Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 864
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Добре, не е половин Вестерос.Но за Ренли съм 100 процента убеден.
Още  когато Олена тирел говори за Ренли че е тиквеник, Маргото й се опълчва -само по този въпрос - че бил сладък. При положение че ще се жени за Джоф
А когато певеца изпълни песента как призрака на Ренли защитил Чертога Маргото се разплака.
Мисля, че й е бил първата любов, другите след него вече са "професионална кариера - кралица"
За Лорас Церсей я подозира че техните отношения са същите каквито между Церсей и Джайм. има известни основания, Маргото съвсем не се държи с  другите си братя - дори с Гарлан - по същия начин като с Лорас. когато Санса изказва, мисъл, че ще я омъжват за Лорас, Маргото от учитива и любезна така се сопна, че изведнъж,  щеше да й избоед очите.
А когато Лорас предложи да завземе Бурен край, тя щеше да умре от уплах, а не дава вид на страхлива. Разбира се - това нищо не доказва, но е подозрително.

# 166
Ренли от кога е би? В книгите се загатва, че е гей, а в сериала го потвърждават.
Церсей също не знаеше, дали Марджери е девствена. Надяваше се на ездата.😂
Дори и тя да е била влюбена, не значи че и той в нея, нито значи, че са консумирали брака си.

Може и да е знаела за мрежичката, а може и да не е. Можем само да гадаем по този въпрос.

# 167
Ренли  е двойка с Лорас, но в същото време е женен за Марджи и определено е разчитал да има наследник от нея. имал е връзки с жени, просто  предпочита мъже.

То по тая логика с ездата всяка жена  в кралството може да каже "от ездата" е. Марджи взимаше лунен чай, против бременност.
не съм казал че Ренли е бил влюбен в нея. Но  когато сте крал и кралица е дълг да консумирате браак още първата вечер. Всички васали се изреждат да гледат дали на другия ден има кръв. Дълг на жената е да роди наследник. Ако три-четири години кралят няма наследник - или се "сеща" че е роднина с кралицата и иска анулиране на брака или внезапно я заточва в манастир за дребно провинение и се жени пак.

# 168
Това с чая го каза Пицел, защото Церсей му заповяда.

# 169
Марджери е много отношения ми е по интересна от Церсей например. Иска ми се да видя повече от нея.

# 170
не беше оформено като заповед.  церсей по-скоро го подкани да ги спомни нещо гадно за Маргото.  Той доброволно си призна. Пицел се закле че е истина пред всички - пред целия Съвет и всички благородници.   това трябва да значи нещо
самият факт, че Маргото е ползвала услугите на Пицел, толкова често е крайно съмнителен. тя кипи от енергия а мастер се ползва ако си болен.
Не беше нормално и че винаги има братовчедки с нея за алиби. Това бе държане на виновен човек. На невинният човек алиби не му трябва.

трудно ми е да си представя по-интересен човек от Церсей, тя стигна до висини в това което наричаме Антигерой и докара Кибърн - д-р Менгеле. Изгори и Кулата на Ръката. Марджъри е хитрушана и я харесвам, но по занимателност не може да стъпи на пръста на Църси.

# 171
Какво като се е заклел? Марджъри и да е имала нужда, нямаше точно при него да отиде.

За Ренли пак питам от къде знаем, че е би?

# 172
Сняг, мнението ти е доста предубедено. И аз не съм съгласна, и не ми се ще да го натрапваш.

# 173
  • Варна
Пицел започна да мънка докато разбере какво иска да чуе Церсей. Когато разбра, каза че е давал чай. Не беше никак убедителен обаче.
Марджери е много отношения ми е по интересна от Церсей например. Иска ми се да видя повече от нея.

На мен изобщо не ми е интересна. Просто момиченце, което следва съветите на баба си.

# 174
Хепи, какво значи натрапване? това е моето лично виждане и имам правото да го остоявам. Ако имаш друго виждане си свободна да го защитаваш. Аз не съм спрял никого-

Есме, клетвите значат нещо. Като се закълнеш залагаш престижа се пред знатното общество. Ако утре се докаже, че Пицел е излъгал никой няма да го има за нищо. това - първо.
Второ  - на този съвет присъстваше и Мейс Тирел. Ако думите на Пицел са лъжа Маргото (или някой нейн представител) досега да ги е отрекла. Е, не ги е - значи приемаме, че са истина.

# 175
  • Варна

Не беше нормално и че винаги има братовчедки с нея за алиби. Това бе държане на виновен човек. На невинният човек алиби не му трябва.

Пълен смях. Я прочети Джейн Остин. Младата дама трябва да винаги добре придружена, за да пресече всякакви слухове.
Ама явно на балканските "мачовци" логиката им е, че всички жени са курви.

# 176
Точно пък при Джейн ОСтин не винаги се спазва това правило. Едно е "теорията", а друго - практиката.

# 177
Ами Прицел не е света вода ненапита Simple Smile та точно на неговата клетва и дума да разчитаме

# 178
  • Варна
Ако утре се докаже, че Пицел е излъгал никой няма да го има за нищо. това - първо.
А той Пицел лъга за много работи. най-вече за убийството на Дж. Арин.

# 179
сняг, какъв престиж залага пицел, когато другото на кантара е главата му?

Общи условия

Активация на акаунт