GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 640
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 465
Аз разбрах, че Церсей ги събира с армията си в КЧ, т.е. не всички са от самия град и да са искали да бягат, не са им дали възможност.
Точно.Това беше пъкленият и план. Че ако има хора в Чертога, няма да има Дракарис.

# 466
  • Варна
Не мога да повярвам, че това ще излезе от моята уста, но Джайм ми хареса повече от Джон. Може да беше грешна неговата любов към сестра му, но беше безусловна и безкрайна. Знаеше, че не трябва и пак я обичаше и не я остави. Друг е въпросът, че оная мръсница не го заслужаваше. А Джонито, моя любимец, мноооого мисли бе, много се чуди и накрая бягаше от Данка като дявола от тамян. Загубен човек. А толкова много можеше да направи.

# 467
  • Вестерос
Ясно е , че няма да има угодия, но поне да имаше логика в действията на героите. Ма88888 й на Дани, но другите са и те супер зле. Все едно друг сериал е това.

Джайм можеше да не спи с Бриен и да я зареже така, можеше да замине с Тирион, можеше да остане на север, но не той замина , за да я спаси, Церсей, която го поръча преди 2 часа...  Той трябваше да умре , защитавайки Бран, а не Теон.

# 468
Аз разбрах, че Церсей ги събира с армията си в КЧ, т.е. не всички са от самия град и да са искали да бягат, не са им дали възможност.

Не, Кайбърн и каза, че посланието е чуто. Аз го разбирам като пускане на слух, че идва страшен нашественик, а кралицата отваря портите на крепостта за да спаси обикновените хора.

# 469
Нали знаете, че каквото и да се случи в сериала винаги ще има някой недоволен. На някои нещо друго им се е искало и т.н. Серията беше направена супер и би трябвало да сме благодарни за невероятния сериал.
Точно! Няма угодия за всички ..
Май най-добре всеки сам да си направи по негов си вкус сценарий, хахаха.
То ако всичко беше ок - нямаше да има смисъл от сериал.
За мен лично 8 сезон е най-слабият от всички до тук. Може би защото нямат вече основата, която е поставена в книгите и е лесно да се следва.. не знам ...
То няма угодия за всички, ама чак за толкова много всички не бива. Ама го коментирахме вече въпроса.
Четох си книгите и си бях запленена от тях. Случваше ли се каквото исках? Не. Ама имаше невероятна дълбочина, все едно героите бяха живи.
А 8-ми сезон ... Без думи.

# 470
Джайм е като пристрастен. Не може да се примири, че Церсей ще умре, а той ще си живее спокойно някъде с Бриен. Твърде damaged беше като човек. Начина, по който и двамата умряха беше подходящ.

# 471
Ами можеше да я задоволи и КЧ щеше да е цял Joy

# 472
  • Варна
Тц. За нея не беше подходящ. Тя заслужаваше да я опнат на една греда и някой като Рамзи да я дере жива сантиметър по сантиметър всеки ден.

# 473

Не, Кайбърн и каза, че посланието е чуто. Аз го разбирам като пускане на слух, че идва страшен нашественик, а кралицата отваря портите на крепостта за да спаси обикновените хора.
Тц.Това е предтекста хората да се съберат в КЧ. Идеята е друга. Подмолните игрички на Церсей. Пука и на нея за хората.

# 474
Ами можеше да я задоволи и КЧ щеше да е цял Joy
Не е сигурно. 😂😂😂 Ама то както е тръгнало да е статист, поне тая работа да я беше свършил.

# 475
Аз имам друг въпрос. Някой назад припомни думите на Джора (май негови бяха), че обикновения народ не се интересува чий задник седи на трона, а ги вълнува времето, реколтата и такива неща. Добре ама тоя обикновен народ сляп ли беше, че се води война, тъп ли беше, че целта е Чертога и оная шафрантия вътре, малоумен ли беше, че седя в града на мушка, когато навън се събират войски? Дори човек с интелигентността на тухла четворка ще стопли накъде отиват нещата и би трябвало инстинкта му за самосъхранение да сработи и да си плюе на петите. Аз поне така бих направила. Близко до акъла е, че на война най-много страда цивилното население и невинните, защото на войниците по един или друг начин им се плаща за да си рискуват живота на бойното поле. Тия що седяха там, да ги ползват за пушечно месо ли? Нямали са време да се изнесат ли, още повече като сто пъти се каза колко много време отнема на войските да се придвижат от ЗХ до скапаната столица? Поели са си риска да останат в град, който е мишена. Това е.

Не се напъвай да го мислиш, с тази логика на 8 годишно и очевиднa липса на познания по история.
Ако така са се случвали нещата по онези времена, то в историята е нямало да има кървави обсади и цивилни жертви изобщо - от Троя, през Картаген, Константинопол, Виена. И съвсем битката не изглеждаше безнадеждна - просто с измислиците на автора и plot shield-а на дракона от стрелите на скорпионите не виждам как крепостните стени щяха да бъдат преминати. Та те даже нямаха обсадни машини Sweat Smile

# 476
  • Варна
Говори си, не ми пречиш.

# 477
То няма угодия за всички, ама чак за толкова много всички не бива.

Ако Шекспир беше написал, че Ромео и Жулиета са оцеляли и са заживяли щастливи до края на дните си никой нямаше да ги помни досега.

# 478
То няма угодия за всички, ама чак за толкова много всички не бива.

Ако Шекспир беше написал, че Ромео и Жулиета са оцеляли и са заживяли щастливи до края на дните си никой нямаше да ги помни досега.
Аз съвсем друго нещо казах.

# 479
След сутрешните емоции, вече малко по-спокойно приемам нещата Confused

Скрит текст:
Но все още не ми дава мира фактът, че така опростиха и опропастиха тези сложни характери. Не мога да повярвам колко праволинейни станаха всички -  изведнъж им изби някаква основна характеристика и няма мърдане. Направо ми е обидно като зрител.

И друго ме изуми  - как така Варис, който уж е виждал и две и двеста се остави да го утрепят толкова глупаво в името на народното щастие, което с години не му правеше впечатление има ли го няма ли го. Той, който изчезва при първият полъх за опасност… Тирион първо го предава, после му дава кураж… Джони гледа и не реагира, въпреки, че знае подбудите на Варис… абсурдно ми е.

Честно ви казвам, имам чувството, че всички бяха ненормални в тоя епизод. Джайм също. Някакви мазохисти със суицидно разтройство,  никакво чувство за самосъхранение, саботиращи сами себе си. Хрътката и той умря абсолютно безсмислено за мен. Защо посъветва Аря нещо, в което не вярва? Според мен се държаха като психопати до един, които сякаш до болка се стремят да се саморазрушат, което не е нормално, колкото и да е мартинско.

Денерис за мен няма никакво оправдание за избитите невинни хора, колкото и да й е било тежко. Чудя се как при толкова обрати при нея, забрави, че това, което е днес, утре може да е коренно различно. Обич се печели, а тя неведнъж доказа, че го умее. Забрави го, изби невинни и сега трябва да си плати -така е справедливо.

Ще доизгледам, но не ми остана никакво вълнение спрямо финала.

Общи условия

Активация на акаунт