GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 599
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 375
А разполагаха с Варис и Тирион. Варис можеше цял сезон да плете интриги, да праща писъмца и дечица, да шепне и подхранва параноя...дори не се иска да се сещат, има го вече в книгите...а Тирион да праща писъмца до КЧ, да се изпуска тук там, за да е ясно, че играе двойна игра...поне отчуждеността на Джон изиграха добре...и можеше да има някаква логика в действията й...само да бяха изтеглили малко разкритието и да бяха заснели още 3-4 сцени, дори не се искат много пари...Сам също беше против нея...

# 376
  • Чужбина
В инсайда ДиД се оправдават, но някакси самите те не могат да обяснят на хората на нормален език смисъла на цялата история. Мартин им е казал, как ще завърши Дани, и те "някакси" трябваше да го направят.
Ако кажат причините, се прецакват. Как беше (цитирам по памет): "Денерис гледа Червената цитадела, която е построена от предците й преди 300 години  и взема своето решение." И ако ти направят разбор на причините за решението (т.е. какво са сътворили като предпоставки за това решение), финала вече ще е ясен.

Гледайте ей тоя инсайд от 2014-та:

От мин 3:30 ДиД говорят за Дани: за нейния капацитет за жестокост.

Следното:
Колкото по-емпатичен ставаш, толкова по-жесток можеш да бъдеш. Тук вече е психология. Много психолози твърдят, че много серийни убийци страдат от прекалена емпатия.

Нещо подобно има при безликите - убивали са робите във Валирия от емпатия.

# 377
Гледайте ей тоя инсайд от 2014-та:

От мин 3:30 ДиД говорят за Дани: за нейния капацитет за жестокост.

Следното:
Колкото по-емпатичен ставаш, толкова по-жесток можеш да бъдеш. Тук вече е психология. Много психолози твърдят, че много серийни убийци страдат от прекалена емпатия.

Нещо подобно има при безликите - убивали са робите във Валирия от емпатия.
Ситуациите са различни. Подвеждаш се по думите, но ги прилагаш еднакво за два коренно различни скока в личностното развитие. И ако за първия случай са валидни, то в сезон 8 са невалидни.

# 378
  • София
Не съм чел още последната глава за Дани от Танца, че съм на бач ама все си мисля, че тук като нищо това може да си е решение на Мартин, оставете го какво казва, че нямал нищо общо със сценария и пр. Той и Къркман уж не взима най-важните решения в TWD ама от AMC го слушат и му ходят по свирката.
И ако е така вече ще е много тежка присъда за Денерис и цялата и история. Някак си е брутален туист точно в стил Мартин. Дори и аз бях изненадан. В смисъл имах някакви опасения, че може да откачи ама чак пък така. Шокираха ме и мен и то завтори път този сезон, хах.
Не вярвам просто да имат толкова кардинални разминавания. Но докато не прочетем книгите само ще си блъскаме главите.

# 379
Скрит текст:

Значи, Хайче, пише, че:

Финал GoT спойлери:

Скрит текст:
Джон ще бъде принуден да убие Дани.
Аря изчезва нанякъде.
Формира се съвет за избор на нов Крал. Избират Бран, а Тирион, Давос, Сам и Бронн са му съветници.

Джон пак облича черното, а Санса управлява Севера.

Jon tries to talk to Dany but she justifies her actions.

Jon pledges himself to Dany but then stabs her, then surrenders himself.

A council gets formed to decide who the King should be. Tyrion gives a speech and everyone votes on Bran to become King. The end.

In the epilogue, Jon takes the black again for killing Dany. Arya leaves. Sansa rules the North. Bran oversees his council of Tyrion, Davos, Sam, and Bronn.

До сега си играх да чета над 20 страници отговори и докато пиша ми излиза съобщение, че има още 70 отговора.
Предавам се да си играя да чета, не мога да Ви смогна, съжалявам!

Относно цитата - възможно най-тъп и разочароващ финал . Безсмислен също.

За епизода, честно казано май не бях възхитена.
Скрит текст:
През цялото време се молех Дрого да оживее - йес! Приличах на някой мъж дето вика на телевизора , когато има мач, а реално нищо не се чува , хахаха Grinning

Молех се и за Аря, радвам се, че послуша вторият си истински баща - Хрътката. Макар, че наистина се луташе безцелно. Но със сигурност добави ново име и последното в списъка си - Денерис. Жал ми е , че Хрътката умря. Но поне Планината си замина, юхуууу!!!!!!! Голям напредък имат Аря и Хрътката - къде бяха, до къде стигнаха и каква връзка изградиха!

По време на битката м/у Хрътката и Планината, признавам си не можех да гледам, чаках приятеля ми да ми каже, че е свършила. Не исках да гледам хвърчаща глава и всичко в кръв, иначе няма да мога да спя и ще сънувам кошмари.

Варис си отиде достойно, но не разбран! Поне успя да нанесе последният си удар предсмъртно - с писмата и истините в очите !

Тирион - двойно глупак и половина. Стана ми жал обаче за Джайм.
Церсей не мога да я понасям, но ми стана тъпо, че ще умре детето й. Малко ми домъчня за тях.

Денерис! Браво!
Ако беше отстъпила - щяха да я предадат - отново и отново и отново ..... Защо да рискува?! Какво има да губи , когато тя изгуби всичко? Има твърде много висок праг на търпение !! Много ясно, че ще приключи веднъж и завинаги, няма да я разиграват като маймуна. Само ми стана чудно, защо когато знае, че предателството тръгва от Джон , а не от Варис, тя само Варис уби... Трябваше Джон. Ем прощавайте ама за мен Джон и Бран са ми изчерпани герои - нали ги виждате.... само ходят насам натам и развяват крачоли ! Кво като е влюбена? Тъпака като неще да спи с леля си (не че подкрепям в реала роднини да са женени, но за онова време това е напълно нормално! )  , то по-добре да беше ИЗДРАКАРЕН до основи!
Тъпо обаче, че всички обичат Джон и са на негова страна, но той като поиска да отстъпят - никой не го отрази!

Хареса ми много сцената с Тирион и Джайм - една истинска, човечна и вярна братска любов!

Толкоз от мен за сега.

# 380
  • Варна
The Third, в септата бая народ имаше, а и навън около нея също разрухата беше голяма. Хич не ми разправяй, че само виновни е утрепала там Цеца с адския огън.

Гугъл, точно там можеше Джон да удари едно рамо, а не да блее като теле през цялото време. Той беше човекът, който можеше да спре хлъзгането в пропастта, тя го обича и щеше да го чуе. Ама той е зациклил на фазата "ние сме роднини" и край. Да беше продължил да си споделя леглото с нея, и без това вече го направиха. И след като всичко отмине, тогава да си бие камшика с някакво тъпо обяснение, ако ще. Тогава тя нямаше да види сметката на града.

# 381
  • Чужбина
За мен това си е чисто Мартиново развитие.

Това, което отчитам като грешка на ДиД, е следното:

Скрит текст:
Трябваха ни още няколко епизода, в които Дани да е сама. Сама, отхвърлена, отчуждена, необичана.

Трябваше ни някакъв back-flash за начина, по който я посрещаха в Есос. За да усети зрителя разрива, разочарованието, големите надежди, излъганите надежди. За да усети зрителя чувството, че толкова години си живял в една химера, в една лъжа, обграден с лицемери, които не преследват нищо друго, освен лично отмъщение.

Не съм чел още последната глава за Дани от Танца

Дяволо, предупреждам, че:

Скрит текст:
последната глава можеш да не я интерпретираш като мен. За мен, тя там стана делюжънъл. И аз си казах ..., айдееееееееее, тая хвана гората.

# 382
  • Варна
Я ме светнете, кога Джон й е казал, че я обича? Някой го спомена по-назад.

За мен той е почти толкова виновен, колкото и да го харесвам. Беше може би единствения, след смъртта на Мисандей, който можеше да я накара да действа по друг начин.

# 383
Джон си се развива логично
Той винаги е пасивен нагаждач
Случват му се неща и той реагира, а не обратното
Случи му се Денерис, той реагира, но проблем...тя не умря като Игрит, ми му създава проблем да се пречка и в Севера и да поеме отговорност за нагаждачеството си, за което го обвиниха и северняците
Каквото и да си говорим, и той обича да се къпе в хорската любов Wink ама Сам си хвана пътя и не му свърши черната работа
Наложи се Сана да я свърши, но нямаше време и просто нямаше късмет този път
За пасивността на Джончо ми е ясно...но останалите- не. Няма логика

# 384
Я ме светнете, кога Джон й е казал, че я обича? Някой го спомена по-назад.

За мен той е почти толкова виновен, колкото и да го харесвам. Беше може би единствения, след смъртта на Мисандей, който можеше да я накара да действа по друг начин.
Можеше просто да й каже - Аз съм с теб и ще се откажа официално от правото си на престола в твоя полза, защото аз не го искам. Не е като да нямаше примера на Емон Таргериън.

# 385
  • София
ох, горката Дани, човек жив да я ожали. Ок загуби много (то кой не загуби?), но и много неща и бяха дадени даром и то с магия.
защо все търсите вината някъде другаде, а не погледнете реално над нещата? Убиецът е убиец по собствена воля и самосъзнание. Тя каза Дракарис, не Тирион или Джон. Тя лично отприщи гневът божи.
Естествено, че за да се стигне до там са се случили много, много неща, но не видях един фен на Денерис да каже, че е сбъркала, май освен Хепи или имамше едно, две момичета и толкоз.  newsm78

# 386
ох, горката Дани, човек жив да я ожали. Ок загуби много (то кой не загуби?), но и много неща и бяха дадени даром и то с магия.
защо все търсите вината някъде другаде, а не погледнете реално над нещата? Убиецът е убиец по собствена воля и самосъзнание. Тя каза Дракарис, не Тирион или Джон. Тя лично отприщи гневът божи.
Естествено, че за да се стигне до там са се случили много, много неща, но не видях един фен на Денерис да каже, че е сбъркала, май освен Хепи или имамше едно, две момичета и толкоз.  newsm78
И без да съм и фен, мога да ти кажа, че не е сбъркала. Струва си да се изреже една гангрена, колкото и да е болезнено, за да се спаси целия организъм.

# 387
  • Чужбина
Джон си се развива логично
Той винаги е пасивен нагаждач
Хепи, Джонката май също е нормален. Нормалните хора са нагаждачи. Знам, че на много хора няма да им хареса моят коментар, но животът не е песен за рицари и девици.

Загубите не оправдават амбициите.

Човекът е съзнателно същество със свободна воля. Другите могат да те тласкат към пропастта, но всичко е въпрос на твой личен избор. Винаги. Другите не са ти виновни за това, че си имал нереални очаквания от живота. Да си видял, да си разбрал, сори.

# 388
  • София
то всъщност така ще вземе да стане
след това което стори и за да не се повтаря историята отново ще я отстранят по някакъв начин и ще се сбъдне мечтата ми за нов строй и начало и може би връщане към същината на нещата.  Simple Smile
но не смея и да се надявам, уф още 6 дена до края.

# 389
The Third, в септата бая народ имаше, а и навън около нея също разрухата беше голяма. Хич не ми разправяй, че само виновни е утрепала там Цеца с адския огън.

Гугъл, точно там можеше Джон да удари едно рамо, а не да блее като теле през цялото време. Той беше човекът, който можеше да спре хлъзгането в пропастта, тя го обича и щеше да го чуе. Ама той е зациклил на фазата "ние сме роднини" и край. Да беше продължил да си споделя леглото с нея, и без това вече го направиха. И след като всичко отмине, тогава ако ще да си бие камшика с някакво тъпо обяснение, ако ще. Тогава тя нямаше да види сметката на града.
Да, дори да не си споделя леглото с нея, можеше да я утеши, да я накара да се почувства по-добре. В отношенията си конкретно с Денерис, Джон ми иде малко прекалено кух. "Аз те обичам", "Ти си моята кралица" ... все клиширано и кухо.
Много съм съгласна с HAPPY. На него му четка егото да бъде скромният герой, който все някак случайно се насажда на високи титли. Разбираемо е, цял живот е бил отгледан като копеле и винаги е копнеел за такова всеобхватно признание, а ето, че изведнъж се оказа и легитимен наследник на самия Железен Трон. Еми, как да не се похвалиш. Grinning Особено на човекът, който най-сигурно ще разгласи. Не е като да не си я познава Сансата. Още като подари Игла на Аря първите му думи бяха "Не казвай на Санса". Grinning

Общи условия

Активация на акаунт