GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 588
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 345
Джони как виждащ конфликта Денерис/Церсей да се реши с дипломация. ?

дипломацията я предложи Тирион на Церсей - живота й  и живота на детето й срещу безболезнено предаване на трона. Жалко, че не се получи. Ето ти дипломация. Ето ти мирно уреждане на конфликт.
Дипломацията беше на Кеван - отпраща я да си живее някъде живота, праща й пари, но не иска да се меси в управлението, за да не се налага да я отстраняват със сила.
дипломация предложи Ксаро на Денерис, когато й каза, че ако напусне Робския Залив ще й дадат кораби, а тя не щеше и раздаваше ултиматуми.
Дипломацията е нещо от което и двете страни да са еднакво недоволни.
мъдрият държавник се стреми към безкръвно управление - пример Торен Старк.

# 346
Точно това си е, оправдания.
Поне чухме един път Джон да й каже, че я обича Grinning
Скрит текст:
Нарочно е това, за да подложат колко е влюбен и той и че ще му е тежко като я убие.
Мноооого жалки ми бяха докато гледах инсайда. Д&Д така обясняваха действията и мотивацията на героите, все едно само са ги регистрирали отстрани. Не че са някакви техни измислици. Кой ми сра в гащите. За миг им повярвах, че Дани, или Джон, или Джейми са виновни. Те какво да направят горките сценаристи, такъв им бил материала... Вярно, че всеки инсайд в такава форма го поднасят, ама очаквах някак да се оправдаят този път. Нещо като "направихме го така, защото...", а не "ами той/тя си е такъв/такава".

# 347
  • Чужбина
Приятели, защо не написахте поне две-три добри думи за единствения мъж с топки в тоя сериал?

Моят любим персонаж евер.

# 348
То и за Хирошима има оправдания. Оправданието, което ползват такива като Тивин да речем - трябав да смажеш безапелационно врага, за да няма повече военни действия и повече убити.
Точно това оправдание представил Труман - той ли взимаше решението  или Айзенхауер? - че му било
много тежко, но просто трябвало да вземе това решение. ИЗбирал между човечеството и САщ и избрал САЩ.

П.С. снощи Санса водеше  почти непрестанно със над 7 гласа, и изведнъж  към 12,30 разликата се заличи, Денерис поведе с 5-6 гласа, което накара да се усъмня, че някои потребители са се регистрирали с втори профил, само за да гласуват за Дани. беше ми много интересно как ще се обърнат нещата след днешния епизод, защото макар да не съм гледал епизода за мен е очевидно накъде отиват нещата. Виждам, че Дани има сериозно отстъпление.
Я си признайте, кои обърнахте плащовете?

# 349
  • Варна
Като гледам масовите очаквания са

Скрит текст:
Джон да убие Денерис и да се почерни на Вала.

Дали няма пък да ни изненадат с нещо друго?

Аз открай време съм си фен на Денерис, така че няма нужда да обръщам плаща Simple Smile

# 350
  • Вестерос
Все ми е тази за анкетата, бясна съм на продуцентите. Искам да им напиша гневно писмо, ама да го и прочетат и не само за Дани, а за Джон и Джейми и Тирион!

С нищо няма да ни изненадат. Това ще е. Щяло да е шок, да, за американците, личи си как ги водят за носа и как го представят после да има три реда сълзи и сополи.

Даже не ми се и чете новата книга, толкова ми опротивя историята с глупостите им. И за това си е виновен и Мартин.

# 351
  • Чужбина
Между другото ... типично за човека е непреодолимото желание да унищожи всичко, което не може да има.

Затова Каин е убил Авел ... и оттам насетне гледаме повторения в различни версии.

# 352
Ели, за Авел е виновен Бог . Дали е  безпределна любов на Авел, а спрямо Каин се е стискал. Каин му е завидял. Библията учи, че лошият е Каин, но всъщност виновникът е Бог, който не се е отнасял еднакво с тях.

# 353
  • Чужбина
Ели, за Авел е виновен Бог . Дали е  безпределна любов на Авел, а спрямо Каин се е стискал. Каин му е завидял. Библията учи, че лошият е Каин, но всъщност виновникът е Бог, който не се е отнасял еднакво с тях.

Изпадаме в офф-топик ... ще ти пратя линк към психологически анализ на Библията на български. Аз съм го превеждала.

Понеже се опитвам да разбера действията на героите ..., някой може ли да помогне да разбера, защо, по дяволите,

Скрит текст:
Тирион каза на Дани за Варис?

# 354
На мен много ми хареса серията, както и сезона дотук. Но като гледам как се лепят етикети, по-добре да си спестя мнението, че отидох в кюпа на несериозните фенове и глупавите зрители...

# 355
За Родената в буря:
Скрит текст:
аз не я оправдавам, но разбирам защо направи, каквото направи. Ако някой ще я убива, то сигурно Аря ще се пробва. Поне малко смисъл да има от това, че ходи в КЧ.
Скрит текст:
Че каква причина има Аря да се пробва? Денерис изтрепа тези, които обезглавиха баща й и разпиляха семейството й. Валар моргулис.

# 356
  • Чужбина
На мен много ми хареса серията, както и сезона дотук. Но като гледам как се лепят етикети, по-добре да си спестя мнението, че отидох в кюпа на несериозните фенове и глупавите зрители...
Стеле, давай смело! Хексе не е забранила свободата на словото в темата. Hug Кажи си какво мислиш, виж, че всеки от нас е оплют малко или много.

Денерис изтрепа тези, които обезглавиха баща й и разпиляха семейството й. Валар моргулис.[/spoiler]
Аниш, Hug Така ли мислиш наистина?

Това не е критика ... просто питам, защото не съм го гледала досега от тази гледна точка.

# 357
  • Варна
Приятели, защо не написахте поне две-три добри думи за единствения мъж с топки в тоя сериал?

Моят любим персонаж евер.

Ели, Варис ли визираш?
Скрит текст:
Ами какво да пишем, то нагарча някак си и не му е до коментар на човек. Любим мой персонаж също. Няма да казвам най-любим, че са ми еднакво любими някак си любимците ми, но Варис наистина много силна фигура се оказа. Чудя се още какво точно спечели Денерис с екзекуцията му. Той се закле, че ще казва истината в очите и. Каза и, че греши, остана верен така да се каже и пак го отнесе той, а реално кой точно я предаде?

# 358
  • Бургас
Понеже се опитвам да разбера действията на героите ..., някой може ли да помогне да разбера, защо, по дяволите,

Скрит текст:
Тирион каза на Дани за Варис?
Скрит текст:
Мисля, че за да се опази жив. Учудващо Денерис беше на ясно с цялата верига на информацията и го е очаквала. Или е вярвал в нея. А по - вероятно и двете. Той хем вярваше в нея, хем го беше страх.
Интересно беше, че Денерис, която е чужда знаеше пътя на информацията, а Джон не. Т.е. тя е способна да предположи, без да е живяла сред тези хора, но Джон не би. Накрая ще излезе, че Игрид е предрекла бъдещето с You know nothing Jon Snow!

# 359
  • Варна
Джон я предаде Simple Smile

Скрит текст:
защото отказа да се гаджосват повече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт