След ден, два, три- ЮЛСКОТО си бебе ще гушкаш ти!

• 16 631
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за пожеланието, BuNNy   bouquet

В Майчин дом ще раждам ... тази седмица ще е , но утре евентуално ще решим  кой ден точно.

# 181
Честито на мама Kriss77!!!!!!!Да им е живо и здраво бебочето и бързо да се възстановяват и да си се гушкат!

Момичета имам една чуденка!Значи ще обясня подробноооо!

На 9 октомври 2005 ми е последната менструация(1ви ден)
Значи на 9,10,11,12,13 съм била неразположена! А на 14,15,16 абсурд да сме правили нещо,значи тази седмица не ми е първа от бременността,пък всички лекари ми я изчисляват като първа!А моя мъж се върна от германия на 15,та  на 16 или 17 е станало чудото!Пък като гледам календара пред мен с дати и записки и на мен ми изглежда нереално да съм забременяла от 9 до 16!Просто защото аз една седмица след менструация си се доизчиствам!Та мисълта ми е че термина ми е с 1 седмица напред!Така си мисля!
И назнам защо изобщо лекарите взимат датата на последната ти менструация като дата на първата седмица!? newsm78
Това дали да го обясня на лекарката като ме приемат ако пренося?Или ще ме изгледа глупаво!Защото аз ще съм си спокойна, че не преносвам но знае ли се?Да им кажа?!А пък много чудно че на преглед с ехограф излиза тази дата за термин която всъщност е нереалната?Но той ехографа може и да бърка като лекарите! #Crazy
УФ ooooh!

Ох Иве аз пък ще имам проблеми не с мама а със СВЕКИ!Дано се справим! Praynig

Момичета за преносване освен стълби,разходки,секс,да взема да мия прозорци днес,че не ща да ми предизвикват!Чудя се че май като ми предизвикат раждането ще боли много повече!
Та така сега свалям пердетата и почвам!
После ще ви надникна да видя за новини!
Бай!  bouquet

# 182
Ели, просто се брои от първия ден на последната менструация. Не се притеснявай, те хората знаят, че си забременяла на 14-15 ден от началото на цикъла. Просто така се смята.
Надявам се да се включи Бибошка и да обясни точно защо е така, че моите знания по повода са изтекли с кърмата ooooh! Laughing Трябва да седна аз да изчета една физиология и една анатомия... и още някой и друг учебник, ама да видим кога ще стане Grinning

# 183
  • Варна
Здравейте мами!
Честито на всички новообебили се мами. Да са им живи и здрави малките съкровища и много да ги радват! smile3525
Малко новини от нас. Уговорихме днес с доктора дата за секцио - щастливото събитие ще е на 13-ти юли  newsm44. Датата аз си я избрах, защото голямото ми детенце е родено на 13-ти август. Ще раждам на ВИП етажа в АГ болница, защото доктора, който ще ми прави секциото работи там.
BuNNy аз също пия силни лекарства за задържане от 6-я месец и трябва да ги пия до секциото, но от 10 дни контракциите ми много намаляха и аз си ги намалих на своя глава. А ми то толкава хапчета през живота си не съм пила. Писна ми. smile3511
Coccinella пожелавам ти леко и  раждане и бързо възстановяване колкото се може по-скоро.  bouquet
Стискам палци на всички мами, които са се запътили днес към родилния дом!  bouquet

# 184
  • Варна
Честито бебче Павел на мама Kriss77.Да е много здрав и мама и тати скоро да си го гушкат
Иве,аз също съм супер разсеяна.сега докато изчета всичко забравих на кого какво исках да кажа Crazyаз също имам проблеми с майка си,но за моя радост тя няма да има никакво време да идва да ми помага.това ще прави свекърва ми,а тя е детски педагог пък и си имаме приказка така че съм по спокойна.но смятам тя да ми помага в домакинството,а ние с бебчо да си свикваме един с друг,така според мен е по добре отколкото тя да го гледа.все пак детето си има майка и тя сама си решава как да го гледа.Права съм нали?
Assinka,аз съм ти супер благодарна за всичко което изписа дотук за кърменето.  bouquetискам да ти кажа че съм абсолютно hahahaзарибена да кърмя дано всичко да е наред bombs.само че съжалявам че не си във Варна че и аз да те притесня ако имам нужда/100%ще имам/
Coccinella успех  bouquet
Мами сигурно Didi81  родила вече,но няма кой да ни каже newsm78отдавна я няма
аз в 16h съм при доки и после ще вляза да кажа как са нещата при нас.лек ден на всички smile3525

# 185
Успех тази седмица на morskasirena и coccinella и леко раждане!

Ели, не се притеснявай с тези сметки. Броят се 40 седмици от първия ден на последната М, защото тази дата се знае със сигурност. Самото зачеване, в повечето случаи не се знае кога е станало, затова е невъзможно да се броят дните на бременността от този момент. Така, че ти дори и 3 седмици след 9 октомври да си забременяла, бременността се брои от тази дата и термина ти се смята според нея  т.е. точно 16.07 се пада.
При повечето жени, забременяването става около 14-ти ден, т.е. носят си бебето 38 седмици до датата на термина. Но броенето на седмиците започва винаги от първия ден на последната М.  Това е заложено във всички сметки и средни стойности, според които и видеозоните работят.  А щом и видеозона ти дава този термин, значи освен, че си забременяла както повечето жени на 14-тия ден също и бебето ти се развива според средните норми и в този случай, със 100% сигурност термина ти е 16.07.

Между другото, чувала съм, че канелата същото помагала на преносващите. Някой ако пробва и даде резултат, после да се похвали.  Heart Eyes

# 186
Първо, честито на новите мамита и техните прекрасни бебета!

COCCINELLA, MORSKASIRENA, аз ще раждам на 13.07. в Майчин дом. Аз си я избрах датата за планово секцио, но не знам дали ще стане точно тогава - гади ми се, спи ми се и разни такива неща, които понякога са признак Simple Smile, така че може и по-рано да е, а ако изчакам ще се видим със COCCINELLA в болницата! На мен Станева ще ми води раждането. И час дори имам определен - 12.30. Така че... Peace

Ивелина, изобщо не се притеснявай как ще се справиш с бебето в началото! Аз сама започнах да къпя, кърмя, обличам и всичко останало, свързано пряко с  бебето още в самото начало, въпреки че се страхувах, че няма да се справя. Вярвай ми, че е страхотно сам да се справиш с тези неща и такова самичувствие ти идва...! А и бебето само ще ти показва какво да правиш и как и кога! Ще се справиш и после ще се фукаш даже!!! А на майка си предложи да ти помага с чистенето, прането, гладенето, където НАИСТИНА ще е много по-полезна, направо незаменима, отколкото в отглеждането! Просто се опитай да се уговориш с нея и да си разпределите задачите още в началото, за да не се товариш после, когато и без това ще си доста чувствителна!

На всички  Hug! И приятно чакане!!!

# 187
Пингвина,   202uu newsm74 Аз поех всичко в мои ръце от третия ден, защото тогава започнах и да къпя беба сама. Грешката ми беше, че толкова се възгордях, че правя всичко САМА, че забравих да се правя на родилка и да приуча таткото на навици - да ми помага. Та така той свикна да стои на страна и само да закача беба от време на време. Скоро дори имахме гранд скандал затова, че я беше оставил гладна, защото не можел да я храни. Като оставях кърма всичко беше ОК, защото дребната сама си държеше шишето, но сега, когато трябва да й се дава с лъжица, а тя е от злоядите и се налага да я забавляваш... баща й отказва категорично да я храни Sad Но ще му намеря цаката.
Та мисълта ми беше - не изключвайте таткото. После е гадно Sad

# 188
А за кърменето ще добавя само този линк, който е олицетворение на моите разбирания по темата! Да ме извини мамито, чиито са снимките, че така без позволение ги цитирам, но аз просто се кефя...Simple Smile и искам да го споделя с вас!!!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=48068&photo=1

# 189
Честито на мамаKriss 77  newsm51 с пожелание да сбъдва мечтите на малкия Павел, а той нейните!Бъдете живи и здрави!

# 190
...забравих да се правя на родилка и да приуча таткото на навици - да ми помага.

Като казвам сама, имам предвид с таткото! Малко тъпо го изключих, а той заслужава само похвали, но идеята ми беше да подчертая, че мястото на майки и свекита спокойно може и трябва да е по в периферията:)

А иначе за татковците ( в моя случай са двама  Grinning) мисля отделно да пиша възхвали, но не сега! Peace

# 191
  • Варна
PINGWINA стискам палци да си изчакаш датата за секциото.  То и на мен в последно време много ми се спи, но то и времето е едно такова мрачно и заспало, та сигурно за това.
Като се роди бебето сме се разбрали с майка ми да идва вечер след работа да ми помага ако има нещо да се изглади, изчисти, да наготви и вечерта всеки в къщата си, но свекървата се произнесе, че не трябва да оставам вечер сама и трябвало да се редуват с майка ми да спат при мен  smile3513. Аз цял ден ще съм сама, а точно вечер когато ще искам да се наспя ще ми се мотае в къщи  #2gunfire. Казах и че не искам никой в къщи. Аз съм свикнала сама да се оправям. Пък и той таткото ще се върне след 20 дена.
Варненски мами, като   ylinfant и започнем да се разхождаме трябва да си спретнем една срещичка и да ги запознаем малките бебоци.  bouquet

# 192
Здарвейте момичета, честито на новите нмами.
Влизам за малко, малко поизчетох, но нямам много време. Почнаха ни коликите и май нощ будуваме, нощ не спим. Сега съм с Лора на коленете пред комютъра, защото постоянно се свива и гърчи и като я оставя е много уплашена. Иначе не плачка много, но като направи една жална физиономийка и сбърчи челце - да ти се доплаче. Аз първите пъти плачех с нея. Иначе кърмим се успешно, папкаме добре ен ми се налага да я моля. Режим  - на 3 часа, като нощем пропускаме от 12 до 6. То аз когато и да я събудя тя си яде, така че съм доволна. Много е добро детенцето, само пустите колики Crazy Crazy. Педито изписа еспумизан капчици та даваме, ама май кел файда.

Ивче миличка, прочетох за секциото ти на 21, ще стискам палци душице златна. Убедена съм че всичко ще е наред, тази Ковачева наистина е много добър специалист и добър човек. Малко е опака отвреме навреме, но иначе е милозлива и внимателна. Имам тези впечатления от консултацията и съм сигурна че всичко ще бъде нареед.

След малк ще пиша пак че ни падна бибата

# 193
Здравейте момичета
Честито на мама Крисс77 да й е жив и здрав малкия юнак Павел. Да расте много обичан и щастлив, за радост на мама и тати. Бързо възстановяване на мама.

Момичета аз започвам да се приготвям за секциото. Докито ми препоръча да се епилирам 7 до 10 дни преди секциото и днес ходих на козметик. Бебо не му беше много приятно Simple Smile зарита след първото дръпване Simple Smile, но нямаше много избор. Дано се е разсърдил и да реши да излиза по рано. Аз нали всеки миг се надявам, но уви няма за сега такива признаци. Успокоявам се че повечето мами май са като мен нетърпеливи.
Успех на всички които днес ще раждат. Дано мине всичко леко и безпроблемно.

# 194
  • София
Мамчета,
Присетих се да ви попитам, вие какви дрешки сте приготвили за изписването в тази жега? Аз смятам, че едно боди с късо ръкавче за отдолу(бельо) и отгоре едно гащеризонче и това е. Нещо друго да взимам ли? Бабите са приготвили някакви пелени, чорапки, шапки, ама в тая жега...?
Споделете, моля Hug

Общи условия

Активация на акаунт