Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 474
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Ето тази имам и аз (на друг език). Много е подробна, препоръчвам я.

# 481
Аз съм доволна от тази
https://m.helikon.bg/160245-%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D1%8 … %D0%BD%D0%B0.html

Има и за бременност от същата авторка, която ми беше също много полезна.

# 482
Димитрова_87, взех Hipp. От неделя сутринта й го давам и вчера получи разстройство. Също така е много течно, много се дави от него и яде доста по-малко. Определено не й понесе. Махнах го и се върнах на старото. Днес ще говоря с докторката да видим дали ще го сменяме с друго.
tooclose, аз си взех 4 малки шишета от 120 мл и 4 големи от 250 мл. Използвам все още малките. Но тъй като сме изцяло на АМ, си купих още две от 120 мл. Станаха 6 броя. Преди няколко дни си взех още 7 броя. В момента ползвам 11 бр. и са ми добре, т.к. все трябваше да смятам колко и кога да стерилизрам (детето не яде под абсолютен режим, а и и давам и водичка, когато реши да пие). А иначе според мен може като за начало да си купиш 2 малки шишета и да видиш как ще тръгнат нещата с кърмене, цедене и т.н. А пък тези 2 шишета все ще ти влезнат в употреба, я за вода, я за изцедена кърма (ако само кърмиш). Ако стане така, че ще си и/или на АМ, винаги може да си вземеш още. То в ежедневието ще си покаже. Аз ползвам на dr. Brown. Ползвам най-малките биберони 0+. Вчера си взех още по-малки P (те са пак 0+, но се водят за недоносени и са с по-малко отворче) защото млякото, с което сменихме,  е много течно, но както споменах по-горе, тя не го понесе и ще си ги ползвам за вода.
gqa, количката ми е Fiat на Peg Perego. http://primapapa.com/elite-modular-special-edition/131-book-fiat … lite-modular.html.
A комплектът е Kit Auto: http://primapapa.com/za-kola/32-kit-auto-navetta-xl.html. По-долу в линка има ревю как се слага комплека на кошчето в колата. Комплектът включва 4 части:
1. Коланчета, които се монтират на коланите в колата и се закачат за предната и задната част на кошчето.
2. предпазни колани за бебето, които се промушват през специални отвори от долната част на кошчето;
3. Противоударни страници от стиропор, които се слагат двете страни на кошчето.
4. Матраче с отвори за предпазните колани.
Моят кош има фабрично тези стиропорни страници и матрачето ми с отвори и ще са ми резервни, но така или иначе двете неща се включват в комплекта (старите комплекти нямат последните две). Но в новите са сложени, защото някои от кошовете са с матрачета без отвори. (Иначе освен отворите, друга разлика няма между двете матрачета). Да си призная честно, коланите за коша по-трудно се промушват, но от магазина ми казаха, че това било нарочно така, за да по-голяма сигурност. Ние все още не сме го ползвали, живи здрави другата седмица ще го направим. Иначе може да се монтира върху шасито с предпазните колани, стига да не смяташ, че пречат на бебето или че е неудобно за теб. Отворите за коланчетата са в предната и задната част на кошчето, а то се монтира към шасито по средата.
vartoglava, искам да си взема тази книга от линка ти, но никъде не можаха да я намеря.
Някой знае ли от къде мога да си я взема?

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 17:32 от shakri

# 483
Мерси Shakri. Aз съм с CAM fashion и издирвам поне повече от месец по онлайн магазините от къде да си взема колани. Явно са на същия принцип и на 2те марки. Това ми го бяха обяснили от Примапапа като се чудих за покупката на количка.
Но явно вносителите не зареждат аксесоари за CAM, а във Варна поне по мои наблюдения е една от ползваните марки колички. Уж към края на месеца ще има внос, да видим, но докато заредят 😁 може и да съм минала на 6+ седалка.

# 484
Момичета, електрическият стерилизатор на Авент може ли да се ползва и за други марки шишета? Ако не може, бихте ли препоръчали универсален електрически стерилизатор, който да се ползва с различни марки шишета?

# 485
Момичета, електрическият стерилизатор на Авент може ли да се ползва и за други марки шишета? Ако не може, бихте ли препоръчали универсален електрически стерилизатор, който да се ползва с различни марки шишета?

Може да се ползва за всякакви марки Simple Smile има две големи кошници и събира много щуротийки Simple Smile

# 486

vartoglava, искам да си взема тази книга от линка ти, но никъде не можаха да я намеря.
Някой знае ли от къде мога да си я взема?

Писах ти на лични.

# 487
  • Beyond the stars

Нашият беше ей такъв https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheski-sterilizator-3v1
Перфектна работа си върши. Отиде при следващо бебе Bowtie

# 488
На chicco също става за всякакви шишета.

# 489
gqa, да сега разгледах, същите са. Ето виж тук: https://www.lachiocciolababy.com/product_details.php?codice_articolo=v495. Хаха, явно не се купуват много и затова не зареждат.
CatGirl , аз също ползвам на Cangaroo. Обаче сега се сещам, че има и шишета  с широко гърло, които не знам дали биха станали на отворчетата на долната кошница. Ако ползваш такива, може би ще трябва да питаш или да го видиш на живо.
vartoglava, благодаря.

# 490
Благодаря ви, момичета!
Шакри, за този на Cangaroo ли не знаеш дали би станал зашишета с широко гърло?
Сега видях, че Cangaroo има функция за готвене на пара, което си е доста голямо предимство пред Авент.
Ох, сега се обърках кой от двата да взема 😬😬

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 06:10 от CatGirl

# 491
  • Beyond the stars
Стерилизирала съм Avent, Томи Типи и Нук. Не знам кои са с широко гърло, но би трябвало да стане.
Предвид цената Cangaroo си е идеален вариант Blush

# 492
+1 за Cangaroo. Много съм доволна.

# 493
На мен лично този на Cangaroo не ми хареса. Имам стерилизатор Авент за микровълнова. Само за 4 шишета е, но върши ми чудесна работа, стерилизацията става за 2 мин. В последствие взех на Cangaroo и го използвам когато не сме си вкъщи. Ефтина пластмаса, първия път когато го включих адски ми миришеше на пластмаса и щеше да отиде в боклука да не беше мм. Ползвам го сега няколко пъти в месеца но опрвдешено не бих готвила на пара с този уред.

# 494
  • Пловдив
Аз съм много доволна от Кангуру 3в1. Ползвам шишета на Нук и в него влизат 4 броя, също и варя зеленчуци на пара. При мен нямаше миризма, ползвам го от март месец. За цената е супер, поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт