Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Дракона на глумеца според мен значи, че е Тарг/Блекфир на Варис. А той нали е работил като актьор в някаква трупа и от там - глумец.

# 106
  • Русе
Да, а и не само. Кукловодите също им попадат в категорията на глумците. А Варис е най-големият такъв.

# 107
Ако Марвин стигне до Денерис като какъв ще го играе при нея?
Съветник, най-вероятно. Не забравяй, че Варис е в отбора на ФЕгон.

Да. Не съм го забравила за Варис. Значи той и Тирион все пак са при Егон. За Денерис евентуално остана Марвин. Тук интересното е обаче, че вещицата Мирри придобива знанията и уменията си от Марвин и го казва на Денерис. Така че ако Марвин стигне до нея ще е интересна реакцията ѝ. Да няма Дракарис само.
Хубаво е човек да има къса памет. Цял ден размишлявам над ситуацията 😄.
И да питам- кой е Армен Послушника и от къде знае, че "Паяка има уши навсякъде?"?

# 108
Много "съветници" се насъбраха на Денерис.  -Баристан, Даарио, Бен Слива (ако се върне), Белвас, Сив Червей, Куайте и сега натам са тръгнали Марвин и Мокоро.
Да и ймам антуража. фЕгон си има един Конигтън и Хари Стрикланд, а той не е много смел. С Тирион се простиха и той почти стигна до Дани. А с него е и Джора.

# 109
  • София
Много "съветници" се насъбраха на Денерис.  -Баристан, Даарио, Бен Слива (ако се върне), Белвас, Сив Червей, Куайте и сега натам са тръгнали Марвин и Мокоро.
Да и ймам антуража.

Нали знаеш какво са казали хората, много баби хилаво бебе
нищо добро не я чака...

# 110
Ти пак Дарио и Сив червей кво ги броиш. Бъркаш двата червея нещо.
Мокоро не се знае как ще играе.
Аз не говоря за антураж, а за съветници. От тия дето ги изброяваш половината не са такива.

# 111
  • Пловдив
Денерис си събра хора които си имат свой сметки за разчистване, а тя е само метод с които да си постигнат желанията. От отмъстителни изгнаници няма как да получи адекватни съвети, дано поне в книгата Тирион си е умно дяволче и не я кара към финала от сериала Sad

# 112
  • Варна
Е, то финала ще е същия .

Значи Санса ще е Старк, който винаги трябва да е в Зимен хребет, а Бран крал на седемте кралства.
Мислех че ще е обратното. Laughing

# 113
И аз така мисля. Освен това, Санса трябва да се омъжи/сгоди за някой Тарг, ако следваме теорията за турнира в Ашфорд.

# 114
  • Пловдив
Дано Мартин по адекватно разкаже нещата и не остави толкова празнини, и най-вече искам да знам какво ще се случи с ДК и всички други земи останали без наследници. Аз ако съм Мартин сън няма да спя , да си разкажа историята, след тоя резил от ДиД .

# 115
  • Русе
Може да е, може и да не е в крайна сметка.

А и контекстът ще е различен.

Денерис изпепелява победения Кралски чертог, за да не може Нощният крал Джон да съживи труповете като зомбита. След което той я застига и убива след кратка конфронтация. Дрогон бълва огън, но успява да стопи единствено трона, тъй като Джон не се топи.

След това Бран измъдря начин, по който да го прокуди обратно в истинския север. И така се спират на него като нов предводител, който да дебне за потенциалното завръщане на Джон. Докато самият Джон повежда хората си (Белите бродници) обратно към дома им.

Ето набързо нещо изсмукано, което пак отговаря на щрихата „Денерис изпепелява града, Джон я убива, накрая заминава към истинското си предопределени на север, а Бран става крал“.

Във „Вековете“ вече ще видим дали е тръгнала Денерис. До момента имаме малко подсказки за наченки на налудничавост, които може и нещо друго да са. Да не забравяме, че там има доста повече фракции. Мелисандра още тълкува Станис като избраника на своя Бог, макар че почна да вижда неосъзнато Джон, но тя е единствена и самоотлъчила се. Берик с неговата висша цел да умре 100 пъти, за да изрита едно зомби от Аря, пък отдавна отпадна. Цялата червена вяра наред с всичките мощни жреци твърдо застава пък зад Денерис като предопределената да се опълчи на нощта и студа. И т.н., и т.н. Много се надявам поне този любовен романс между Джон и Денерис да го няма. По-скоро и двамата жадуват за чувства и свобода, и семейство, но са хора на дълга.

# 116
  • Варна
Другите според мен няма да стигнат до КЧ.

Може би Денерис ще иска да унищожи конкретно някой, но понеже няма да й го предадат ще изпепели целия град.

П.П. В книгите няма да има останали земи без наследници.

# 117
Много ми е интересно каква Старк е санса като Ланистър/Болтън
Като бе омъжена за Тирион всички я имаха за Ланистър  - например Станис

# 118
  • Варна
Много ми е интересно каква Старк е санса като Ланистър/Болтън
Като бе омъжена за Тирион всички я имаха за Ланистър  - например Станис
Мазоли ми излязоха на езика/пръстите/да го обяснявам.  Rolling Eyes

п.п. Пък и каква Болтън - в темата за книгите сме.

# 119
Знам, че сме в темата за книгите, ама горе някой бе дал пример със сериала? Умишлено съм сложил наклонена черта, и съм писал специално, че едното е е за книгите, а другото за сериала.

Общи условия

Активация на акаунт