Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 499
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета от София, попадах на това събитие - базар. Пиши че ще има доста бебешки неща някой нови с етикет, други използвани. Всички на добри цени. Тази седмица ще са бебешки дрешки. В коментарите видях че ще има неизползвани шишета, помпа за кърма, колелета, следващите  седмици и дамски дрехи, домакински уреди.... Адресът е близо до МОЛ Парадайс Може да ви е интересно.
https://www.facebook.com/events/379239556061381/?ti=cl

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:38 от Ева на третия етаж

# 436
DES_123 защо от сега мислиш за приготвяне на АМ, може да кърмиши да не се налага да правиш мляко.

това е планът, но много малко жени се прибират от болницата с тръгнала стабилно кърма. Поне така ми казват. И поне за първите дни ще трябва да знам какво да правя, ако ще дохранвам

# 437
  • Canada
По-добре си вземи помпа, за да стимулираш кърмата. Под наем, ако имаш такъв вариант.

# 438
И това ще го направя. Но двете ми приятелки, които родиха преди 4 месеца, ползваха уж и помпи, и чай пиха и какво ли не, ама кърмата не тръгна бързо и вкъщи трябваше да дохранват. Тъй че, нама гаранция. Пък с храната на бебето предпочитам да знам какво да правя и да съм подготвена. За другите неща мога да ги отложа и да видя ще има ли нужда. Ама яденето...

# 439
Благодаря ви за коментарите за уреда за АМ, мисля да изчакам да видя кое как ще е, защото наистина е немалко пари.

А някоя от вас има ли проблем с това бебчето да не иска да си изпива АМ?
В началото пие по-лакомо, но в един момент спира и започва да заспива. Опитвам се да будя, да подканям с шишето в устата и така изпива още известно количество, но често не може да изпие цялата предписана ни доза на хранене. Става въпрос за бебе на около седмица.

# 440
  • Canada
Какво значи кърмата не тръгна бързо? Според мен е спорен въпросът дали е трябвало да дохранват.

# 441
Има жени при които кърмата не тръгва веднага. Аз родих нормално, а кърмата тръгна чак на 6 ден. То цедене с помпи, С ръце, Слагах бебчо непрекъсмато на гърда, абе нямаше почти нищо. Така че възможно е такова нещо, и наиситина няма друг начин освен дохранване

# 442
Разпределете АМ на по-малки порци и предлагайте по-често. Разбуждайте, ако спи по над 3 часа. Дозите АМ по кутиите са прекалено големи за много бебетата. На този етап повече от 50-60мл нямат къде да поберат.

# 443
Аз пазарувах в Хиполенд с карта на ДСК и ми направиха отстъпка 7%

# 444
На пръв поглед като видях тези уреди за приготвяне на АМ се зачудих дали ще храните 5-6 деца, та да ви трябва. Както са казали другите момичета с термос АМ се разтваря за не повече от 1 минута. 300 лв. за подобен уред ми се струват излишни.

# 445
На пръв поглед като видях тези уреди за приготвяне на АМ се зачудих дали ще храните 5-6 деца, та да ви трябва. Както са казали другите момичета с термос АМ се разтваря за не повече от 1 минута. 300 лв. за подобен уред ми се струват излишни.

Да, ако човек отвори частна ясла, може да е в полза този уред 😄 Всъщност не се съмнявам, че с него е лесно, но и без него не е особено трудно. Не си заслужава парите според мен.

# 446
И това ще го направя. Но двете ми приятелки, които родиха преди 4 месеца, ползваха уж и помпи, и чай пиха и какво ли не, ама кърмата не тръгна бързо и вкъщи трябваше да дохранват. Тъй че, нама гаранция. Пък с храната на бебето предпочитам да знам какво да правя и да съм подготвена. За другите неща мога да ги отложа и да видя ще има ли нужда. Ама яденето...
Ти си знаеш, но аз да си кажа. Ако имаш желание да кърмиш не си купувай предварително АМ, нито разни термоси/уреди и т.н. Ако имаш желание има и начин. Мой съвет, веднага след раждането (или при първа възможност) да си сложиш детето на гърдата. В началото кърми на поискване. Ще ти се струва че само това правиш, но нещата ще се регулират. Ако видиш че имаш затруднение, без да се притесняваш звъниш на консултант по кърмене (евентуално може и лична среща). Помни, няма по-добра помпа от детето ти Hands V

# 447
Заслужавам си да ме нахейтите сега, ама кой има 300 лв, за нещо дето и кана за затоплянена на вода/тенджера на котлона го прави, а няма 50лв за консултация със сертифициран консултант по кърмене. Някак си АМ и удобство не ми се връзва (тия шишета не ги мие и стерилизира машината за приготвяне).

# 448
  • София, България
В началото пие по-лакомо, но в един момент спира и започва да заспива. Опитвам се да будя, да подканям с шишето в устата и така изпива още известно количество, но често не може да изпие цялата предписана ни доза на хранене. Става въпрос за бебе на около седмица.

Въпросът ти принципно е за друга тема, но ще ти кажа, че и моят син беше така. Simple Smile и то беше така до около 1.5 - 2 месеца. Сега вече всичко е наред и си изяжда яденето. Освен ако не е много топло или изобщо не е гладен и започва да се лигави на шишето, върти си го в устата, тогава го махам и не го оставям много много да се лигави Simple Smile

Хайде, всеки си преценява за какво да си даде парите. Ние си изказахме мнението за уреда като непотребна вещ, пък кой за какво си харчи парите си е негова работа Simple Smile

# 449
Благодаря ви за коментарите за уреда за АМ, мисля да изчакам да видя кое как ще е, защото наистина е немалко пари.

Не се притеснявай. И двете ми дъщери имаха такива периоди. Особено първата. Имаше моменти, когато дори не искаше да започне. Друг път пък си изяждаше всичко. Забелязах и при двете, че има периоди, в които ядат по-малко и такива, в които ядат повече. Не е винаги едно и също. Дозите препоръчани на кутията са общо взето максималните за съответната възраст, но всяко дете е различно и едни ядат повече, други по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт