GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 599
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 360
  • Чужбина
Ели, Варис ли визираш?
Скрит текст:
Ами какво да пишем, то нагарча някак си и не му е до коментар на човек. Любим мой персонаж също. Няма да казвам най-любим, че са ми еднакво любими някак си любимците ми, но Варис наистина много силна фигура се оказа. Чудя се още какво точно спечели Денерис с екзекуцията му. Той се закле, че ще казва истината в очите и. Каза и, че греши, остана верен така да се каже и пак го отнесе той, а реално кой точно я предаде?
Точно Варис.

Според мен:
Скрит текст:
Никой не я предал всъщност. Това са си нейни интерпретации. Тя го приема като предателство.

# 361
На мен пък взе да ми става блудкава цялата история около Аря. Сега остава да убие двата дракона и я признавам.

# 362
Кой този единствен мъж с топки? Варис ли? Аз съм с положително отношение към него.
Джон я предаде Simple Smile

Скрит текст:
защото отказа да се гаджосват повече Simple Smile
Тя си го
Скрит текст:
каза в прав текст, че я е предал, защото не я послуша, не повярва, че като каже на Санса, че точно така ще стане. След смъртта на Мисандей я дадоха повече в депресия, отколкото в лудост. Дефакто в началото на този епизод загуби още трима близки - Джон, Варис и Тирион. Не остана кой да я приземява.

# 363
На мен много ми хареса серията, както и сезона дотук. Но като гледам как се лепят етикети, по-добре да си спестя мнението, че отидох в кюпа на несериозните фенове и глупавите зрители...
Стеле, давай смело! Хексе не е забранила свободата на словото в темата. Hug Кажи си какво мислиш, виж, че всеки от нас е оплют малко или много.

Денерис изтрепа тези, които обезглавиха баща й и разпиляха семейството й. Валар моргулис.[/spoiler]
Аниш, Hug Така ли мислиш наистина?

Това не е критика ... просто питам, защото не съм го гледала досега от тази гледна точка.
Това е логиката. Аря няма мотив. Освен това Денерис помогна на Севера.

# 364
  • Бургас
Eleonora_27,
Скрит текст:
Варис баш си готвеше заменка на Д с Д. Според мен Денерис я е страх повече от любовта на хората към Джон, отколкото от самата Церсей.
Уби Церсей, вся адски ужас и страх, който дълго ще държи влага, а за любов към Джон няма да има не само време, ами и мерак, защото той се би редом с нея.  

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 15:33 от MeMyselfI

# 365
Досега все защитавах сериала, но с днешните изпълнения ме позагубиха. Дори нямам против самото развитие на нещата, а начина, по който се стигна до там ми се вижда абсурден.

Скрит текст:
Някой изобщо схвана ли защо тъпите камбани активираха на Дани лудия изблик? Тя няма никаква предистория с камбани и звън. Такава предистория има Церсей като биха камбана Shame! докато я развеждаха през площада. Денерис няма какво да я тригърне в някакъв си звън на камбани.

Искат да ме убедят, че момичето, което си затвори драконите в крипта под града, защото изпепелиха едно дете, сега седна да гори предали се деца и жени ей така за кеф? И че жената, която всячески търпя изцепките на Господарите в Юнкай и Мирийн без да ги избие до крак, а търсеше всякакви начини да постигне мир дори чрез брак с онзи напарфюмирания "господар" сега изведнъж просто опустошава един град въпреки, че града се е предал и армията е хвърлила мечовете си?
ОК съм с идеята да полудее от скръб и гняв, и да избие населението - би имало логика, но не и по този абсурден начин. Да бяха оставили Регал жив и примерно да забият камбаните, Денерис да спре Дрогон от опожаряване на града и изведнъж някой от последните скорпиони да уцели Регал. Ето подходящ тригер: уж примирие и бяло знаме, а убиват детето й. И тогава да побеснее. А не просто ей така от нищото. Н-и-к-а-к-в-а логика.

Целият път на Джайм за какво беше?
Скрит текст:
За да се върне обратно при сестра си? Знаете ли какво ми даде това като послевкус? Ланистърите се оказаха в пъти по-сплотено семейство от Старките, а уж се очакваше да е обратното. Събирането на Старките беше студено, дипломатично и отчуждено - Санса като една cold bitch едвам прегърна сестра си, Бран е Триока врана, Джон не показа никаква емоция като разбра, че Аря и Бран са живи. Самата Аря обикаляше из ЗХ с кама, стряскайки сестра си. У тях се усещаше студенина все едно между далечни познати. Далеч по-човешки и силни страсти кипят между Церсей, Джейми и Тирион като в едно истинско семейство. На мен ТОВА ми говори за пристрастия на сценаристите към Ланистър.

А за Джон Лелин:
Скрит текст:
Съвсем останах без думи. Това ли е мъжът, отгледан от Нед Старк, който винаги търси справедливост? Седи отстрани и гледа как изгарят Варис, после изгарят цял град и не направи абсолютно нищо?

Как пък не се намери един от всички тези мухльовци да се сети да иде
Скрит текст:
с една голяма бутилка вино и да я прегърне тая жена, която видно претърпява нервен срив след толкова загуби и след като видя главата на най-добрата си приятелка да лети? Да се отнесат с нея като с приятел, с близък, да я успокоят като нейни си хора, а не само да пристъпят на пръсти към нея и да я гледат все едно е бомба със закъснител. Всичките до един се държаха с нея като механизирани плочи "Ама не бе, аз не ща трон, ти си моята кралица. Точка"; "Денерис, не убивай хора, чу ли, дай им шанс, не ги гори"... Само я оглеждат преценяващо и студено, със страх, всеки гледа максимално бързо да се изсули от компанията й, тя остана почти изолирана. Как да не се почувства като чудовище?

Напомни ми на речта на Тирион от процеса пред баща му. "Ще ми се да бях чудовището, за което ме мислите!" И тя стана. Аз съм на мнение, че ако Варис или Тирион, или Джон, или дори някой друг красноречив човек като Давос бяха се обърнали към нея човешки, а не като към нещо средно между Заплаха и Психиатрично болна може би нямаше да избухне така и тези жертви нямаше да ги има.

Иначе епизодът беше заснет прекрасно и имаше хубави моменти - между Ланистърите, Аря и Хрътката, както и
Скрит текст:
самият край на битката между Хрътката и Планината. Хареса ми това бащинско отношение, което Хрътката проявява към Аря.

# 366
  • Чужбина
Варис:

Скрит текст:
Знаеше, какво го чака. Свали пръстените и тръгна.

Когато Тирион го докосна, искрено се развълнува. Това бе проява на човещина, която Варис не очакваше. Или просто не е свикнал с такива прояви.

Варис е героят в цялата история.

Гугъл:

Скрит текст:
Дани си затвори драконите заради изгореното момиче, защото все още чувстваше любовта на народа. Тя се хранеше с любовта на хората, с това, че я наричаха Майко и т.н.
Тя се идентифицираше с ролята на спасител на хората.

Но сега:
Скрит текст:
Любов от народа няма. Тя не е приета. Тя е чужденка, нежелана, неприета, мразена, предадена, чужда, отблъсната, неразбрана.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 15:37 от Eleonora_27

# 367
Google76 , страхотен коментар, браво! Hands Clap

# 368
  • Варна
Google76,
Скрит текст:
аз знаеш ли какво допускам. Не точно полудяване от някакви там камбанки, а съмнение, че отново я пързалят и вкарват в капан с това уж предаване на града. То най-близкото и обкръжение ли не я подвеждаха от време на време, та на Церсито мръсните номерца малко ли бяха. Чак всички невинни като жив щит реши да ползва само щото беше сигурна, че Трошачката на окови няма да посмее през тях до нея да стигне ама не познаА Цецката. Мина си през тях и стой та гледай. 

# 369
ама и Церса не беше по стока като гръмна адския огън в септата. Там да не би да изгоряха само виновните? Пална си ги всичките, без да й пука виновни, невинни.

В септата освен брата на Марджери за други невинни не се сещам.

# 370
  • Чужбина
В инсайда ДиД се оправдават, но някакси самите те не могат да обяснят на хората на нормален език смисъла на цялата история. Мартин им е казал, как ще завърши Дани, и те "някакси" трябваше да го направят.

# 371
  • София
Ами не им е лесно, представям си какво рязане на вени е сега в щатите. в имдм откровено ги кълнат  Shocked
цирк

Тя, Данито си е модел и мечта за много момичета. Руса, хубава, кралица, майка на три дракона, не гори, всички мъже са и в краката и то какви мъже само...
Е, да продължавам ли? Wink
и сега вземи това брутално приземяване. Аз съм убеден, че е имало нервни сривове... То ще се чуе.

# 372
В инсайда ДиД се оправдават, но някакси самите те не могат да обяснят на хората на нормален език смисъла на цялата история. Мартин им е казал, как ще завърши Дани, и те "някакси" трябваше да го направят.
Ако кажат причините, се прецакват. Как беше (цитирам по памет): "Денерис гледа Червената цитадела, която е построена от предците й преди 300 години  и взема своето решение." И ако ти направят разбор на причините за решението (т.е. какво са сътворили като предпоставки за това решение), финала вече ще е ясен.

# 373
Елеонора, съгласна съм с това донякъде. И точно поради тази причина се чудя къде бяха съветниците й и уж приятелите й точно, когато имаше реална нужда от тях като хора, а не като пионки, чакащи да видят колко точно ще изкукурига и докъде ще й прелее чашата на търпението. Изолираха я до степен, че й остана един Сив Червей, който в собствения си гняв и скръб допълнително наля масло в огъня.

Spirit Crusher, може и така да е.
То в нейната ситуация
Скрит текст:
след толкова загуби и след като неведнъж Церсей печели с хитрост, вече не е знаела какво да прави и дали това не е поредния номер. Варис я предаде при първия повей на вятъра в друга посока. Тирион скочи първо с Варис да се съветва вместо да сподели с кралицата си, че се разнася странен слух за нейните права. После освободи брат си. Джон като първа клюкарка разказа на Санса за родословието си при все, че е повече от ясно, че сестра му ще види в това възможност да разкара Денерис. Отвсякъде предателства и никой, на когото да вярваш. След като Тирион натърти за камбаните, може би й се сторило, че това е поредната клопка, поредния номер.

# 374
Google76,
Скрит текст:
аз знаеш ли какво допускам. Не точно полудяване от някакви там камбанки, а съмнение, че отново я пързалят и вкарват в капан с това уж предаване на града. То най-близкото и обкръжение ли не я подвеждаха от време на време, та на Церсито мръсните номерца малко ли бяха. Чак всички невинни като жив щит реши да ползва само щото беше сигурна, че Трошачката на окови няма да посмее през тях до нея да стигне ама не познаА Цецката. Мина си през тях и стой та гледай.  
И аз съм на същото мнение. Но да се цитирам, за да няма после постове от типа "Да си написала какво мислиш".
Скрит текст:
Скрит текст:
То и за предположих, че Варис може да е писал или на ЖБ или на Дорн, но никой не изкоментира, освен предположение, че може да е писал на Бран, което за мен няма много смисъл, защото той вижда.
Скрит текст:
Варис писа на доста хора. Изгори само последното, за да не разберат какво е писал. За него няма друг полезен ход, освен да разгласи произхода на Джон но колкото си може повече заинтересовани страни, с цел да предизвика нова криза за трона - т.е. да противопостави Денерис и Джон независимо от отношенията им. Т.е. ще се опита да направи Джон реален претендент за трона, въпреки неговия отказ.
Цитат
Скрит текст:
И каква е била измамата на Тирион за камбаните. Мисля, че Джон и компания и Тирион почувстваха облекчение, че ги чуха. В крайна сметка всичко застина, войните хвърлиха оръжие.
Скрит текст:
Церсей не се предаде и Тирион знаеше, че няма да се предаде. Затова се опита да изиграе Денерис първо в тронната зала на ДК, с молбата, ако градът се предаде, тя да отмени щурма. После зад гърба й, и без да има изричното съгласие на кралицата си, разпространи нареждането, ако чуят камбаните, да преустановят. Но има един малък проблем: градът е под властта на Церсей. Ако ще капитулира, то Церсей трябва да го направи. Денерис изчака до последно с Дрогон, но тя така и не го направи. Но камбаните бият - значи Тирион се опитва да я измами и да защити сестра си.
п.п.
Скрит текст:
Впрочем градът беше миниран с адски огън. Предвид предишните изпълнения на Церсей с взривяването на половината аристрокрация на Седемте кралства, е лесно да се предположи, че ако Денерис пощади града, Церсей ще предизвика експлозии. Хубаво да се анализира разговора между Тирион и Денерис в ДК. Ясно му даде да разбере, че знае на какво е способна Церсей.
Е, поне Дро деактивира заложения адски огън.
Ха-ха, значи Денерис просто
Скрит текст:
го е играла сапьор Joy Шегата настрана, но Аниш е права. Ако се бяха вързали на камбаните, като нищо щяха да се натресат на "минно поле" .

Скрит текст:
Не, това за Дро - сапьора беше базик. Но реално този път Денерис си беше научила урока след загубата на Регал и Мисандей. И му го каза на Тирион в прав текст: За Церсей милостта е слабост, от която тя винаги се е възползвала.
Ако Денерис прояви милост, Церсей пак ще я надцака.
От своя страна Церсей е наясно, че след изцепките с дракона и преводачката няма тя да е обекта на милост. Но пък знае, че Денерис ще поиска да спаси невинните граждани - доказа го, като хукна да спасява северняците.
И заложи поредния капан - ако Таргериън завземе КЧ, то Церсей ще взриви града и ще го пише на нейна сметка в добрия случай. В лошия случай Денерис умира при взривовете, а Церсей (глупаво предполагайки, че има място където да се скрие от дракона) доволно си пие винцето на терасата.

Общи условия

Активация на акаунт