GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 589
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 330
  • Чужбина
Може и за най-пълно развит персонаж. За мен, в сериала, това е Джейми. И сценарий, и актьорска игра, и развитие, и пълнкръвен персонаж... и не успяха да го съсипят в сериала...много...Надявам се в книгата даже да е още по-добре
Най-окепазен персонаж няма да предлагам, много са Joy

Хепи, Hug , категорично съм съгласна с теб.

Най-нормалният персонаж е Бронн. Знам, че не ви харесва, но той е най-нормален.

# 331
  • София

Добре, добре, предавам се!

Предполагам и в сериала така ще се опита да се опавдае, но дали ще и вържат? Най-вероятно не. Simple Smile

Чакай, чакай, защо да се предаваме? Не, не. Аз пак оставам на мнението си, че подобни действия нямат оправдания. То всъщност оправдания винаги всеки може да намери, а силните на деня, които колят и трепят винаги имат поддръжници.
Скрит текст:
Освен това е трудно да се повярва, че хард феновете на Дани така лесно ще се откажат от нея. Няма драми, нормални неща са си това.
Но да не забравяме какво видяхме всъщност? Един съвсем обмислен и преднамерен геноцид спрямо стотици хиляди хора. Общо взето действията на Денерис могат да се сравнят с хвърлената бомба над Хирошима. То и за тях има оправдание, Пърл Харбър и т.н. И така всеки се оправдава и търси повод да отвърне, докато не остане Земя и хора...
Истинските герои не постъпват така, особено пък във фентъзи света. Така постъпват антагонистите, като Саурон, Саруман, Волдемор и т.н. Просто ДиД (а нищо чудно и самия Мартин) са решили да поемат по този път за добро или лошо. И ще си търпят последствията. Но ние тук тръгнахме да спорим дали е рентабилно да палнеш няколко дечица повече все едно се пазарим за няколко дини повече. Тц, тц.

# 332
  • Варна
Малко в повече ще й дойде на Аря

Скрит текст:
да гътне двама злодеи.

# 333
Съгласна за Брон
И да питам, шо двете умници вместо да си дърпат плитките, не пратиха очевидният асасин Аря да свети маслото на Церсей, ми дракони, войски и прочие простотии
Варис и Тирион(айде, той има оправдание) също не се сетиха
Случаеност?!

# 334
Малко в повече ще й дойде на Аря

Скрит текст:
да гътне двама злодеи.
Скрит текст:
Аз писах да пробва. 😂 Данито може и да се спаси, ако Дрогон е наблизо.

# 335
Не, съм гледал, но от коментарите разбирам че съм бил прав за Денерис
Скрит текст:
откачалка и половина

# 336
  • Чужбина
Скрит текст:
Освен това е трудно да се повярва, че хард феновете на Дани така лесно ще се откажат от нея. Няма драми, нормални неща са си това.
Но да не забравяме какво видяхме всъщност? Един съвсем обмислен и преднамерен геноцид спрямо стотици хиляди хора. Общо взето действията на Денерис могат да се сравнят с хвърлената бомба над Хирошима. То и за тях има оправдание, Пърл Харбър и т.н. И така всеки се оправдава и търси повод да отвърне, докато не остане Земя и хора...
Истинските герои не постъпват така, особено пък във фентъзи света. Така постъпват антагонистите, като Саурон, Саруман, Волдемор и т.н. Просто ДиД (а нищо чудно и самия Мартин) са решили да поемат по този път за добро или лошо. И ще си търпят последствията. Но ние тук тръгнахме да спорим дали е рентабилно да палнеш няколко дечица повече все едно се пазарим за няколко дини повече. Тц, тц.
Hug

Дяволо:

Скрит текст:
Като имаш време някой път, прочети за Мао, Хитлер и някои други добри хора в нашата история. Всичките започват като идеалисти, които искат да спасяват човечеството, да въздават справедливост и да градят нов свят.
Дани е замислена като точно такъв образ още самото начало.

Това в скрития текст го казвам от гледна точка на човек, който първо е гледал първите сезони, а после е чел книгите. Т.е. аз си бях подкована с това мнение в началото.
Но преди години ми се наложи да чета доста за ВСВ заради Германия ... За да вляза в час с манталитета на немеца, трябваше да разбера историята. Може би ... са ми промили мозъка в Германия с върл пацифизъм и това е причината да не приемам Дани още самото начало.

# 337
Честно казано не съм си представяла, че е възможно да превърнат този сериал в такава помия. Личи си, че нито времето им е стигнало, нито талантът за да го завършат смислено и задоволително. За какво е това бързане? По-добре да бяха направили 10 нормални серии или 9 сезона, но не и това, което получаваме сега.

Нямам нищо против самото развитие на историята и действията на героите, но всичко е толкова прибързано, евтино и тъпо, че чак ме е яд. Има много филми/сериали, към които се връщам периодично и отново и отново гледам с удоволствие. ГоТ няма да е сред тях, за съжаление.

# 338
Аз не съм пацифист и пак не я приемам. За мен 90 процента от нещата се решават с дипломация, а тя е твърде късогледа
Освен това един държавник трябва да мисли първо за хората си и за последствията, които решенията му ще имат за тях.

# 339
  • Вестерос
Изгледах. По едно време ми доскуча даже.

ИЗГЛЕДАЙТЕ ИНСАЙДА! Там си обясняват логиката тъпаците, кое, как и защо.

# 340
Аз не гледам инсайдите
Извинете, но досега толкова години не ми се е налагало някой да ми обяснява какво съм прочела или видяла, пък сега се НАЛАГА, та белким да не ме е яд...не, няма нужда
Съжалявам, но ми звучи все едно гледам оправданията им

# 341
Джони как виждащ конфликта Денерис/Церсей да се реши с дипломация. ?

# 342
  • Вестерос
Точно това си е, оправдания.
Поне чухме един път Джон да й каже, че я обича Grinning
Скрит текст:
Нарочно е това, за да подложат колко е влюбен и той и че ще му е тежко като я убие.

# 343
  • Чужбина
Освен това един държавник трябва да мисли първо за хората си и за последствията, които решенията му ще имат за тях.
Ти пък Джон Сноу! Та тя държавник ли е?

Дани, ако искаше да спасява света, трябваше да основе нов град в Есос и да привлича всеки, който иска да живее в свободен град. Трябва да се гради, а не да се разрушава.

Пацифист съм. Но не съм против мерки на защита. Т.е. не трябва да проектираме собствените си идеали върху хората. Варис и Тирион са точно толкова виновни за всичко, колкото и тя.

Да не говорим, че и в двамата имаше заложена лична вендета, поне с Тирион бе така. А Баристан Салми го раздаваше обиден и искаше отмъщение.

Пази Боже от такива поддръжници на откровен дизастер.

# 344

Добре, добре, предавам се!

Предполагам и в сериала така ще се опита да се опавдае, но дали ще и вържат? Най-вероятно не. Simple Smile

Чакай, чакай, защо да се предаваме? Не, не. Аз пак оставам на мнението си, че подобни действия нямат оправдания. То всъщност оправдания винаги всеки може да намери, а силните на деня, които колят и трепят винаги имат поддръжници.
Скрит текст:

Отказвам се да споря, не от мнението си. Няма смисъл, само ме притеснява с каква лекота се оправдават ненужното избиване на стотици невинни хора, пък било то и на филм.

Общи условия

Активация на акаунт