7 000.Но тук цените на всичко свързано с медицинска помощ, са свирепи☺.Все пак тези тестове са по желание, както и в България, и тук никой не те задължава.Всяко семейство преценява дали е по възможностите му .С покупки не съм започнала и не мисля преди септември.И с първото дете пазарувах в последния момент, и сега ще е така.не съм фен за излишни покупки , презапасавяне и прочее неща. В магазините има всичко, ще купя неща от 1ва необходимост , а в движение ще добавям липсващи неща.
Още не усещам бебка осезаемо. От време на време си въобразявам, но може би ,защото нямам търпение.☺С килограмите за сега съм много доволна от себе си. 17 г.с +1 кг.Хапвам всичко, но се старая да е по Зоната.Ако много ми се дояде някой боклук като вафла например, изяждат 1/2 - колкото да опитам , а не да си угаждам. С първото дете качих 35 кг и това освен неестатично, е и опасно.Гледам да вървя по мин 5 км на ден и през ден правя тренировката за бременни на Руми Илиева.
Извинете за дългият пост.
Благодаря, че го изчетохте
Поздрави и усмивки за всички!

# 109
19сед и 4 дни,тръгнах 57 кг сега съм 59 ,160 висока доста голямо коремче съм оформила..все още работя и работата ми е свързана с много движение по цял ден може би затова и не качвам много,не се ограничавам ,много тесто ми се яде напоследък и мен много ме гори на газирано особенно спрайт и севън ъп,и аз сънувам много еротични сънища чак се учудвам от себе си но ние все още си правим секс въпреки че мъжът ми го е шубе да не стане нещо,само незнам бяха ме предупредили да не свършва в мен до 3ти месец някой знаели дали до края важи това нещо?

Эащо не трябва да свършва в теб до трети месец? това не го энаех.. Sad

# 110
  • София
Аз съм на ФМ другата седмица и ще съм 19+1.

# 111
Little heart така ми казаха на първия преглед секс само с кондом имало нещо в спермата което влиаело незнам точно какво но незнам дали до края трябва да е така ..аз съм на 2 фм в 20 седмица и честно се чувствам притеснена защото имам близки които прекъснаха бременноста след тази фм защото откриха увреждане на гръбнака което при първата не се е видяло ..

# 112
  • София
При първата бременност преносих една седмица и акушерката ни караше да правим секс като трябваше таткото да свършва вътре. Имало неща в спермата, спомагащо раждането. Така ми каза тогава.

# 113
Ако съм запомнила правилно, омеква шиийката на матката. На мен също на последния преглед ми казаха секс само с презерватив. А и така ми се струва по-правилно. Точно сега не искам да разменяме телесни течности Grinning

За мен е рано за втора ФМ в 18 г.с + 4 дена. Четох, че най-оптимално е около 20 г.с и аз лично се съобразих с това. Освен това една съфорумка я бяха записали по-рано за първата ФМ, въпреки уверението на лекаря, че няма да има проблеми, все пак се оказа, че е рано и я викаха повторно след седмица.

# 114
Моята ФМ ще е в 20 +5г.с.
Иска ми се да е по-рано, тъй като съм нетърпелива Heart Eyes
Иначе утре влизам в 17 г.с и не знам как ще изтърпя още 3 седмици..

# 115
Аз съм вече 17+2 и на мен времето много бавно ми минава до 20. Аз ще правя една ФМ към 20-21 и една в 23 при друг. После ако всичко е наред, започвам да обикалям по магазините за колички да ги разгледам поне и да харесам модел, пък към края на лятото ще купувам.

# 116
18 седмица съм ,първа бременност но все още не съм сигурна, че усещам бебето.. имам някакви усещания ниско  долу но нз дали не е разтягането на матката . Усещам и някакво трепване в слабините. Незнам да се притиснявам ли.
Ние правихме няколко пъти секс спермата би ли навредила по някакъв начин ?

# 117
Добро утро мами и бебоци!
На мен не ми е правена ФМ,само БХС... 😳🙄🤔

# 118
На мен първата ФМ ми я прави д-ра дето ме следи, утре съм на втора ФМ в 20с. По-рано не се препоръчва, че до 20с. Се развивал мозила още. И ние доста почакахме, но утре най-накрая ако бебето е благосклонно ще го видим и какво е.

# 119
Днес бях на преглед. Бебчо е 130 гр. в 15 г с. + 3. За съжаление се криеше и не успяхме да видим пол. Дано следващия път се отсрами и се покаже. Simple Smile Пуснахме и микробиология, дано всичко е наред там.

Общи условия

Активация на акаунт