Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 839
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Чужбина
Нормално е в един свят, където кръвта е най-важното нещо, да има подобни истории с копелета, деца, родени от друг, деца, преставени за продукт на други хора, и т.н.

Малко офф топик в скрит текст за копелетата на английските монарси:

Скрит текст:
Хенри 1-ви е имал 21-25 копелета.

Хенри 2-ри е имал няколко.

Ричард 1-ви е имал 1 известно копеле (Philip the Bastard)

Джон е имал 5 деца от любовниците си´2 от любовниците му били аристократки.

Едуард 4-ти е имал най-малко 5 копелета. Едно от тях ужасно приличало на баща си. Ричард 3-ти твърдял, че децата на Едуард 4-ти били от нелигитимен брак.

Самият Ричард 3-ти имал поне 2 копелета.

Хенри 7-ми имал едно известно копеле.

Хенри 8-ми имал доста копелета. А Елизабет 1-ва също била нелигитимно дето, защото Хенри се оженил за Ан Болейн, докато бил още женен за Катерина Арагонска.

Чарлз 2-ри имал най-малко 20 незаконни деца. От тях 14 били впоследствие узаконени.

Джеймс 2-ри имал 13 деца извън брак.

Във Франция положението е било горе-долу същото.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 11:18 от Eleonora_27

# 406
  • Вестерос
Елизабет не е копеле, защото Хенри се развежда с Катерина преди да се ожени за Ан. Нали затова се отцепва от Ватикана.

Мисля, че и на Едуард 4 не са, без значение какво мисли Ричърд 3-ти.

# 407
  • Чужбина
Елизабет не е копеле, защото Хенри се развежда с Катерина преди да се ожени за Ан. Нали затова се отцепва от Ватикана.

Мисля, че и на Едуард 4 не са, без значение какво мисли Ричърд 3-ти.
Ами те взаимно са се обвинявали, ползвайки слухове, конспирации и сие.

А сега, понеже се рових в темата за ройълите, четох, че направили ДНК тестове на останките на Ричард 3-ти. Оказва се, че той всъщност бил с руса коса и сини очи.

Ричард 3-ти трябва да изглежда като на рисунката вдясно, а не както досега са го представяли:

Скрит текст:

Сравнили Y-хромозомите, т.е. по мъжката линия с анонимни донори от живи благородници, уж потомци на тая кръвна линия ... и нито една от пробите не съвпаднала за кръвна връзка.

Смятайте!

Учените го нарекли "false paternity event" - a break in the claimed line.

# 408
  • Вестерос
Интересно Simple Smile Аз даже се сетих, че се жени за Елизабет, дъщерята най-голямата на Едуард 4

# 409
  • Пловдив
Интересно Simple Smile Аз даже се сетих, че се жени за Елизабет, дъщерята най-голямата на Едуард 4
Скрит текст:
дъщерята на Едуард IV се омъжва за Хенри VII, но доста историци вярват , че е имала връзка с чичо си Ричард III, и ако той е спечелил щяла да се омъжи за него , но уви Тюдорите побеждават

# 410
Е какво, значи Чарлз е отсрамил аристокрацията с Камила, че нещо прекалено праведни са били станали...и даже е бил скучен Joy

# 411
  • Чужбина
Кой това, Тифани?

На Ричард 3-ти останките са намерени през 2012-та година. През 2013-та се потвърждава, че са негови. И после започват изследванията на ДНК-то, при което се установява, че бил синеок и рус.

А за пурпурните очи ... , ето ви снимка:

Това е генетична мутация, която не зависи от расата:

Скрит текст:

Първият регистриран случай в Европа, е в Англия през 1329 г. Момичето го нарекли Александрия.
Пурпурните очи затова са наречени Alexandria's Genesis.

За хората с пурпурни очи има всякакви митове - че живеят по 150 години, че не ги хващат болести, от които страдат другите, т.е. един вид имат имунитет. Дори има мит, че жените с пурпурни очи нямали менструация, въпреки че били фертилни.

Но самите митове са възникнали в Египет, много по-рано от Александрия. Египетската легенда е, че се появила светлина в небето ... , и след това се появили тия хора. После изчезнали.

# 412
  • Вестерос
Скрит текст:
дъщерята на Едуард IV се омъжва за Хенри VII, но доста историци вярват , че е имала връзка с чичо си Ричард III, и ако той е спечелил щяла да се омъжи за него , но уви Тюдорите побеждават
Да, грешка Grinning

Maлко оплетох нещата, значи нали Едуард има дъщеря ЕЛизабет, после брат му наистина им изкарваше, че нямат брак и идва той Ричърд трети, после идваше Хенри 7 и се женеше за Елизабет. Сериалите Бялата кралица е за майката на Елизабет, а бялата принцеса е за нея. Сега испанската принцеса е за Катрин Аргонска.

# 413
Добре че са тия сериали да разбера повече за английската история, ама как се справяте с поредността на кралете не знам. Кой е трети, кой е седми...
Докато ги гледам тия сериали си мисля колко им е било скучно на хората без интернет. Толкова не е имало какво да правят, че само са плели интриги как да завземат властта.

# 414
  • Чужбина
Тия поредности никога не моЕм ги запомним в живота си.

Аз лично, помня само пикантни подробности около някакви роъйли и важни исторически фигури.

Клеопатра била омъжена за двамата си братя. И двамата ги е убила, а после май и сестра си ликвидирала.

Калигула спял със сестрите си и трепел хора за кеф.

Мария Лудата (Мария Португалска) била женена за чичо си.

Чарлз 6-ти във Франция и той бил пълно куку. Има внук, който станал крал на Англия. И той бил ненормален.

Хенри 8-ми е на всички известният ни женкар.

Джордж 3-ти и той бил луд.

# 415
Аз така като чета май всички са куку.

# 416
  • Чужбина
Аз така като чета май всички са куку.

Не всички, но много от тях не са много наред. Тука вече идват спекулациите, дали е от инцест (щото при ройълите има много inbreeding), или пък самата власт ги подлудява.

Александър Македонски и той май накрая е полудял ... и се наложило да го поотровят.

А ето тука може да се види връзката на баба Елизабет 2-ра и Уилям Завоеватиля:

https://infogalactic.com/info/Descent_of_Elizabeth_II_from_William_the_Conqueror

# 417
Може ли по терлички да вляза? Само ще ви чета като начало, че имам да наваксвам с четенето.

# 418
Със сигурност и кръвосмешението, властта, енергията да я задържиш, параноята, всичко се отразява. Типичен пример е Ерис. Имал си е наченките, след това Варис е свършил останалото 😉. Властта става такава самоцел, че дорис децата си не искаш да я делиш.

# 419
  • Чужбина
Само ще ви чета като начало, че имам да наваксвам с четенето.

Направо в читанката на български ги чети. Тия описания  ooooh! ooooh! ooooh! са трудни на немски или английски.

И гледай в картата, защото така се помни по-добре кое къде е.

Общи условия

Активация на акаунт