GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 615
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 390
Денерис сбърка момента с Дракарис Simple Smile
Да беше превела града отдавна, а съветниците да си плетат интриги в КЧ и да мъдрят как да спрат КН...а то него го забравихме даже...
Ми няма лошо Джон да си е нагаждач, но Денерис виждаше  в него Хал Дрого- силен, нескопосан, ама лидер и смел, а пък той не беше
Ако й беше праснал два шамара щеше да е по-щастлива, отколкото а му гледа овчия поглед, ама...понякога и така става в живота Simple Smile Не случи на половинка

# 391
Ами Варис
Скрит текст:
както казахте при първия полъх на вятъра реши да я предава и започна да действа, на кого е писал може и да разберем, може и да не. Да не говорим, че лично той с Илирио ги гледаха скрити с идеята да сменят Робърт така или иначе.

Едно е да си мислиш нещо или да го объдиш с някой, но докато остава само на думи е едно, като литнат гарваните друго. Можеше да изчака края на битката, така или иначе предатеството му нямаше да предотврати щурма. 

# 392
  • Чужбина
Хора, вие обвинявате Джон за случилото се?

Сериозно ли?

Или обвинявате хората, че не обичали достатъчно Дани.

Орелл го каза много добре в сериала. Джонката дано да е разбрал ...

# 393
ох, горката Дани, човек жив да я ожали. Ок загуби много (то кой не загуби?), но и много неща и бяха дадени даром и то с магия.
защо все търсите вината някъде другаде, а не погледнете реално над нещата? Убиецът е убиец по собствена воля и самосъзнание. Тя каза Дракарис, не Тирион или Джон. Тя лично отприщи гневът божи.
Естествено, че за да се стигне до там са се случили много, много неща, но не видях един фен на Денерис да каже, че е сбъркала, май освен Хепи или имамше едно, две момичета и толкоз.  newsm78
И без да съм и фен, мога да ти кажа, че не е сбъркала. Струва си да се изреже една гангрена, колкото и да е болезнено, за да се спаси целия организъм.

Добре де, кой по-точно организъм ще спаси. Заслужи си всеобща омраза във Вестерос. Какво точно спечели- точно едно нищо или по-точно - печели смъртта си, защото вече има милиони мразещи я, които ще искат да я убият, но не в директен сблъсък.Тя самата ще трябва да живее във вечен страх дали някой няма да я очисти. Сив червей с неопетнените и няколко дотраки няма да могат да я пазат вечно,ще трябва да и готвят, прислужват и всичко останало Simple Smile

# 394
The Third, в септата бая народ имаше, а и навън около нея също разрухата беше голяма. Хич не ми разправяй, че само виновни е утрепала там Цеца с адския огън.

Извън септата може и да са пострадали невинни, но в септата невинни нямаше!

# 395
  • Чужбина
Сив червей с неопетнените и няколко дотраки няма да могат да я пазат вечно,ще трябва да и готвят, прислужват и всичко останало Simple Smile

Скрит текст:
Голямо геройство да докараш в цивилизования Вестерос доткракските диваци и Неопетнените роби.
Дани преживя голям културен шок у Вестерос.

Извън септата може и да са пострадали невинни, но в септата невинни нямаше!

В септата имаше и някакви невинни, но повечето бяха толкова невинни, колкото са били служителите на Светата Инквизиция. Садисти под прикрие, психопати с идеология.

# 396
Я ме светнете, кога Джон й е казал, че я обича? Някой го спомена по-назад.

За мен той е почти толкова виновен, колкото и да го харесвам. Беше може би единствения, след смъртта на Мисандей, който можеше да я накара да действа по друг начин.
Можеше просто да й каже - Аз съм с теб и ще се откажа официално от правото си на престола в твоя полза, защото аз не го искам. Не е като да нямаше примера на Емон Таргериън.
Е, той нали това направи. Постоянно и повтаря, че тя е неговата кралица и, че не иска Трона. А Нощен Страж вече няма.
За Аря:
Скрит текст:
има мотив, как да няма? Тя беше долу, гледаше хората да умират, самата тя оцеля по чудо, накрая се разплака. Съвсем възможно е да се опита да убие Денерис.

# 397
Хора, вие обвинявате Джон за случилото се?

Сериозно ли?

Или обвинявате хората, че не обичали достатъчно Дани.

Орелл го каза много добре в сериала. Джонката дано да е разбрал ...
Не, не го обвинявам за случилото се. За опожаряването на КЧ вина имат само Денерис и Церсей. Но той можеше да я спре, не само той, а като цяло тези, които й се водеха съветници и приятели. Те можеха да тласнат събитията в друга посока, а вместо това допълнително я накараха да се почувства още по-изолирана и сама. Това допринесе за щетите накрая, допринесе за това, че се почувства достатъчно отчаяна, за да "тури пепел" на всичко и да се впусне като човек, нямащ какво да губи. Малко повече топлина да беше усетила от тези, на които уж разчиташе и може би нямаше да се хвърли да гори невинни. Едно е всички да те предават и да се чувстваш сам на света. Съвсем друго е да искаш да си пазиш имиджа за пред хората, които те обичат, да запазиш любовта им, да не искаш да ги разочароваш и отритнеш от себе си.

# 398
На сила хубост не става. Никой не и е длъжен на Дани, нито да я обича, нито да се грижи за нея, нито нищо. Това си важи за всички герои. Като дойде да завладява Вестерос, трябваше да е готова да плати цената - е плати я.

# 399
  • Чужбина
Като дойде да завладява Вестерос, трябваше да е готова да плати цената - е плати я.
Да, ама тя си мислеше, че ще я посрещнат като в Есос. Ще я носят на ръце, ще я обожествяват, ще умират за нея.

Дани живя много време в една голяма илюзия. Дезилюзионирането е много брутално и горчиво преживяване. Някои психики не издържат.

# 400
На сила хубост не става. Никой не и е длъжен на Дани, нито да я обича, нито да се грижи за нея, нито нищо. Това си важи за всички герои. Като дойде да завладява Вестерос, трябваше да е готова да плати цената - е плати я.
Още не е. Grinning Другия понеделник. Grinning

# 401
# 402
Аз си мислех, че още във втори сезон осъзна, че не я чакат във Вестерос.
Но, явно по пътя пак е решила, че ще я обикнат от раз...

Плати - остана сама на върха.

Сега какво ще стане с КЧ? Ще мести ли столицата или?

# 403
Не съм гледала още - чак довечера.
Но да си кажа, тъй като четох скритите коментари, защо гласувах за Санса.
Аз съм като Денерис - като характер и развитие на живота. Знам какво е да ослепееш от гняв и да ти иска да сринеш всичко около теб. Добре, че не съм имала дракони на разположение, защото със сигурност щеше да има доста изгорели край  мен - заради моята собствена несигурност, вироглавост и инат.
Не мога да харесам героиня, която право в очите ми навира моите собствени недостатъци, с които се боря с години.
Добре, че в личния си живот попаднах на свестен Джон, та се кротнах, но ако не го бях  намерила, не знам каквъв психопат щеше да излезе от мен.
Много е лошо, когато имаш край себе си хора, които не те разбират и не ти дават правилните за теб самата напътствия, така че ти да ги разбереш, проумееш и решиш в коя посока да вървиш. Когато си неразбран и подивял от неприемане, може да ти изключат бушоните и затова сега гледаме Дракарис.
Абсолютно реално и последователно развитие на характера на героинята според мен.
Да видим утре дали ще коментирам пак така.

# 404
На този сериал му липсва емпатия.
На никой не му пукаше за чувствата на другия. Всеки гледаше от своята камбанария. Имаше някакви моменти на проблясък, но се изпариха.

Общи условия

Активация на акаунт