Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 500
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
Гледах ги тези повивалници, но ми изглеждат много нестабилни. Thinking Как се закача за кошарата? Просто се слага отгоре ли?
Иначе си мислех да го преобувам на нашето легло, ама като се замисля кръста ми ще сдаде багажа след някой месец..
Имат едни крачета отдолу, не са нестабилни. На леглото кръста ще ти сдаде багажа още първата седмица. То е смяна на памперс, преобличане, масажи, мазане... Ако ти е и първо детенце по-добре да ти е удобно докато го преобуваш, че иначе ще ти треперят ръцете.

# 391
Мерси момичета, ами ще вземем повивалник най - вероятно.

# 392
  • Canada
Как така ви болят кръстовете? Да не са ви ниски кошарите?

# 393
Здравейте, не знам дали тук ще получа някаква информация, но вече търся педиатър за очакваната бебка и се чудя имате ли препоръки за някой в центъра на София по ЗК? Благодаря

# 394
Имам легло 3 в 1 на който има повивалник, ползвах го няколко пъти. След като бебето почна да шава имах чувството, че ще падне от него повече не съм го ползвала. Нито веднъж не ми е боляло кръста от смяна на памперса върху спалнята дори когато бебето е 13 кг.

# 395
Тук значение има не тежестта на бебето, а това че ти заставаш в неблагоприятна поза няколко пъти на ден в продължение на месеци и дори години. Аз съм изцяло «за» повивалник на високо и удобно място, но тези които се колебаят могат да изчакат и сами да преценят дали им е необходим.

# 396
Един повивалник е 30 лв. Не е голям разход. По-добре да го има, от колко да го няма.

# 397
  • Canada
Дали ще е повивалник или друга повърхност, като бюро, маса и т.н. няма особено значение. Важното е да е удобно на майката. Аз още сменям памперси в леглото на един от тези надуваемите икейски повивалници. Имам и от икейските рафтове за повивалници и като порасне още малко и свалим матрака на долното ниво ще ползвам и него. Интересно ми стана защо ви болят кръстовете, понеже аз съм висока, а си имам и травма на кръста от доста години, но още не ме е болял от навеждането над кошарата. Виж по време на прохождането - да, с първото ме болеше всичко, предполагам, че и с второто ще е така. Simple Smile

# 398
С първото бебе немах повивалник върху кошарата. Използвах скрина за тази цел-мека подложка и там. Сега си купих повивалник за кошарата, тъй като скрина е сложен на неудобно за мен място.
Удобство е, защото на леглото сте свити, наведени на сто 😁, и особено в началото никак няма да е лесно, особено ако сте секцио.
Кръста си ме боли все още, зависи явно при всеки различно.

# 399
Polar bear, то поводи за болки в кръста и гърба с малки деца има десетки и смяна на пелени на леглото може да е само една от многото. Просто според мен използването на висока повърхност е много по-удобно от ползването на легло за същата цел и понеже става въпрос за действие, което се повтаря безброй пъти предпочитам да си спестя неудобството. И пак казвам - който се колебае в ползата от повивалник, може да опита в началото без и да си прецени.

# 400
Гледах ги тези повивалници, но ми изглеждат много нестабилни. Thinking Как се закача за кошарата? Просто се слага отгоре ли?
Иначе си мислех да го преобувам на нашето легло, ама като се замисля кръста ми ще сдаде багажа след някой месец..
След дълго четене, ровене, търсене, питане, ние взехме повивалнки на cam
Ето заради тази характеристика

Съвсем стабилен е върху кошарата

# 401
  • Canada
Polar bear, то поводи за болки в кръста и гърба с малки деца има десетки и смяна на пелени на леглото може да е само една от многото. Просто според мен използването на висока повърхност е много по-удобно от ползването на легло за същата цел и понеже става въпрос за действие, което се повтаря безброй пъти предпочитам да си спестя неудобството. И пак казвам - който се колебае в ползата от повивалник, може да опита в началото без и да си прецени.

Писах, че сменям памперси в леглото (кошарата). Ако е ставало въпрос за леглото на родителите, грешката е моя.

# 402
Нашето легло е такова: https://lorelli.eu/en-bg/products/bed-time/beds-42/p-bed-maxe-pl … -new-1015030.html , но ми се струва прекалено високо да сложа повивалник върху рамката на леглото и в следствие на това супер неудобно. Предназначеното място за повиване към леглото мисля да го ползвам за козметика и дрехи, тъй като повивалника е прекалено голям за там. Но ще видим как ще тръгнат нещата и как ще е по-удобно като се появи новия член на семейството.

# 403
Повивалниците с твърдо дъно имат размери за кошара 60см и кошара 70 см. Може и други размери да има. Пише си на етикета и може да се съобрази с размера на вашата кошара. Имат и 4 мини крачета с които се закрепя да не мърда.

# 404
Моя повивалник е на ваната за къпане.
Ами нито един път не съм го използвала.
Изкъпвам близнак 1 и оставям на спалнята . Сменям водата и почвам близнак 2 ....кой ще има време да вдига повивалника 🤔

Общи условия

Активация на акаунт