Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 май 2019, 22:34 ч.

Какъв абсорбатор ми трябва?

  • 197
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, бих искал да помоля за помощ от някой който е на ясно с изчисляването на мощноста на абсорб. и препоръка за закупуването на правнилния.
Повечението ми е голямо кухня, хол и трапезария 7.3м на 6.50м и стандартна височина от 2.60м.

Благодаря предварително за  помоща!

# 1
  • Мнения: 271
Квадратурата на стаята x височината на стаята x 10.

# 2
  • Мнения: 8 861
Квадратурата на стаята x височината на стаята x 10.

И преди съм писала - това е универсална формула, но моето емпирично заключение е, че тя не работи за много големи помещения. По тази формула трябва аспиратор 1300 кубика, а такива са много малко. А и няма аспиратор 1300 кубика, който да не е толкова шумен, че никога няма да бъде използван на макс.
Моята концепция е, че тази формула работи до към 700-800 кубика и след това вече води до ненужно преоразмеряване.
А мисля така, защото нормалната функция на абсорбатора е да улавя миризмата и парата, емитирани от тенджерите на котлона, а тези тенджери емитират константен обем пара независимо дали помещението е 30 или 300 квадрата. И ако абсорбаторът е достатъчно мощен да улавя всичко, от там нататък няма значение колко е голямо помещението. Значение би имало , ако целта е да проветрявате през абсорбатора, тогава наистина ще е важно колко бързо може да бъде превъртян целият въздух вътре. Ама за това си има климатични системи с много точки, за големи помещения. Иначе я си представете тази формула за някой луксозен кухньохол от 100 квадрата с тавани на 3 метра? Ще е нужен такъв с капацитет от 3000 кубика, което е индустриален вентилатор за някой цех. А и ще шуми като самолет.

Та вземете спокойно нещо над 700 кубика, каквото ви хареса вече по дизайн и функционалност, и ще сте ОК. И бас държа, че пак няма да го ползвате на повече от 2-3 степен.

Общи условия

Активация на акаунт