GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 645
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 480
Аз съвсем друго нещо казах.

Извинявай, не съм те разбрал.

# 481
  • Русе
За мен лично е грешка, че скъсиха последните сезони първо на седем, а сега и на шест епизода. Мисля, че щяха да се справят доста по-добре при запазен формат от 10 епизода на сезон. Основните недоволства идват от пришпореността (или възникнали поради нея вторични признаци, например разните телепортации) и неподплатени развития на персонажите, липса на развитие на персонажите или пък липса на каквото и да било от страна на Джонажите, което макар и субективно възприятие, пак се регулира поне от някаква долна летва за мнозинството зрители. Съответните не струват особено много пари, особено в сравнение с ефекти за битки и прочие, но се нуждаят от повече екранно време пак в сравнение с ефектите и битките.

С 4 епизода отгоре и по-равномерно разпределение и умело изплитане на фабулата вярвам, че нямаше да търпят толкова критики, особено по отношение на случилото се в основните епизоди (3 и 5). В това отношение не мога да не отбележа, че днешния епизод 5 сам по себе си беше издържан много по-добре от трети, който до момента остава основната жертва на припряността.

# 482
Скрит текст:
Честно ви казвам, имам чувството, че всички бяха ненормални в тоя епизод. Джайм също. Някакви мазохисти със суицидно разтройство,  никакво чувство за самосъхранение, саботиращи сами себе си. Хрътката и той умря абсолютно безсмислено за мен. Защо посъветва Аря нещо, в което не вярва? Според мен се държаха като психопати до един, които сякаш до болка се стремят да се саморазрушат, което не е нормално, колкото и да е мартинско.

Скрит текст:
На мен Хрътката и Ари са единствените персонажи, с които съм свързан емоционално. Хрътката беше дотолкова обсебен да отмъсти на брат си, цял живот беше живял с тази мисъл и знаеше, че отива на самоубийствена мисия. Бащински, защото то си обичаше Аря по своему и каза, че няма смисъл да жертва живота си за нещо, което не е чак толкова важно. За него е късно да се откаже.

# 483
  • Чужбина
Искам също да добавя, че ДиД в инсайдите си в предишните сезони можеха малко повечко да коментират жестокостта на Дани в определени ситуации.

Но те явно искаха WTF моменти.

Някой от Шекспировите фенове може ли да ми припомни, в коя поема на Шекспир имаше нещо като "И в края си такъв, какъвто си."

Крал Лир ли беше?  newsm78 newsm78 newsm78

# 484
Но те явно искаха WTF моменти.
И там се загубиха. В желанието да надцакат всички теории, а много от тях бяха доста по-интересни.

# 485
  • Варна
Денерис, когато осъди Варис, се нарече само Трошачка на окови и Майка на дракони. Сама пропусна останалото. Интересно.

# 486
  • Русе
Ще си позволя да пусна един цитат от книгите, макар че тук е темата за сериала. Упорито ме глождеше през последните два часа и постепенно изби на повърхността. Реплика на Джайм е, докато обсъжда с Лансел отдавна случили се исторически събития с крале и кралици:

Цитат на: Jaime Lannister
За кралството щеше да е по-добре, ако беше затворил очи и я беше наебал. Достатъчно история знам, за да го разбера.

# 487
Ще си позволя да пусна един цитат от книгите, макар че тук е темата за сериала. Упорито ме глождеше през последните два часа и постепенно изби на повърхността. Реплика на Джайм е, докато обсъжда с Лансел отдавна случили се исторически събития с крале и кралици:

За кралството щеше да е по-добре, ако беше затворил очи и я беше наебал. Достатъчно история знам, за да го разбера.
Тук за кой крал става въпрос?

# 488
За мен лично е грешка, че скъсиха последните сезони първо на седем, а сега и на шест епизода. Мисля, че щяха да се справят доста по-добре при запазен формат от 10 епизода на сезон. Основните недоволства идват от пришпореността (или възникнали поради нея вторични признаци, например разните телепортации) и неподплатени развития на персонажите, липса на развитие на персонажите или пък липса на каквото и да било от страна на Джонажите, което макар и субективно възприятие, пак се регулира поне от някаква долна летва за мнозинството зрители. Съответните не струват особено много пари, особено в сравнение с ефекти за битки и прочие, но се нуждаят от повече екранно време пак в сравнение с ефектите и битките.

С 4 епизода отгоре и по-равномерно разпределение и умело изплитане на фабулата вярвам, че нямаше да търпят толкова критики, особено по отношение на случилото се в основните епизоди (3 и 5). В това отношение не мога да не отбележа, че днешния епизод 5 сам по себе си беше издържан много по-добре от трети, който до момента остава основната жертва на припряността.
Поне показаха, че могат да правят свестни нощни снимки. Wink Относно разпределението на времето и сериите - решиха да яхнат вълната и да извлекат максимум дивиденти от малоумното продължение, което спретнаха. Все пак 6 седмици с умело дирижиране на социалните мрежи може да се поддържа масов интернационален интерес, но буквално на предела.
1 епизод: Интро и основна тема. Заложиха конфликти.
2 епизод: Лирична интермедия и за всекиго по нещо.
3 епизод: Първа разработка на темата. Големите очаквания, ама нищо не се видя. Наблъскани разносигнални похвати от известни режисьори, без никаква егалитарична спойка. За финал Deus ex machina, ама за всеки случай с дебел изсмукан от пръс...опс, от предишен сезон намек какво да се очаква, ако случайно някой пропусне.
4 епизод: Втора интермедия с леко трагичен оттенък.
5 епизод: Втора разработка на темата. Нежно-лирични, лишени от всякакъв смисъл сцени (аз ги определям като изцепки). Тупаник, т.е. битка в някакви смешни измерения. Индивидуални ...хм... двубои, демонстриращи единствено желанията на феновете. (Колко ли анкети са пускали кой е най-предпочитания развой АvВ). Демонстрация способностите на голямата люспеста бойна машина и поредните крадени решения за апокалиптични сцена в стил Аватар (който се сетил, сетил).  
6 епизод: Чакаме кодата.
Просто с такива амплитуди на действието, 10 епизода ще са провал. То, не че сега не е..., ама тогава съвсем щеше да е.

# 489
  • Русе

Тук за кой крал става въпрос?

Белор.

# 490
  • Пловдив

И излиза, че
Скрит текст:
Джон е виновен ,щот не се върза на леля му Grinning

# 491

Осмислям видяното. Не мога да ви изчета, то се знае.
Скрит текст:
Церсей все пак беше спасена. Умря в прегръдките на най - близкия си човек.
Хрътката- Планината - епичен сблъсък и свърши по единствения възможен начин.
Денерис с нищо не ме изненада. Куку. Всички са ѝ виновни н нея. Тя е най онеправданата, предадената, ощетената.
Харесва ми погледа и изражението на Джон, когато осъзна, че само той може да поправи нещата. За съжаление само радикално. Разбрахте ли сега, че я обича като кралица, а не като жена...
Аря беше безполезна, което е очаквано и логично.
Не знам и аз какво да коментирам, всичко беше дракарис, но имаме цяла седмица да ги нищим.

# 492
  • Русе
И излиза, че
Скрит текст:
Джон е виновен ,щот не се върза на леля му Grinning

Хаха, не. Горното е шеговито, но от чисто исторически поглед на някой майстер-хроникьор след 100 години като едното нищо може да е в пълна сила за тяхната ситуация.

Скрит текст:
Всеки си носи кръста от собствените действия. Денерис така я построиха и пришпориха, че в момента да не можеш да кажеш със сигурност в пристъп на класическа лудост (като баща си) ли го взе това решение, поради гняв ли, или претеглено за „щом няма да властвам с любов, ще управлявам с терор“. Това ще стане по-ясно, като я видим следващия епизод. Че при сегашната конструкция ми виси да е в сила именно последният вариант, който пък е в противоречие на основната част от персонажа й досега.

# 493
Според мен Санса добре си изигра картите и ще седне на трона. Това ѝ е мечта от дете.

# 494

Скоро четох тази глава от Пира.
Та, няма по-разрушително нещо от пренебрегнат жена. Той не че не го знае покрай Игрид, ама айде забравили са сценаристите. Не мога да повярвам, че единствените реплики които са му измислили са: тя е моята кралица и ти си моята кралица.
Епизода бе ОГЪН

Общи условия

Активация на акаунт