Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 870
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Чужбина
Артур май не знаем, какъв цвят на косата и очите има.

# 391
  • Варна
От къде знаем, че Артър е рус?
Не помня да са го описвали.
Май, не...пак съм под влиянието на сериала. Thinking
Но пък Едрик Дейн си беше рус, така че явно си го имат в рода.

# 392
И братовчеда Джеролд е рус.
Аз това не мога да разбера защо Дейнови приличат на валирианци, а пък са потомци на първите хора? И меча им е от някакъв особен метал. Искам да разбера повече за тях.

# 393
  • Варна
И братовчеда Джеролд е рус.
Аз това не мога да разбера защо Дейнови приличат на валирианци, а пък са потомци на първите хора? И меча им е от някакъв особен метал. Искам да разбера повече за тях.

Мартин е обяснил, че просто са си такива, да не търсим нещо специално.
А мечът им е изкован от паднал метерорит.
Скрит текст:
Ran    Ashara Dayne is described as having violet eyes. Is this from a marriage to the Martells after Daeron II's sister married into that line, thus giving them some Targaryen features? From other Valyrian descendants? And, um, mind telling us the Dayne banner (emblem and field)? The Sword of the Morning and his sister has caught my imagination. Wink
George_RR_Martin    I would have to consult my notes to tell you the Dayne arms. Offhand I don't recall. As for the violet eyes . . . look, Elizabeth Taylor has violet eyes, and she's not of Valyrian descent (that I know). Nor is she related to Aegon the Conquerer. Many Swedes have blue eyes, but not all those with blue eyes are Swedes, and not all Swedes have blue eyes. The same confusions exist in the 7 Kingdoms.

# 394
Аха, значи нищо интересно при Дейнови.😂

# 395
Едрик е рус, Ашара е чернокоса, а Джеролд е със сребърна коса с черби кичури. Така че косите не съм им отличителен белег. Очите им са сини и виолетови.
Мартин яко е оплел историята на Дейнови. Аз смятам, че мечът ще е някакъв супер важен, ама да видим.

# 396
  • Вестерос
Като писа Джеролд и за него съм чела теория, че е истинския Визерис. 😀

Който е чел Огън и кръв, споменава ли се нещо за Дейн?
Не съм видяла до сега за тях, но не съм я прочела цялата

# 397
  • Варна
Споменават се като род, включил се в тая  или оная битка или присъединил се към тая или оная партия.
Няма подробности, но се надявам във втората част и особенно времето на Лудия крал да научим повече.

Относно Вал, аз пък четох една теория преди време, че е свързана с Ъмбърите. Май имаха някаква отвлечена сестра от диваци и затова толкова ги мразеха, не само заради обичайните набези. И се нищеше теорията, че Дала и Вал са племенници на Ъмбър. Ама не помня къде го четох, на английски беше.

# 398
  • София
Имаше една теория, че Лиана ражда близнаци - Джон Сноу и Миира Рийд (затова и в сериала актьорите си приличат). И това “they” са Х. Рийд и другото бебе. После ще видя да я потърся. Интересна беше.

# 399
Ако комбинираме всички теории, ще излезе, че половин Вестерос е нечие скрито бебе.😂🤣🤣🤣

# 400
Тази теория за близнаците я знам. За мен е неправдоподобна. Остава и на двамата да са дали по половин медальон и като се срещнат така да разберат, че са брат и сестра.
Наистина много скрити бебетата станах. Джон, Джендри, Егон, бебето на Дала.... Тези са ми напълно достатъчни и вече са на прага на сапуненото.

# 401
  • Варна
Джендри не е крит, просто си е копеле,.дори не хайборн, като Едрик Буря. Просто изтегли късата сламка да е в близост до КЧ при чистката. Мия примерно никой не я закачи, а всички в Долината знаеха, чия.е. И
фЕгон не го броя за скрит, по-скоро подставен, а той какво знае... Колкота Джон 😀

# 402
  • Чужбина
Мийра си е типична за Рийд-ови - има зелени очи, точно както и брат й Джоен.

# 403
Джендри не е крит, просто си е копеле,.дори не хайборн, като Едрик Буря. Просто изтегли късата сламка да е в близост до КЧ при чистката. Мия примерно никой не я закачи, а всички в Долината знаеха, чия.е. И
фЕгон не го броя за скрит, по-скоро подставен, а той какво знае... Колкота Джон 😀

Къв е проблемът тогава да се знае Джендри чии е. Защо Варис ще плаща двойно на ковача да вземе Джендри за чирак. Не казвам, че Джендри е специален с нещо като Джон примерно. Просто казвам, че някои хора са положили извесрни усилия Джендри да остане жив и да не знае кой е баща му.

П. С. снощи четох за Вал. Доста неща съм забравила или не съм забелязала. Ако някой иска мога да преразкажа.

# 404
Тази теория за близнаците я знам. За мен е неправдоподобна. Остава и на двамата да са дали по половин медальон и като се срещнат така да разберат, че са брат и сестра.
Наистина много скрити бебетата станах. Джон, Джендри, Егон, бебето на Дала.... Тези са ми напълно достатъчни и вече са на прага на сапуненото.

Ако така ще ги броим забравяш Джофри, Мирцела и Томен. Като се замисля сагата гъмжи от копелета с неясен произход, сменени или с лъжовно потекло бебета. А и наистина има намеци за още. Надявам се поне да не са абсолютно нови герои, че язък ни за теориите.

Общи условия

Активация на акаунт