Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5
Здравейте,
Имам следния проблем. Трябваше да завърша в СУ през 2014 година, завърших семестриално,но не се явих на изпитите,които влачех и не стигнах до държавен изпит. Сега вече ми е ясно, че съм изгубила правата си, 5 години по-късно все пак... Въпросът ми е какви са начините са възстановяване на правата в СУ? В правилника пише, че е чрез явяване на кандидатстудентски изпит, но аз няма как сега да се явя, тъй като съм изпуснала сроковете. Има ли начин да се плати такса или дарение както има по други ВУЗ-Иве, за да си запиша отново и да се явя на изпитите. Да я взема тази диплома, че започнах да работя на 19 и си се хванах с работата и забравих ученето.... 😵😵

# 1
  • София
  • Мнения: 153
Най-добре отидете на място във вашия факултет и говорете с ръководството и декана и вижте какво може да се измисли и как може. Понякога зависи и от належащите причини защо сте прекратили образованието си, какво Ви е попречило.. аз това бих Ви посъветвала. Да седнете и да поговорите. Съответно да се види и сега програмата по вашата специалност - дали може да Ви признаят изпити, кои изпити,  какви нови може да се наложи да държите, защото със сигурност има промени.

# 2
  • Мнения: 2 136
Какви срокове сте изпуснала?! Кандидатстудентските изпити са през лятото, през пролетта се провеждат само предварителните изпити. Явявате се на изпит, ако го издържите, ви приемат. Оттам нататък ви се признават повечето изпити, но ако има нови предмети, които преди ги е нямало, по тях трябва да държите изпити.

# 3
  • Мнения: 329
Срокът за участие в редовната сесия е до 23.05. Имате още 3 дни Simple Smile

# 4
  • Мнения: 5
Здравейте,

Благодаря за отговорите! Ще се опитам да успея  да подам документите навреме, ако не ще попитам какви са шансовете да одобрят молбата ми.  Не знам колко биха приели причината за основателна, през 2-рата година започнах работа почасово, но скоро след това трябваше да мина на пълен работен ден, защото родителите ми нямаха възможност да ми помагат и като започнах да изпускам не успях да се справя.  Не мисля, че съм единствената, така че силно се съмнявам да приемат такава причина. Но каквото стане.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 18:06 от Evelina_Maria

Общи условия

Активация на акаунт