Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 849
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Само ще ви чета като начало, че имам да наваксвам с четенето.

Направо в читанката на български ги чети. Тия описания  ooooh! ooooh! ooooh! са трудни на немски или английски.

И гледай в картата, защото така се помни по-добре кое къде е.

Аз на български ги имам. Абсурд да ги чета на немски.

# 421
  • Чужбина
Някъде назад в темите вадили ли сте текста на песничките на Кръпчо?

Тоя Кръпчо ми беше такъв дразнител, докато четях, че чак му прескачах тъпите песнички. Чак му чувах звъна на звънчетата и ме дразнеше.

А той се оказва скрита лимонка.

# 422
Чела съм, че песничките му са предсказания свързани с ББ, зомбитата и смъртта на Ширийн.

# 423
  • Чужбина
Чела съм, че песничките му са предсказания свързани с ББ, зомбитата и смъртта на Ширийн.
Трябва да взема да ги погледна.

Извадила съм един цитат и нямам никаква идея, от коя точно книга е. Но вероятно е от 4-тата.

Цитат
Теон Старк, Гладния вълк. „Съименникът ми.“ Лорд Берон Старк, съюзил се със Скалата на Кастърли във война срещу Дагон Грейджой, лорда на Пайк, в дните, когато Седемте кралства били управлявани от копелетата магьосници, наричани Кървавите гарвани.

Кога Вестерос е бил управляван от тия Кървави Гарвани?

# 424
Това за първи път го виждам.

# 425
  • Чужбина
Това за първи път го виждам.
Сега ще го потърся, откъде съм го копирала преди.

P. S. 1: От Танца - някоя от главите за Теон/Смрад трябва да е.

P. S. 2: Тц, Глава Обърни-Плащ от Танца:

https://chitanka.info/text/29089/43

Скрит текст:
Цитат
Сержантът на лейди Дъстин вдигна фенера. Плъзнаха се и заиграха сенки. „Малка светлина в голяма тъмница.“ Теон винаги се беше притеснявал от криптите. Усещаше каменните крале, втренчили в него каменните си очи, усещаше каменните пръсти, свити около дръжките на ръждясали дълги мечове. Никой не хранеше любов към железнородени. Изпълни го познатото чувство на страх.

— Толкова много — каза лейди Дъстин. — Знаеш ли имената им?

— Някога… но беше много отдавна. — Теон посочи. — От тази страна бяха крале на Севера. Торен е последният.

— Кралят, който е коленичил.

— Да, милейди. След него са само лордове.

— До Младия вълк. Къде е гробницата на Нед Старк?

— В края. Насам, милейди.

Стъпките им отекваха из подземието. Каменните очи на мъртвите мъже сякаш ги следяха, и очите на каменните им вълчища също. Лицата събуждаха смътни спомени. Няколко имена се върнаха в ума му, прошепнати от призрачния глас на майстер Лувин. Крал Едрик Снежната брада, управлявал Севера сто години. Брандън Корабостроителя, който бе отплавал отвъд залеза. Теон Старк, Гладния вълк. „Съименникът ми.“ Лорд Берон Старк, съюзил се със Скалата на Кастърли във война срещу Дагон Грейджой, лорда на Пайк, в дните, когато Седемте кралства били управлявани от копелетата магьосници, наричани Кървавите гарвани.

— Онзи крал там е без меч — отбеляза лейди Дъстин.

Вярно беше. Теон не помнеше кой е кралят, но дългия меч, който би трябвало да държи, го нямаше. Петна ръжда бяха останали там, където би трябвало да е. Това го обезпокои. Казваха, че желязото на меча пази духовете на мъртвите заключени в гробниците им. Щом мечът липсваше…

„Има призраци в Зимен хребет. И аз съм един от тях.“

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 13:02 от Eleonora_27

# 426
От пета книга е. Разговор между Теон/Смрад и Барбри Дъстин в криптите. Очевидно се има предвид периода когато Кървавият гарван е бил ръка.

Песничките на Кръпчо са предсказания. Не го намирам за досаден, а за зловещ. Щом даже Мелисандра се ужасява от него...

Изненадан съм от малкото гласове за Кралски чертог в анкетата.

# 427
  • Варна
П. С. снощи четох за Вал. Доста неща съм забравила или не съм забелязала. Ако някой иска мога да преразкажа.

Давай! Аз все се каня да ги почвам отначало, дори да правя корекция на текстовете в Читанка, защото има доста слети параграфи, а в пета книга дори и две слети глави на Джайм и Давос, ама уж чакам да излезе или поне да се чуе за новата книга нещо по-конкретно и Вал доста съм я забравила.
Обаче главите на Смрад си ги препрочитам редовно, много съм зарибена по тоя Голям северен заговор. И на Джайм главите в Речните земи и на Давос - при Мандърли и игричките му с Фрейчетата Simple Smile

# 428
  • Чужбина
П. С. снощи четох за Вал. Доста неща съм забравила или не съм забелязала. Ако някой иска мога да преразкажа.
Тоя P. S. не съм го видяла.

Джинджър, казвай Hug

Давай! Аз все се каня да ги почвам отначало, дори да правя корекция на текстовете в Читанка
Извинявай за тъпия въпрос, но кой поддържа Читанката?

# 429
  • Варна
Основателят е Борислав, има модератори, които преглеждат книгата преди качването й, а който иска се включва със сканиране, корекция или с каквото може. Всеки е добре дошъл, стига да има устройство за сканиране или да може да коригира читаво текст. Доста строга цедилка минават, за да няма правописни грешки, за разлика от някои други книги, на които съм попадала в нета. Естествено има и такива текстове, по-стари обикновено, които имат грешки, затова има и възможност за корекция.

Заради разни проблеми сървърите са изнесени в чужбина, доколкото знам. А като финансова поддържка идея нямам как събират средства, защото няма реклами - това е и идеята.

# 430
  • Чужбина
Много е яко. Свикнала съм да чета онлайн и ми е по-приятно от книжен вариант.
А и много книги има. Чудесно е.

# 431
Видях, че са си направили и мобилно приложение с много добър изглед и функции. Вчера си го метнах на телефона, щото търсех няколко неща там и се оказа супер удобно.

# 432
  • Чужбина
Сега пак си мисля за тоя фЕгон и за неговите руси коси.

На Мартин генетиката му е чисто фентъзи.

Таргите са си изцяло от рецесивни белези и, женейки се един за друг, си ги пазят.

Но съчетанието рецесивен Тарг с доминантен Мартел, би трябвало да резултира в тъмна коса и тъмни очи. Ренис е била тъмна като майка си. Защо Егон е рус (независимо, дали е фейк или не).

Освен при Мартелите да има някъде скрито русо, което да се е проявило. И едната от щерките на Пепелянката май бе русичка. Те верно имат Тарг-жилка, но пак е тъпо.

# 433
Явно Елия е носител и на рецесивен ген, който се е комбинирал с този на Регар и се е получило русо бебе.
Нали майката на Доран, Оберин и Елия е от Норвос, може и от нея да идва.

# 434
  • Чужбина
Явно Елия е носител и на рецесивен ген, който се е комбинирал с този на Регар и се е получило русо бебе.
Нали майката на Доран, Оберин и Елия е от Норвос, може и от нея да идва.
Не беше ли жената на Доран от Норвос?

А и тя май не е руса - тази от Норвос имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт