ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 4

• 21 497
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Момичета да попитам тези, които вече си усещат бебчето. Всекидневно ли го усещате, аз съм в 19г.с. и ако един ден го усетя после 3-4 нищо.
Мисля, че го обсъждахме въпроса, но мозъка ми е прекалено зает да мисли глупости и не помня какво си писахме.
Иначе аз в понеделник съм на ФМ и после имам още две в 21 и 23г.с🤯
Нямам търпение поне тази в понеделник да мине, че нещо взех да се шашкам

# 121
  • not found
Здравейте , отдавна не съм писала, изтървала съм половината от предишната тема. При нас всичко е ок от последните прегледи , но ще се наложи да ми направят серклаж . Надявам се всичко да е наред . Утре влизам за плановата операция и се надявам всичко да мине без проблеми .

# 122
Nadincho04 Нормално е да не усещаш всеки ден, бебчо е още малко. По натам повече, а защо ще ходиш на толкова много ФМ?

Golden*Carnival пожелавам ти успех !

# 123
Аз съм в 16 седмица,може би за това,рано е..ама ще питам доктора в по еделник съм на преглед и се надявам бебко да покаже пола си вече!

# 124
Здравейте аз съм в 19 седмица и от един два дни ме боли леко гърло смуча лукчета , но много не помага някой би ли помогнал с някое бабино лекарство . Благодаря ви 🙂

# 125
Памперс, аз пак да питам за Нуна-та понеже много ме надъхахте с това "бута се с 1 пръст" Grinning

Така ...

1. взимам количка (лятна) , към нея ли вървят тези чувалчета да му е топло зимата или са отделен артикул? Искам да си направя изчисленията колко парички ще ми трябват.

2. Столче за кола и кош - това са 2 съвсем различни неща едно от друго ? Не е едно и също ? В коша го вожя в кола, когато е много малко, още първите дни? И после като порасне го возя в столче за кола? Grinning
3. Столчето и кошът могат да са на друга марка, нали ? Не е здължително да са Нуна пак ? Т.е. няма някакво сглабяне тип едното да го слагаш в другото и да трябва да пасне на количката ?

Извинявам се ... първо дете - така е Grinning

# 126
  • Пловдив
Боже, моя лекар на ФМ в 12 г.с ми каза пола на 90 процента. Искам да не е прав и като ви чета , че до 16та не се вижда и показва...дано се е объркал ха ха. За момиче предположи човека и аз така се разочаровах. Все си се представях с момчета, а сега с второ момиче ай ай.

# 127
BG_UK, и в България прегледите са веднъж на всеки 3-4 седмици като запишеш ЖК.

При бременност спермата предизвиква контракции и разширява шийката на матката, за това не бива да има досег с нея.

Бебетата се усещат редовно и хубаво след 24 до 28 гс и тогава започва следенето на движенията им. Спят с продължителност до 90 мин. При активност на майката също може да не се усещат.
Ако до 24 гс не усетите никакво движение - това е повод да звъннете на лекаря/акушерката, която ви следи.

Ивето, пробвай със спрей невен с прополис. Имай предвид,че може и да не се разболяваш, а да е типичното за бременни изсушаване и подпухване на лигавицата. Няма лек за него. Просто търпиш.

Голди, всичко ще е наред. Много лека манипулация. Най-кофтито от нея е излизането от упойка.

Интрига,не иска ли да излиза, нищо не може да го накара😂И ние пробвахме какво ли - даже контракция не си докарах. Добре, че два дни преди крайния срок АГ го стресна, че го вадим и ми уговори час, та да се юрна излиза😂

Борисова, много са ти смислени въпросите даже:

1. Отделно се купуват и не е задължително да са на марката. Има и евтини, има и скъпи с овча вълна отвътре, ако ти е кеф. Освен зимни чувалчета за всички колички може да закупиш отделно дъждобран, комарник, сенник, чадърче. Лично за мен са задължителни зимата чувалче и дъждобран. Без другите може да се мине.

2. Кошът е едно подвижно легло без никакви удобства, което закрепваш на шасито на количката. В колата трябва да е прибрано в багажника!  Бебето се вози само и единствено в СТОЛЧЕ за кола от момента на раждане докато стане 150см високо дете. Удобството на столчето към количката е, че ако бебето спи, без да го будиш го местиш от колата на шасито на количката и обратно. Винаги можеш да ползваш друг модел столче, което да стои изцяло в колата и да няма връзка с количката. С първото бяхме така. Ако избереш този вариант нека да е с максимално голям интервал на килограмите. Тези 0-9 кг още на 3я месец може да го израсте и да трябва да сменяте. Нуната е 0-13кг и дори да е едро бързо растящо бебе, ще ползва столчето поне до 1я си рожден ден.

3. Кошовете са само и единствено за дадената марка количка. Нямат приемственост и бързо отесняват на бебетата. Нямат и колани вътре, нито каквито и да било удобства, а не е рядкост да стане инцидент и бебето направо се изсипва от коша.
Столчетата имат адаптори и стават за няколко марки колички. Например това на Нуна става още за Baby Jogger, UPPAbaby, mamas & papas, Stokke, Bugaboo и разбира се за Нуна.

Josefin, много странно как е бил категоричен за пола. До 14гс децата изглеждат еднакво. Между 14 и 26 гс топките на момчетата излизат от корема. Въобще пол казан преди минимум 16 гс си е чисто тото 50:50.

# 128
Здравейте аз съм в 19 седмица и от един два дни ме боли леко гърло смуча лукчета , но много не помага някой би ли помогнал с някое бабино лекарство . Благодаря ви 🙂
Взимаш Кола Кола, преваряваш малко количество и започваш да правиш гъргара 3-4 пъти на ден.
Яж мед с лимон, пий чай, може да правиш инхалации с морска сол.

# 129

може да си вземеш и прополки за смучене, спреят с невен също помага. Аз миналата седмица бях понастинала. СМучах и едно хомеопатично - коризалия. Правих си и лимон с джинджифил смутита, разбира се чай -   липа и шипка пия с лимон. Мед отделно си хаовах,че не обичам в чая.

# 130
Боже, моя лекар на ФМ в 12 г.с ми каза пола на 90 процента. Искам да не е прав и като ви чета , че до 16та не се вижда и показва...дано се е объркал ха ха. За момиче предположи човека и аз така се разочаровах. Все си се представях с момчета, а сега с второ момиче ай ай.
На обикновен преглед в 14 г.с ми казаха пола и сега на ФМ потвърдиха. Аз мислех, че ще имаме момиче, но се оказа, че е момче даже питах със сигурност ли😁 Каквото такова важно е да са ни живи и здрави😊

# 131
  • Пловдив
Pampers, а дано е така и не е уцелил тотото. Изобщо тази бременност ми е толкова по-различна (засега по-гадна хаха) и дано го докарам на различен пол!
Продължавам да нямам апетит за абсолютно нищо. Никаква храна не ме изкушава като преди. А аз обичам да си хапвам!

# 132
На мен ми казаха в 12 пола и досега няколко пъти се е потвърдил Simple Smile
Много зависи лекаря какво вижда и колко може и как е застанало бебето. Момчетата по-бързо ги разпознават от момичетата.

# 133
В момента съм в 19седмица и 2 дни, вече от около седмица усещам бебка всеки ден. На втора фетална ще съм на 1 юни, в 21седмица. Първоначално запазих час за 19 седмица, но ми казаха, че по-добре 20-21-22.
Аз знам, че през цялата бременност не е хубаво да свършва вътре, не само първите 3 месеца,така че ние няма да рискуваме.

# 134

може да си вземеш и прополки за смучене, спреят с невен също помага. Аз миналата седмица бях понастинала. СМучах и едно хомеопатично - коризалия. Правих си и лимон с джинджифил смутита, разбира се чай -   липа и шипка пия с лимон. Мед отделно си хаовах,че не обичам в чая.
благодаря 🤗

Общи условия

Активация на акаунт