Аз искам да "изникне" писмото. Истината няма да създаде повече объркване, отколкото създаде укриването й и играта с нея. А и всичко може да си остане по местата.То и да искаме, и да не искаме, все ще се появи.

благодаря!
...надушвам вече липса на въображение и започна да ми става досадно.
Благодаря Лучия за новата темичка
Сега ще гледам епизода с превод. Снощи много ми се приспа накрая и то май на най интересното. После ще коментирам, ако има какво. За сега само мога да кажа, че и на мен не ми хареса хрумката на сценаристите да направят Йълмаз убиец отново. Независимо от ситуацията, защитата или самозащитата или от това, че Ерджумент си го заслужаваше. Но самата сцена с разбиването на главата му ми дойде в повече жестока. Да беше се самоубил, но както и предполагах от къде такава смелост от това мекотело. Хайде да не казвам, че можеше примерно Фекели да го разоръжи и да отидат в полицията, ноооо пък голям срам и за Гюлтен и за Яман.
До после!
...ами не ми се гледа пак същата история, по-добре, вместо стотни път да го раняват, да го бяха убили Йълмаз накрая. Да не говоря за изглупяването на Фекели от любов. Там просто вече съм безмълвна. Винаги могат да вкарат друг персонаж вместо Йълмаз, за да "трови" Демир, а сега с новата бременност на Зюлейха, лично за мен, образът на Йълмаз е излишен вече, ако ще е по затвори и ще се върти отново и отново плочата с раняванията, затворите и квалификациите: бандит и убиец.
Повечето от сценаристите бяха жени, част от тях забрадени.
напълно съм съгласна с теб. И аз вярвам, че Хюнкяр и Демир няма да проговорят, защото те чувстват вина. Ако Йълмаз не се беше намесил, то Ерджо щеше да стане хладнокръвен убиец, освен насилник и всички щяха да сочат с пръст Яман, защото той е техен роднина, а жертвата момиче, поверено на техните грижи. Йълмаз спаси и тяхната чест без да иска, като стана убиец...но както каза Фекели - основната причина за действията на Йълмаз беше Гюлтен - нейният живот и чест. НО, всичко това може да се промени след прочитане на писмото. Йълмаз може да пощурее и Демир да реагира на това с издаването му на полицията, или пък Хюнкяр. В един момент точно писмото може да превърне съучастниците в прикритото престъпление във врагове и едните да се възползват. Все пак пистолетът е в Яман, както и Гюлтен работи там. СЦ ще използват фактът, че именно Йълмаз е убил Ерджо по някакъв начин в ущърб на Йълмаз, сигурна съм...иначе няма логика. Но се надявам този път Йълмаз да изкара късмет с правосъдието и/или Фекели да се намеси по някакъв начин. Мисля, че може някой да подслуша разговор между Гюлтен и Зюлейха, да речем или между Гюлтен и Хюнкяр и да уведоми полицията. Може да е Гафур, който мрази Йълмаз или Сехер или Фадик, която пък беше влюбена в Ерджо. Да видим, ако е така, дали Яман ще предоставят оръжието и дали Хюнкяр ще е зад гърба на Фекели.
. Лично за мен, както вече писах, единствено Зюлейха може да помогне на Гюлтен.