GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 628
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Скрит текст:
Данка счупи тъпомера с поведението си!
ДиД Grinning
Скрит текст:
тя прави каквото и кажат, дано в книгата ако се стигне до този момент Мартин да обясни нещата, че с камбаните беше много тъпо, не вярвам от тях да полудя, всичко бяха измислили с Червея

# 436
  • Варна
Със сигурност ще го разкаже по-добре от Dumb & Dumber.
Със сигурност ще е по-добре, ако изобщо нещо ще разказва. Аз просто смятам, че нищо няма да разказва по тази линия. Продължение на книгите му бял свят няма да види.

# 437
Хора !
Още в началото на 8 сезон виждаме Яра. До сега изобщо не я дават...
Дали да очакваме някакво включване от нея , не може така да се изпари ?!

# 438
На ЖО е. За какво да се включва?

# 439
Продължение на книгите му бял свят няма да види.

Пепел ти на устата.

# 440
  • Вестерос
Досега все защитавах сериала, но с днешните изпълнения ме позагубиха. Дори нямам против самото развитие на нещата, а начина, по който се стигна до там ми се вижда абсурден.

Скрит текст:
Някой изобщо схвана ли защо тъпите камбани активираха на Дани лудия изблик? Тя няма никаква предистория с камбани и звън. Такава предистория има Церсей като биха камбана Shame! докато я развеждаха през площада. Денерис няма какво да я тригърне в някакъв си звън на камбани.

Искат да ме убедят, че момичето, което си затвори драконите в крипта под града, защото изпепелиха едно дете, сега седна да гори предали се деца и жени ей така за кеф? И че жената, която всячески търпя изцепките на Господарите в Юнкай и Мирийн без да ги избие до крак, а търсеше всякакви начини да постигне мир дори чрез брак с онзи напарфюмирания "господар" сега изведнъж просто опустошава един град въпреки, че града се е предал и армията е хвърлила мечовете си?
ОК съм с идеята да полудее от скръб и гняв, и да избие населението - би имало логика, но не и по този абсурден начин. Да бяха оставили Регал жив и примерно да забият камбаните, Денерис да спре Дрогон от опожаряване на града и изведнъж някой от последните скорпиони да уцели Регал. Ето подходящ тригер: уж примирие и бяло знаме, а убиват детето й. И тогава да побеснее. А не просто ей така от нищото. Н-и-к-а-к-в-а логика.

Целият път на Джайм за какво беше?
Скрит текст:
За да се върне обратно при сестра си? Знаете ли какво ми даде това като послевкус? Ланистърите се оказаха в пъти по-сплотено семейство от Старките, а уж се очакваше да е обратното. Събирането на Старките беше студено, дипломатично и отчуждено - Санса като една cold bitch едвам прегърна сестра си, Бран е Триока врана, Джон не показа никаква емоция като разбра, че Аря и Бран са живи. Самата Аря обикаляше из ЗХ с кама, стряскайки сестра си. У тях се усещаше студенина все едно между далечни познати. Далеч по-човешки и силни страсти кипят между Церсей, Джейми и Тирион като в едно истинско семейство. На мен ТОВА ми говори за пристрастия на сценаристите към Ланистър.

А за Джон Лелин:
Скрит текст:
Съвсем останах без думи. Това ли е мъжът, отгледан от Нед Старк, който винаги търси справедливост? Седи отстрани и гледа как изгарят Варис, после изгарят цял град и не направи абсолютно нищо?

Как пък не се намери един от всички тези мухльовци да се сети да иде
Скрит текст:
с една голяма бутилка вино и да я прегърне тая жена, която видно претърпява нервен срив след толкова загуби и след като видя главата на най-добрата си приятелка да лети? Да се отнесат с нея като с приятел, с близък, да я успокоят като нейни си хора, а не само да пристъпят на пръсти към нея и да я гледат все едно е бомба със закъснител. Всичките до един се държаха с нея като механизирани плочи "Ама не бе, аз не ща трон, ти си моята кралица. Точка"; "Денерис, не убивай хора, чу ли, дай им шанс, не ги гори"... Само я оглеждат преценяващо и студено, със страх, всеки гледа максимално бързо да се изсули от компанията й, тя остана почти изолирана. Как да не се почувства като чудовище?

Напомни ми на речта на Тирион от процеса пред баща му. "Ще ми се да бях чудовището, за което ме мислите!" И тя стана. Аз съм на мнение, че ако Варис или Тирион, или Джон, или дори някой друг красноречив човек като Давос бяха се обърнали към нея човешки, а не като към нещо средно между Заплаха и Психиатрично болна може би нямаше да избухне така и тези жертви нямаше да ги има.

Иначе епизодът беше заснет прекрасно и имаше хубави моменти - между Ланистърите, Аря и Хрътката, както и
Скрит текст:
самият край на битката между Хрътката и Планината. Хареса ми това бащинско отношение, което Хрътката проявява към Аря.
Абсолютно съм съгласна с теб! Но според мен така постъпи, защото си помисли, че я пързалят.

И да, Варис
Скрит текст:
искаше да трови Дани, опити е имало

# 441
  • Русе
Допълнение за Варис:

Скрит текст:
За едно нещо съм мега разочарован. Първо Кутрето, а сега съсипаха тотално образа и на Варис и играта му на тронове. Буквално. Какъв светия, какви глупости. Варис, неразбраният и трагичният, обреченият поборник и предвестник за истинската натура на Лудата кралица. И радетел за истинският и справедлив крал Егон/Джон, синът на благородния Регар, който е призваният да управлява разумно и мирно като нелуд Таргариен.

Когато именно той подхранва параноята на Лудия крал баща Ерис и буквално му посочва кой след кого да изгори. И пак Варис задържа на трона Лудия Ерис, като разкрива намерението на благородния Регар да го свали, лично информирайки Ерис, че синът му ще го детронира. Ако не беше Варис, нямаше да има луди крале или кралици, нямаше да се стигне до бунта на Робърт дори, а на трона щеше да стои Регар.

Изведнъж тихомълком завой към онеправдан радетел на доброто и го изкарахме защитник, единственият мислещ за невинните, обикновени хорица. Хайде бе.

# 442
Продължение на книгите му бял свят няма да види.

Пепел ти на устата.
От 3-ти епизод насам си мисля какъв фурор ще е, ако пусне следващата след края на сериала. После чух, че имало такива слухове, че книгите били написани. Чак такова чудо не очаквам, ама поне следващата да е готова.

# 443
  • Вестерос
В инсайда ДиД се оправдават, но някакси самите те не могат да обяснят на хората на нормален език смисъла на цялата история. Мартин им е казал, как ще завърши Дани, и те "някакси" трябваше да го направят.
Ако кажат причините, се прецакват. Как беше (цитирам по памет): "Денерис гледа Червената цитадела, която е построена от предците й преди 300 години  и взема своето решение." И ако ти направят разбор на причините за решението (т.е. какво са сътворили като предпоставки за това решение), финала вече ще е ясен.
А това каква тъпотия е, направо не вярвах, че това ще им е обяснението.
Аз обаче не помня да са казвали, че Мартин им е казал, че така ще свърши тя

# 444
Привеееет! 🤗

И аз изгледах епизода най- накрая. Боже, какво беше това нещо?!
Скрит текст:
Винаги съм й била Фенка на Дани, още от първи епизод. Очаквах много по- добри неща от нея, вярвах в обещанията й.  А с тези си нейни действия тотално ме разочарова... Да, загуби много свои близки, но вина за това има и сама тя. Каква вина имаха невинните деца?! Тези сцени просто бяха ужасни- гибел,пепел,отчаяние,насилие,зверства,лудост... това ли очаквахме от Денерис, трошачката на окови и защитницата на невинните?! Да, оттърва Вестерос от тираните, но не се ли превърна в такъв?
Какво ще управлява сега? Изгуби всички близки хора, изгуби май и човешината си...

Не мога да разбера каква вина има Джон. Той както винаги беше честен - сподели със семейството си! Друг е въпросът , че Санса веднага пропя и предаде доверието му. Джон как предаде Денерис? Подви коляно, каза й истината за рода му преди войната, след войната я подкрепи и тръгна да се бие за нея , за неговата кралица. Как я предаде?! Той нейна марионетка ли е , че сляпо да робува на заповедите й, все пак не е Планината...
Предаде я , защото не искаше да си легне с нея... 😀
Аз любов между двамата не видях, беше й верен, каза й , че я обича , но истинска любов не видях. В този сезон те въобще имаха ли нормални , смислени разговори?! Ммм, не мисля, все едно и също се повтаряше.

Джон вярваше в нея, вярваше , че ще бъде справедлива кралица, но вече се убеди , че въобще няма да стане така. Джон нареди на хората си да спрат, Сив Червей видя това, но те бяха на бойно поле, вече бяха в кюпа, нищо не можеше да бъде сторено. Въобще не е бил статист, поне според мен, де. Simple Smile) Спази обещанието си - превзеха града, след това не искаше да продължава , но просто нямаше как.
И аз мисля, че нарочно дадоха Джон, казвайки че я обича- за да се засили драмата, ако той забие кама в сърцето й. Искам ли , не искам ли това да стане- все още не знам.
Поне за сега виденето на Денерис се сбъдна , само остава да видим дали ще се добере до трона или тъкмо преди да седне , ще я убият.
А с Дрогон какво ли ще стане? 😀

За Церсей и Джейми не бях изненадана, знаех , че ще умрат заедно.

А въобще не ми се нрави Бран да е новия крал...

Упс. 😀
Скрит текст:

# 445
  • Вестерос
Я ме светнете, кога Джон й е казал, че я обича? Някой го спомена по-назад.

За мен той е почти толкова виновен, колкото и да го харесвам. Беше може би единствения, след смъртта на Мисандей, който можеше да я накара да действа по друг начин.
Каза й I love you, то като цяло не каза много при срещата им.

# 446
  • Варна
Хора, не намирам 4 епизод в замунда. Има само HD вариант. Ако някой ми пусне линк, ще съм благодарна.

Оф, ако ще е такъв финала, направо не ща да го гледам.

# 447
В арена ги има.

# 448
  • Русе
За трона:

Скрит текст:
Не би трябвало някой да седне на него. То цялата крепост се срути. Самият трон трябва да е погребан под десетки хиляди тронове камънак. Освен ако не го ревизират това изведнъж, както ревизираха постоянно попълващият се брой дотраки и неопетнени.

И още малко за Варис,
Скрит текст:
че ми е страшно болна тема в момента. Един от най-интригувалите ме персонажи в продължение на десетилетие. През цялото време чаках да видя какво ще излезе и във връзка с постоянното му натъкване за колко е лошо да се горят хората в Кралски чертог. Някакъв умисъл, достоен за него, каквото и да е. Нямаше подобно нещо, отвъд, че просто е лошо да се горят хора и той ще пожертва живота си в опит да спре подобни действия в зародиш с пълното съзнание, че най-вероятно ще го разкрият и ще умре.

Странно. Двадесетина години по-рано Ерис подготвя цялото изпепеляване на Чертога чрез адския огън (което е и основа на очакванията Церсей да стори нещо подобно сега) с известните крясъци „Burn them all“. До такава степен го подготвя в тайна, че ръката му г-н Слабохарактерен и бързозагряващият Джайм се усещат. Единият веднага конфронтира Лудия крал да не изгаря поданиците си и за награда Ерис моментално изгаря самия него. Другият чака до последния миг, когато по време на отбраната на града му съобщават, че Ерис е с пироманите, и се досеща какво предстои. Та докато войските на Тивин нахлуват в града, изоставя защитата и тича към тронната зала, като убива хем Росарт (тръгналият да взриви града главен пиромански алхимик и новата и последна Ръка на Ерис; впоследствие издирва и убива и другите участвали пиромани), хем самия Ерис, за да предотврати изгарянето на Кралски чертог в адските пламъци. С това си действие и печели вечната омраза и презрение с прякор Кралеубиеца. И това става основата за симпатията на публиката към него, когато ние разбираме истината.

Джайм. Не Варис. Варис не е имал проблем с Лудия крал и изпепеляването на целия град. Освен ако някой не иска да ме убеди, че някои от най-бавнозацепващите и беиздейни типажи ведно с „най-тъпия“ от Ланистърите са се досетили за плановете на Ерис, пък Паякът е бил в пълно неведение.

За сриването на ей тази сложна нишка на героите, която ги прави многопластови и истински, ме е яд. Срязаха я лека полека и нейде неведомо между 4 и 6-7 сезон.

# 449
  • Вестерос
Не ме кефи и мен финалът...

Не ми беше мъчно за Церсей, ама грам.

Джайм имаше развитие, НО до предния епизод, моля ви се, опропастиха го за 5 минути, все едно 6 години не се е променял.....

Общи условия

Активация на акаунт