Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 май 2019, 02:28 ч.

Големите загадки

 • 164 146
 • 4 288
 •   1
Отговори
# 4 275
 • Мадрид / София
 • Мнения: 2 769
Момичета, отклонихте се в посока "Говорим си за свръхестественото...". Моля превключете на загатки.

# 4 276
 • out of space
 • Мнения: 8 255
Твърди се, че душата тежи 21 грама. Изследвания (за които естествено нямам доказателства), сочат че разликата в теглото при жив и току-що мъртъв човек е 21 грама.
Тежи ли душата?

По-специално ме интересува какво се случва с душата при кремация? Нали е "отлетяла"? Гори само земната обвивка, така наречено.
Да, гарваните също. Били приемници на души между двата свята. Имат ли власт? Как става това и за колко време?

Наясно съм, че не съм съвсем в темата, но може пък и други да се интересуват от тези витания...

# 4 277
 • Мнения: 3 974
Ери, за мен си в темата, защото почти всичко невидимо, е загадка. Невидимо за триизмерните ни очи. Ясно е, че събитията се случват първо в невидимия свят, метафизично, а след това се наблюдават и материалните, земните им проявления.
И аз съм чела, че душата има тегло. Мисля, че в тази тема това вече беше споменавано.

# 4 278
 • Бургас
 • Мнения: 1 815
Аз съм чела,че не само има тегло,но и всичко,което е преживяла тази душа-включително и как е постъпвала(с добро или зло) е определящо за съдбата и в следващия живот.Сиреч,тя я носи тази информация със себе си и нищо не може да остане скрито.Затова и египтяните имат"Книга на мъртвите" която описва пътя на душата след смъртта на физическото тяло.Разбира се книгата не е за непосветени и на нас,хората написаното в нея ни изглежда като небивалици или детска приказка.По същия начин стои и въпроса с погрешните тълкования на Библията и нейното неразбиране.

# 4 279
 • Мнения: 3 974
Загадки са дори различните ни реакции върху една и съща тема...и те лежат нейде там дълбоко в подсъзнанието ни и енергийните ....космически влияния, както и изборите ни..
На мен ми бяха интересни и полезни споделянията, само бих искала да помоля за малко повече спокойствие....и самообладание  Hug
Ще се постарая да публикувам тук загадки, които са с  повече материална насоченост. Simple Smile
Ето например, загадката за човешките сълзи.
Оказва се, че те кристализират в различни форми и структури, в зависимост от причината
http://www.healthcareasia.org/2014/looking-at-tears-under-a-micr … -a-shocking-fact/

Изследванията показват, че сълзите, предизвикани от емоции, съдържат протеино - съдържащи хормони, които са болкоуспокояващи. Сълзите, които са предизвиканинот люто, например, лук обаче , имат съвсем друг химичен състав, респективно, структура.
Какъв е механзима обаче, да се задейства отделянето на различните вещества....може би е все още загадка. Simple Smile

# 4 280
 • Мнения: 2 789
Военните в САЩ преди няколко дни вече официално са освободили оригиналните видеа с НЛО. Публикували са ги тук.
https://www.navair.navy.mil/foia/documents
Те още миналата година ги признаха за автентични, но до преди няколко дни не бяха освободили официално видеата за широката общественост, направили са го едва преди няколко дни. Заради световната ситуация с коронавируса много неща остават извън обективите на медиите в момента. Дори коментарът на Тръмп за официалното освобождаване на видеата от завчера.
https://www.cbsnews.com/news/president-trump-reacts-newly-releas … age-the-pentagon/
"Това са разтърсващи видеа" "Чудя се дали са истински" (тука не знам какво има предвид, дали са истински видеата, или дали са истински обектите снимани на тях, за видеата едва ли се чуди след като официално ги освобождават от Пентагона. Едва ли твърди че те официално освобождават фалшификати, че да се чуди дали са истински, така че вероятно има предвид обектите.) Simple Smile Общо взето Тръмп ги коментира видеата в същият стил като миналата година, едновременно нищо конкретно и ясно не казва но дискредитира феномена НЛО, който собствената му администрация официализира през миналата година. Тогава коментарът му беше:
"Хора твърдят че виждат НЛО" Дали им вярвам, не особено". Simple Smile (Миналата година когато военните са го запознали  с наблюденията на НЛО, тогава се проведе засекретено заседание с участието на политици и военни по темата НЛО в Белият дом .)
https://www.youtube.com/watch?v=B8PQi_ABRak

Официалното изявление на военните от преди няколко дни:
https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/216571 … ical-navy-videos/

Министерството на отбраната разреши освобождаването на три видеоматериала от военноморския флот, единият от ноември 2004 г., а другите два от януари 2015 г., които се разпространяват в публичното пространство. ВМС потвърдиха, че тези видеоклипове, които циркулират в публичното пространство, са наистина видеоклипове на ВМС. След задълбочен преглед, министерството установи, че освобождаването на тези видеоклипове не разкрива чувствителни способности или системи и не засяга последващи проучвания на неидентифицирани въздушни феномени. (За тези които не знаят, в официалните документи никъде не се говори за НЛО, терминът който използват военните за НЛО, UAP а не UFO, на български се превежда като НВФ, неидентифицирани въздушни феномени). М-вото освобождава видеоклиповете, за да изясни дали кадрите, които се разпространяват, са били истински и дали има повече или не към видеоклиповете. Въздушните феномени, наблюдавани във видеоклиповете, остават характеризирани като „неидентифицирани“.

Как се стигна до официалното им освобождаване.
https://btvnovinite.bg/svetut/pentagonat-pusna-oficialno-tri-vid … -s-nlo-video.html
https://www.theblackvault.com/documentarchive/navy-officially-re … -them-historical/

За тези които не са чели темата отначало им пускам една поредица от линкове които обрисуват за какво става дума.
https://www.politico.com/story/2019/04/23/us-navy-guidelines-rep … ting-ufos-1375290
https://www.youtube.com/watch?v=6rWOtrke0HY
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Publikuvaha-video-na-kont … tagona_99691.html
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Pentagonat-potvardi-che-3 … ichni_136893.html
https://www.youtube.com/watch?v=PRgoisHRmUE

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 03:48 от Nikola Tesla

# 4 281
 • Мнения: 18 165
Но пак могат да намерят някакво тривиално обяснение, след време. Като например в едно документално предаване, което дават напоследък - май се казва Загадките на НАСА. Обясниха летящ черен триъгълник (заснет от много хора) с това, че е парче изолация от совалка, но като е в небето липсва перспектива и хората си мислят, че е с размери на летателен апарат.

# 4 282
 • Мнения: 11 708
И аз ги видях и се сетих за тази тема. Според мен на тях нищо не се вижда, камо ли да е ясно, че е нещо извънземно. Просто не могат да изяснят какво е.

Май още ще почакаме, докато се  появят зелените човечета.

# 4 283
 • Мнения: 8 334
Има някакъв нов бранд на Хистори - Хистор 2 или нещо от род и всеки петък пускат в 22, часа "ранчото на извънземните".  Там дават близки срещи от 2 вид - падане на батерия на джиесеми, радиация, парализа н хора, сигнал излъчван от небето на 3000 м височини (1500 м нас равнището на ранчото), притеснени хора, намерени кости в зазидани стаи и пр. Със ситуацията се занимава сериозен екип от професионалисти със сериозна техник - дронове за 35 000 долара, метереологчни балон, камери, гайгерови броячи и пр.

# 4 284
 • Мнения: 986
Не ,че неща ,но това с нло то си е напълно нормално всички знаем,че си ги има.Въпрос на време кога ще кажат в световен мащаб 😂

# 4 285
 • Мнения: 2 789
Япония изготвя протоколи за действие на пилотите в случай на поява на НЛО. 
https://bnr.bg/post/101266435/aponia-gotvi-instrukcii-za-voennit … -na-sreshta-s-nlo
Същото което направиха САЩ през миналата година.
https://edition.cnn.com/2019/04/24/politics/us-navy-ufo-guidelines/index.html

# 4 286
 • София
 • Мнения: 6 049
Не ,че неща ,но това с нло то си е напълно нормално всички знаем,че си ги има.Въпрос на време кога ще кажат в световен мащаб 😂
Кризата с ковид--19 е добър и удобен момент, защото по всяко друго време не биха могли да бъдат предвидими реакциите на хората. Сега е ясно - нелицеприятна реакция - хванете тоя локдаун.

# 4 287
 • Мнения: 2 789
Между другото покрай коронавируса, който е обзел цялото внимание на човечеството в момента, остава покрай между другото че през тази година е старта на една космическа мисия, която може да се окаже историческа за цялото човечество. Заради тази мисия през миналата година главният учен на Наса каза че очаква да открием извънземен живот до 2 години за което писах по назад в темата.

 Което значи че ако световната тема на 2020 определено ще бъде коронавируса, то темата на 2021 може да бъде откриването на извънземен живот. Само дано с мисията всичко да е наред. Да не стане някой фал или нещо непредвидено, че доста мисии, апарати и сонди изпращани насам натам са изчезвали или нещо се е случвало.

Стартът на мисията е предвиден да се случи в тесен времеви прозорец между 17 юли и 5 август, така че вече сме съвсем близо до нейният старт.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mars_2020
Кацането на Марс ще бъде през февруари 2021 г. Вероятно тесният времеви прозорец е свързан с движението на Марс. Мисията ще търси живот на Марс, минал или сегашен, но дори и да открие само минал, това пак ще бъде откритие с огромна тежест. Говорим за неоспоримо доказателство за живот извън Земята. А любопитното е че дори Марс не е най обещаващото място за откриване на извънземен живот в рамките на слънчевата с-ма. Но сега сме се съсредоточили върху него. Европа е още по обещаваща, но е по далече, макар че и за там има предвидена мисия по нататък във времето. Но и Марс има някой загадки които подсказват за наличието на минал или дори за сегашен живот там.
Скрит текст:
А дали доказателствата за наличието на извънземен живот дори в нашата слънчева система вече не са пред нас.
Една мистерия на Марс. За учените е загадка какво причинява изменения в количествата кислород и метан измерени на Марс. Един от възможните отговори  на тази загадка е......биологична активност.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Nova-zagadka-na-Mars-Kisl … a-i-l_139719.html
Дали не се приближаваме към отговор на един от най важните въпроси в историята.
https://www.mediapool.bg/nasa-pokaza-mashinata-koyato-shte-tarsi … o-news301756.html
Ако открием друг живот само в рамките на миниатюрната за космическите мащаби слънчева с-ма, то това би направило вероятността за наличието на интелигентен живот извън слънчевата с-ма изключително висока, казва логиката.


Скрит текст:
Ще постна интервюто на командир Фрейвър при Джо Роган от преди няколко дни.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=164&v=Eco2s3-0zsQ
Цитат
виждам поста на Тесла и вместо Наса,чета-Наска и извънземни,открити още през 70-те...
Grinning Разсмя ме. Той казва че през 1976 г. 4 от пробите на Марс са дали положителен резултат за т нар. микробна респирация. Като данните били подобни при аналогични тестове със земна почва. После обаче експеримент на Наса за търсене на органични материя се провалил и не открил такава и от Наса заключили че са намерили в-во имитиращо живот, но не и живот. Той казва че оттагава насам Наса не търси живот въпреки тези 4 положителни резултата. А се съсродотичала в изследвания, дали някога е имало местообитание, подходящо за живот, и ако е така, в крайна сметка да вземат проби на Земята и тук да им направят биологично изследване. Впрочем те май наистина следват този сценарий. Наскоро четох че главен учен на Наса (в момента ръководител), казва че сме съвсем близо до откриването на извънземен живот на Марс. Като май точно така ще станат нещата. Grinning Още по наскоро четох че са открили и док. за древни водни басейни в миналото https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4734, вода на Марс вече бе открита, така че ето ги и благоприятните условия в миналото. Това ми е много странно че оттогава насам нови търсения на живот не са правени на Марс. Чак не мога да повярвам.
Гледайте какво ще има на Марс съвсем скоро
https://www.asenovgrad.net/news/492112/nasa-osvobozhdava-miniaty … mosferata-na-mars
https://www.youtube.com/watch?time_continue=65&v=0RQWv1ybsjM … ;feature=emb_logo
Ще има и хеликоптер, като за пръв път в историята на човечестовото на друга планета ще се движи летателен обект създаден от човека. Досега сме изпращали само роувъри и апарати които са само на повърхноста. Хеликоптера ще излита и каца на Марс, ще покаже първите панорамни изображения на Марс снимани от въздуха, ще може да отива там където роувъри не могат заради неподходящ терен.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:02 от Nikola Tesla

# 4 288
 • Мнения: 8 334
Значи то Ганимед е още по-обещаваш, защото там има кислород, но е много далеч. Но аз се чудя защо всички са се вторачали в Марс, когато Луната е много по-интересна и по-близка.

Общи условия

Активация на акаунт