Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 492
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И двете си деца успях да кърмя само до 4-5м.
На мен цените за тези уреди ми се виждат безбожно високи. Бих вложила средствата в друго.

# 421
През нощта си взимам термоса с топла вода, дозата мляко в специално контейнерче и шишето за млякото. Това понеже апартамента ни е много голям и кухнята ни е далече. Тоест изобщо не ми се налага да ходя до там. Наистина никога не ми е било проблем и нещо сложно да приготвя млякото, иначе щях да съм си взела такъв уред. И тук съветът ми е: изчакай и опитай без уреда. Ако видиш, че ти е сложно и трудоемко приготвянето на АМ, купи го. За мен са излишно хвърлени куп пари...

# 422
Извинявайте, аз малко като туземец, ама термос никога не съм ползвала и се чудя колко време запазва температурата на водата, след като е преварена на котлона. И ако е прекалено гореща с каква вода в охлаждате?

# 423
Моят термос е от Метро, тарингтон или нещо такова беше. По етикет пише 6 часа. Не съм засичала, но държи много време. Охлаждам или в студена вода, или по-рано сипвам вода да охладнее, или ако е форсмажорно 😁 пресипвам малко вода от шишето с водичката като съм на вън.

# 424
  • София, България
И аз ползвам термос в стаята (в къща сме и сме на втория етаж, далеч от кухнята) с готови дозички в дозатор. Всичко става точно за 20 сек.
Ако е още мнооого гореща водата в термоса, сипвам от нея малко, разтварям млякото и после досипвам студена вода. Така става за 25 сек. Joy
Тези уреди са ми адски безсмислени.

Термосът ми е на Миниланд. Но ми е малък вече - 330мл. Държи около 10 часа топла вода.

# 425
А студената вода, която досипвате, пак ли е предварително преварена или някаква минерална? Извинявайте за тъпите въпроси, ама чакам първо и се опитвам да си изчистя питанките преди да дойде бебето, че после ще съм шаш и паника

# 426
Друг вариант е да се изстудява шишето с приготвено мляко под течаща студена вода също. След това капваш няколко капчици на ръката, за да провериш температурата. Аз първите месеци приготвях мляко с преварена вода на 60 градуса. Сега вече не преварявам (но имаме пречистващо устройство за питейна вода) и затоплям само до 40 градуса. Иначе доколкото знам бутилираните води подходящи за бебета нямат нужда от преваряване.

# 427
Момичета, малко по общ въпрос- от кой магазин бихте препоръчали да се купят повечето неща за детето?  За по известните магазини имам предвид - Вис Виталис, Хиполенд, Дундьо и тн. Понеже за количка и кошара примерно може да се обикаля, но за дрешки, шишета и тн бих искала да се ориентираме в един магазин. Благодаря предварително Hug

# 428
Ако не искате да обикаляте, отидетеб в един по-голям магазин, примерно в централния Комсед на Каблешков.

# 429
В Хиполенд има отстъпка 5% ако платиш с карта на ОББ. Не знам обаче дали правят такава отстъпка и за други банки. Не мога да преценя като цени как е спрямо комсед или бебе борси, но примерно силиконови протектори за зърна ми дойдоха с 50ст по-евтини от една конкретна бебе "борса" Grinning

# 430
Водата за млякото и за водичка е розов девин. Преварям я. Знам, че казват че може директно, но за всеки случай 😁

В Хиполенд при плащане с карта ЦКБ и Експесбанк/за ДСК-не съм сигурна/ има 7% отстъпка.

# 431
В хиполенд с лоялна карта има отстъпка 5% над 100лв. Пуска се заявление online, след 1-2 седмици картата е готова.

https://www.hippoland.net/hippo-plus/

Ако ще ползвате Бебелан водичка, в никакъв случай ме трябва да се преваря!

# 432
DES_123 защо от сега мислиш за приготвяне на АМ, може да кърмиши да не се налага да правиш мляко.

# 433
Здравейте! Аз много се надявам да кърмя също, но и аз се подготвям за вариант АМ, защото не си представям таткото да тича в последния момент за термос или мляко... 
Знам, че бебешките води не е хубаво да се преваряват, а вие какви преваряватве? Чешмяна или някаква минерална обикновена?

# 434
Zarinkata, най-добре харесай си нещо от магазините ( бутилки, термоси и т.н) но ме взимай още нищо. Просто ако се наложи, мъжът ти ще отиде ще вземе всичко. Аз така си взех помпа на Авент, оказа се че не можа да кърма и ето така си стои сега.. а струваше много..

Общи условия

Активация на акаунт