Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 май 2019, 23:43 ч.

Къде се провалят българските родители?

 • 6 338
 • 378
 •   1
Отговори
# 30
 • Макондо
 • Мнения: 11 832
Млад, необвързан мъж не би трябвало да живее при родителите си и да ги води на екскурзии в чужбина, а да си гледа живота. Естествено няма нищо лошо да се грижи за тях, даже напротив, но до там.

И наемите в София не са по 1000 лева, че да оправдава живота при родителите на преклонна възраст. Хайде в началото на кариерата ок, трудно е, но после лично аз не го разбирам.

# 31
 • Мнения: 1 172
Точно пък разводи има по-често в Швеция, отколкото в Хърватия или Италия. В общи линии водят северните страни. Значи ли това, че ранното отделяне води до безотговорност и разводи? Joy

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do
Наречи го, в случая "културни различния" отново. Струва ми се, че причините далеч не трябва да се търсят в отделянето от семейството на родителите за разводите, за да се посочват като аргумент.

# 32
 • Мнения: 11 696
За мен е нормално. Не мисля да коментирам повече и да споря (изключвам си известията за темата), просто споделям мнение Simple Smile

# 33
 • Пловдив
 • Мнения: 2 038
Поредната тема, изразяваща потрес от българинА... Драма, драма!

# 34
 • MI
 • Мнения: 9 815
Иза, именно. Двата извода с еднакво абсурдни, мислех че се подразбира.

Всеки има право да мисли както иска, но статистиката е ясна - няма връзка между късното излизане от дома на родителите и разводи и подобни, както писа Фмино. Ако се търси корелация, тя ще е обратна, защото всъщност най-много разводи има в страните с ранно излизане. Друг въпрос е, че всъщност причините са различни - религия, традиции, отношение към семейството. Които от своя страна води и до по-силна връзка с родителите.

# 35
 • Мнения: 27 035
Това явно е някакво изкривяване на българите живеещи в Канада. С много малко изключения, всички потребители, отговарящи на горния критерий, говорят едно и също.

Да, викам му "канадски синдром". Палят се за няколко специфични опорки, защото сравняват с някои моменти, типични за северноамериканската култура. Отделянето на децата, правата на децата, агресивните приказки, маниакалното обезопасяване и защо не си планирате живота.

Или с други думи "кога стана канадец". Предлагам на fmino да направи една тема "всичко, което не одобрявам у вас, българите в България", да си го изкара от системата и да спре да пуска на час по лъжичка.

Една хокейна усмивка по радиото от мен...

# 36
 • Мнения: 2 353
Това явно е някакво изкривяване на българите живеещи в Канада. С много малко изключения, всички потребители, отговарящи на горния критерий, говорят едно и също.

А може потребителя да е един и същ, само форумните акаунти  да сменя.

# 37
 • Мнения: 27 035
Не, виждала съм го и в реала, все едно на курс ходят в Канада. Но то битието определя съзнанието, като се завъртят годините с Канкун и Аспен по график, с навика да се усмихваш и няколко още елемента...и се чудят защо така е в България. Много добре знаят защо, ама се правят...

# 38
 • Мнения: 1 448
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/05/14/3905461_evrostat_bulg … ef=home_main_news
Мисля, че всеки ще се съгласи, че това не е нормална ситуация. Защо българските мъже живеят при родителите си до такава възраст?

1. българите имат по 1 или 2 деца от доста нормалното за севера 3 ... а познавам и с по 5 деца , има и с повече.
2. големия процент на хорав българия със собствени жилища, а и с къщи @на село@ , вили и пр.
3. големия % население живеещо в градовете , където в същност са университетите и раб. места. т,.е не е нужно да се мести за да учи или работи
3. ако имаш 1 или 2 деца и те учат и работят в същия град и ако нямате неразбирателства и проблеми с пространството за какво да пращаш детето си да плаща екстра за квартира , защото така трябвало
4. Да оценим всички критерии и да говорим в проценти спрямо ...
5. Тази тема ми звучи като опит строителните мафиоти да си пробутат строителните творения на някого, защото иначе бил @мамино синче@
6. В не толкова далечно минало фамилиите са живели заедно, а не всеки в отделна бетонена кутийка за по десетки и стотици хиляди защото щели да му се смеят ако не прави така ... ами според мен е по -правилна практиката от миналото, но не изнася на масовката @ново строителство@
7. От една определена възраст нататък и от едно определено здравословно състояние възрастните имат НУЖДА младите да живеят при тях или в близост до тях и да не са се напълно отделили и отчуждили ... както му е модата напоследък , налагана яко от европолитиката за печалба от нискокачествени жилища на невъзможни цени и заробване на хората с кредити. 
8. За мен @Аз имам нужда от родителите и от роднините си и те имат нужда от мен @ не е срамно твърдение.

katiABV съгласна. супер си го написала!

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 10:55 от bella_ciao

# 39
 • Мнения: 27 035
В Турция съм виждала ново строителство "семеен чифлик", проектиран така, че да има място за 3 поколения, както са свикнали да живеят.

Въпросът е, че в градовете по принцип е яко детето да се отдели в "ергенска квартира". Обаче статистиката идва и от малките градове, в които си вдигат кооперация на три ката и детето пак технически "живее с родителите". Аз не се кефя на този начин на живот, но някои си го харесват.

# 40
 • Мнения: 15 329


И наемите в София не са по 1000 лева, че да оправдава живота при родителите на преклонна възраст.

Вярно е, не са 1000. Синът ми и приятелката му току що наеха за 950. Вярно че с голямо търсене и след като родителите му се изнесоха в чужбина, вместо да го чакат той да се изнесе, но все пак.

# 41
 • София
 • Мнения: 14 032
В Турция съм виждала ново строителство "семеен чифлик", проектиран така, че да има място за 3 поколения, както са свикнали да живеят.

Въпросът е, че в градовете по принцип е яко детето да се отдели в "ергенска квартира". Обаче статистиката идва и от малките градове, в които си вдигат кооперация на три ката и детето пак технически "живее с родителите". Аз не се кефя на този начин на живот, но някои си го харесват.
Да, има и такъв момент.

# 42
 • Макондо
 • Мнения: 11 832
И 950 лева не са наемите в София, което не означава, че няма квартири по 1000-1500 лева. Ако млад човек иска да се изнесе от дома и взема добра заплата, изобщо няма да му е проблем да живее под наем в София, споделяйки апартамент с някой друг.

# 43
 • MI
 • Мнения: 9 815
Статистики за възраст на мъжа при първо дете няма, но при условие, че ако изключим малцинствата тази на жените е около 30, з м ачи говрим масово за неженени и без деца мъже. Какви семейни чиглици, какви свекърви, какви пет лева?! Има и семейства, съжителстващи с родителите, но те масово не са в тази конкретна статистика.

# 44
 • Мнения: 437
Като гледам темите в Семейни отношения и всичките проблеми с незрелостта на Милото въпреки възрастта му и омразата към свекървата, намирам общо с живеенето при родителите до късна възраст. За Ванкувър и Торонто също започва да се разраства този феномен, но е изцяло по финансови причини.

Общи условия

Активация на акаунт