Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 864
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Това ''They ''означава, че Варис знае какво се е случило в Кулата на радостта. Sweat Smile
Може пък Хоуланд да е успял да скрие бебето преди да дойдат.

# 376
  • Чужбина
Относно тhey, това може да са слугите в Кулата, които са били отпратени, евентуално подкрепление, което са очаквали и всякакви други случайни хора.
Да, но в такъв случай повече хора знаят, че Лиана е имала бебе. Не вярвам да е било подкрепление или слуги. Нали е било голяма тайна.

Аргументите ми са изключително косвени за връзката на Манс и детето на Ашара.

1. Защо е споменато момиченцето на Ашара в книгите и защо се споменава, че е отвлечено?

Ако това е червена херинга, по какъв начин трябва да ни заблуди тази червена херинга?

Момиченцето е споменато, защото, по всяка вероятност, го очакваме някъде вече пораснало.

2. Мислейки дълго време, кое може да е това момиченце, стигнах до Вал.
3. Вал, според мен, не е обикновена. Не казвам, че е дете на крал, а казвам, че може да е дете на някоя вестерошка лейди.
4. Защо изобщо я има Вал в книгите. Тя е сестра на Дала, която ражда сина на Манс. Но защо изобщо ни занимава Мартин с нея?
5. Манс, подвизавайки се под някаква друга самоличност в Дорн, може да има някаква роля в отвеждането на детето зад Вала. Не знам защо. А не знам, защото не мога да разбера, кой е бащата на детето.

Може би не е Старк. На турнира е имало супер много мъже. Рицарите, с които е танцувала Ашара, са червена херинга. Това, според мен.

Това ''They ''означава, че Варис знае какво се е случило в Кулата на радостта. Sweat Smile
Може пък Хоуланд да е успял да скрие бебето преди да дойдат.
Възможно е, но Лиана е в кърваво легло. Биха разбрали, че е резултат от раждане.

# 377
  • Варна

Аргументите ми са изключително косвени за връзката на Манс и детето на Ашара.

1. Защо е споменато момиченцето на Ашара в книгите и защо се споменава, че е отвлечено? Ако това е червена херинга, по какъв начин трябва да ни заблуди тази червена херинга?

За да строим теории, разбира се и да се отвлече вниманието ни.
Момиченцето е споменато, защото, по всяка вероятност, го очакваме някъде вече пораснало.
Не виждам  какво едно отвлечено дете на Ашара може да донесе на историята. Освен сапунен привкус.

2. Мислейки дълго време, кое може да е това момиченце, стигнах до Вал.
3. Вал, според мен, не е обикновена. Не казвам, че е дете на крал, а казвам, че може да е дете на някоя вестерошка лейди.
4. Защо изобщо я има Вал в книгите. Тя е сестра на Дала, която ражда сина на Манс. Но защо изобщо ни занимава Мартин с нея?
Мисля, че Джон и Вал ще имат някаква любов, може би дори връзка. Ще бъде стъпка към оформянето на Джон като характер.

5. Манс, подвизавайки се под някаква друга самоличност в Дорн, може да има някаква роля в отвеждането на детето зад Вала. Не знам защо. А не знам, защото не мога да разбера, кой е бащата на детето.
Манс е бил в Дорн като член на Стража, едва ли е можел да вземе чужда самоличност ако са го пратили да събира хора за Вала/не ги пускат за друго от Стража/.

Може би не е Старк. На турнира е имало супер много мъже. Рицарите, с които е танцувала Ашара, са червена херинга. Това, според мен.
Е и? Трябва да е забременяла от Ерис за да има значение кой е бащата на бебето й.

# 378
  • Чужбина
ОК, приемаме, че Вал си е Вал - сестрата на Дала.

Признавам, че ще ми хареса връзка Джон-Вал. Даже ще я чакам с нетърпение.

Но това they ми бърка в здравето.

Другото, което ми бърка в здравето, е, че не знам почти нищо за Манс. Защо, седем проклети ада, ходи в ЗХ? Какво точно търси там?

Има нещо гнило и нито една теория не ми го обясня.

Отивам да чета, какво сте писали в предишните теми, че може и да сте го нищили това вече.

Въпрос, докато не забравя:
Сигурно ли е, че Рицарят на Усмихващото се Дърво (Knight of the Laughing Tree) е Хауланд Рийд?

# 379
  • Варна
Другото, което ми бърка в здравето, е, че не знам почти нищо за Манс. Защо, седем проклети ада, ходи в ЗХ? Какво точно търси там?
Манс твърди, че е отишъл за да види Бенджен Старк, все пак му е непосредствен враг - първият щурмовак на Вала.

Но това they ми бърка в здравето.
Кое по-точно те притеснява. Най-логично звучи, това да са хора, които Хоуланд е довел след като е скрил бебето.

Въпрос, докато не забравя:
Сигурно ли е, че Рицарят на Усмихващото се Дърво (Knight of the Laughing Tree) е Хауланд Рийд?
Не е сигурно. Имахме дискусия в една от темите.. Най-вероятно е била самата Лиана Старк.

# 380
Рицарят на смеещото се дърво е Лиана.

В кулата на радостта със сигурност е имало някакви придворни дами. Лиана едва ли е оставена да ражда сама. Въпросът е какво се е случи с тях и защо си траят ако са живи.

Не виждам за какво му е на Манс бебе, при това точно пък на Ашара. На турнира е имало много рицари, ама Лиана си е легнала с един, според Селми - вълк. Най вероятно е Брандън, има някакъв минимален процент шанс да е Нед.

Вал те първа ще е важна за историята. И аз се присъединявам към предположенията, че ще има вземане даване с Джон.

Манс може да е бил с дорнско момиче и преди да постъпина Вала. Обикалял е като певец из Вестерос.

Почти нищо не помня за Манс, сега ще почета малко.

# 381
Във филма има ли я линията с обсидиановите свещи, Марвин и Асшай?
 Беше ми попаднала снимка от филма на Тирион и Варис в Мийрин. Но Варис не тръгна с него в книгата, та може да е някой друг, например Марвин. Ще ми се Тирион да поздрави принцесата,  да  я поръси с малко мъдри съвети и да забегне към Асшай.

# 382
Не си спомням да е имало такава линия във филма.

Поправям се, Манс е израстнал на Вала. Т. Е. ако е обикалял Вестерос то вече е бил член на стража или е бил вече дезертьор.

Но нещо друго интересно прочетох- Mance's presence is unbeknownst to both Eddard, who does not remember Mance from his previous visit with Lord Commander Qorgyle, and Benjen Stark, who had never met Mance despite being in the Watch for a few years. Under the disguise of a musician, Mance plays the lute during the feast for Robert. He meets Dalla during his return to the lands beyond the Wall.[3]
Ето че все пак не всички познават Манс 😉

# 383
  • Чужбина
Във филма има ли я линията с обсидиановите свещи, Марвин и Асшай?
Не, няма я.

А на мене ми се иска цялото действие да се изнесе във Вестерос. Тоя Есос ми е много чужд и много странен. И ми е един прекалено шарен, а имената не мога да ги помня. Особено ония с мо по средата.

# 384
Сетих се и за една друга теория, която обяснява защо според Селми Денерис прилича на Ашара: Рела изневерява на Ерис с Артър Дейн и забременява с Дани.😂😂😂😂😂
Не, че вярвам, но все пак да я споделя, някой може да се опита да я разнищи.

# 385
  • Чужбина
Сетих се и за една друга теория, която обяснява защо според Селми Денерис прилича на Ашара.

Някои от рода Дейн имат пурпурни очи - не е само Ашара. И Геролд/Джеролд има такива пурпурни. Едрик е с тъмносини.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 13:36 от Eleonora_27

# 386
Като писа Джеролд и за него съм чела теория, че е истинския Визерис. 😀

Който е чел Огън и кръв, споменава ли се нещо за Дейн?

# 387
  • Варна
Сетих се и за една друга теория, която обяснява защо според Селми Денерис прилича на Ашара: Рела изневерява на Ерис с Артър Дейн и забременява с Дани.
Не, че вярвам, но все пак да я споделя, някой може да се опита да я разнищи.

Ами то няма какво да й се нищи.. Joy
Не знаем дали Ашара и Артър си приличат. По-скоро не. Тя е била тъмнокоса, той русокос.

# 388
  • Чужбина
То не остана какво да се нищи вече. Вие сигурно всичко сте обсъдили.

Аз по едно време си мислех, че Кутрето и Варис действат в синхрон, т.е. не са врагове, а са такива, които се представят за врагове по методите на Кутрето.

Но ако беше така, Кутрето щеше да знае за фЕгон. Явно той самосиндикално разбутва нещата и нарежда своите пешки по шахматната дъска.

# 389
От къде знаем, че Артър е рус?
Не помня да са го описвали.

Общи условия

Активация на акаунт