Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 май 2019, 02:28 ч.

Големите загадки

 • 64 901
 • 1 457
 •   3
Отговори
# 1 110
 • Мнения: 873
В този ред на мисли, нали казват, че ползваме само 10% от мозъка си. Направо си е загадка какво ще можем да правим, ако отключим останалите проценти.

# 1 111
 • Мнения: 737
Не е вярно това, повторено 100 пъти се тиражира като факт, но не е.

# 1 112
 • Мадрид / София
 • Мнения: 1 513
Има 1-2 статии в един вестник от 1909г. , в която се казва, че Кемкей (Кепкей) е открил пещера в Големия Каньон, Аризона САЩ, в която е имало мумии на мъже, приличащи много на египетските мумии. Не е имало нито на жени, нито на деца. Голямата загадка е, че в последствие института твърди, че такъв учен изобщо никога не е имало. Обаче в книгата на института на една от страниците се споменава името на шефа на експедицията - Джордан. Освен това във вестника от 1909г. е поместена и карта на района, където са открили пещерата. В нея е имало цял подземен град. Смята се, че преди индианците е имало развита цивилизация, много приличащи на египтяните и че те са дали началото на индианците.
Всичко обаче потъва в мълчание. Този институт Смит Сониан е известен с потулването на някои открития. В случая единствено от статиите може да се разбере за пещерата. Не е ясно защо се е замълчало по въпроса и какво точно е станало.
Давам видео да видите статиите и картата.
 https://youtu.be/gaOEPqaL1P0
Използваме голяма част от мозъка си. Това за 10% се опроверга. Просто за различните дейности, които извършваме се използват различни части от мозъка и не работят едновременно, но са далеч повече от 10%.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 21:16 от Angela61

# 1 113
 • Бургас
 • Мнения: 930
Много интересно!Жалко,че няма превод.

# 1 114
 • Мадрид / София
 • Мнения: 1 513
Това, което ви описах е на кратко какво се казва в клипа. Не се стига до никакво заключение, по-скоро са факти. Твърди се, че са намерили сечива от твърда мед, което ще рече, че тази цивилизация е знаела формула за втвърдяване на медта.

# 1 115
 • Мнения: 12 423
Сега погледнах в Гугъл - има книга за това предполагаемо откритие, като авторът твърди, че на мястото имало пирамиди и го свързва с цивилизация на рептили.

# 1 116
 • Мадрид / София
 • Мнения: 1 513
Има много места, които носят египетски наименования като Храма на Изис, Храма на Тот и т. н., както и наименования идващи от други райони като Индия и Китай.

# 1 117
 • Бургас
 • Мнения: 930
Разказвай,разказвай още


Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 21:49 от Nina_Z

# 1 118
 • Мнения: 2 079
Нищо не е потулено защото няма нищо за потулване. Градска легенда е това за находките в Гранд Каньон

# 1 119
 • Бургас
 • Мнения: 930
Тогава ти дай загадка

# 1 120
 • Мадрид / София
 • Мнения: 1 513
Разказвай,разказвай още
Същитят този институт е обвинен в потулването на скелети на гиганти. Предполага се, че ги пази в подземни складове. Има на много места по света могили, които са горе-долу еднакви по големина. Предполага се, а и са открити в някои от тях скелети на гиганти. Във Филипините има над 2 хил. такива могили, така наречената Шоколадова долина.
https://youtu.be/swyTD4n74m8


# 1 121
 • Бургас
 • Мнения: 930
Много интересно!Абсолютно съм убедена,че ги крият!Нали в Сардиния крият по същия начин нурагите.

П.П.Благодаря!Гледах клипа и някои неща се разбират.Гигантите са достигали до 5 метра височина.А колко са високи тези могили-гробници,че не можах да разбера?Габаритите долу-горе като на нашите могили ли са?

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 23:12 от Nina_Z

# 1 122
 • София
 • Мнения: 1 466
Успях на етапи да изчета цялата тема и е много, много интересна.
За благодатния огън - за мен също е дело на Светия дух. Вярвам, че е чудо. Колко ли хора и тайни служби са се опитвали да го разгадаят - ако имаше измама, отдавна щеше да се знае. Фактът, че в началото огънят не гори, докато хората са скупчени едни в други, също така дори на клип се вижда енергията, която не може да се опише с думи. Проверките, които се правят на молещия за огъня... Загадката тук за мен е защо е така слабоизвестно това чудо.  Но си има своето обяснение.

От тук чух за Едгар Кейси. Стана ми много интересен животът и предсказанията му. Търсих онлайн книгата на Дороти Коехлин за пророчествата му, но не я открих. Иначе, ако му вярваме за нещата, които казва, една от големите загадки - египетските пирамиди има своето хипотетично обяснение:
Скрит текст:
"Убеден  привърженик  на  теорията  за  прераждането,  Кейси  твърдял,  че  е  бил  свещенослужител    в  Атлантида  и  се  е  борил  срещу  лекомисленото  използване  на  енергиите.  "Атлантида  бе  унищожена  при  силна  експлозия,  причинена  от  продуктите,  използвани  за  изтребването  на  гигантски  животни  -  казва  Кейси,  -  а  след  това  разрушението  бе  завършено  от  мощен  кристал,  концентриращ  слънчевата  енергия  върху  континента,  който  един  ден  хвърли  всичко  във  въздуха.  Ние  имахме  уникални  кристали,  които  извличаха  енергия  от  звездите,  но  когато  нарушихме  Закона  на  универсалното  братство,  се  самоунищожихме.  Някои  от  оцелелите  избягаха  в  Египет,  където  техните  потомци  изградиха  Голямата  пирамида,  други  стигнаха  до  Мексико  и  Перу,  където  построиха  храмове,  които  бяха  блед  спомен  за  загубената  цивилизация..."
Аз обаче съм с много едно наум за гадатели и пр., защото "не всички дарби са от Бога".

Книгата, която един потребител препоръча тук - Проектът Монтоук, просто ме разби! Наистина не знам дали да вярвам или не на написаното в нея, ако да - на каква част... Накратко става въпрос за опити, проведени още около Втората световна война за телепортация, пътуване във времето, майнд контрол и какво ли не. Аз отдавна съм чела, дори това май не е тайна някаква, че мобилните телекомуникации  са измислени по това време, но са използвани години наред само за нуждите на военните. Има си и някаква норма - откритията в какъв период са засекретени за обикновените хора, но не помня точно.

За летището Денвър бях чела, наистина е зловещо. За мен няма никакво съмнение, че съществуват тайни общества, то не е и вяра, сума ти българи се гордеят, че са част от масонски ложи и т.н. Загадката е каква е истинската и крайна цел на тези тайни общества и колко са наистина посветените в нея. Само че материалът за летището минава вече в една тематика за намесен извънземен разум, което някак моят мозък не успява съвсем да възприеме. Говори се за извънземни, които възприемат холограмни човешки образи... Не че е невъзможно! И много други неща са изписани, които звучат ужасяващо. Времето ще покаже, но има много източници, които казват поне за САЩ, че са в контакт още от 50-те години. Но има ли, няма ли, какви са в действителност чак не ми се разсъждава. Моят мъж, уж любимата му тематика е фантастика, но като му говоря за това, че има предположения за установени контакти, ми казва, че са глупости. И тук както някой каза - първо се пуска идеята в романите и филмите, подготвят се хората, впоследствие нещата се сбъдват, а като се сбъднат се проумяват по-лесно.

# 1 123
 • Мадрид / София
 • Мнения: 1 513
Много интересно!Абсолютно съм убедена,че ги крият!Нали в Сардиния крият по същия начин нурагите.

П.П.Благодаря!Гледах клипа и някои неща се разбират.Гигантите са достигали до 5 метра височина.А колко са високи тези могили-гробници,че не можах да разбера?Габаритите долу-горе като на нашите могили ли са?
Не казват за размерите на могилите. Потърси в Интернет дали има нещо по въпроса.

Има издадена книга на български за сънуванията на Едгар Кейси. Изключително е помагал на хората.

# 1 124
 • Бургас
 • Мнения: 930
Да,ще потърся.

Не съм чела книгите на Едгар Кейси,но ми направи впечатление едно негово изказване за това,че в миналото, на мястото на сегашната пустиня-Сахара е била плодородна земя,а Нил се е вливал в Атлантическия океан.Интересно е,че има и други източници,които потвърждават същото.

Тълкувание  # 364-13:
Едгар Кейси: … "Нил се вливаше в Атлантическия океан. Това, което сега е Сахара, беше обитавана земя и много плодородна…"

Друг източник : "Преди потъването на Атлантида човечеството на тази пета подраса се изселва, като поема две посоки - едната част под водителството на Посветени преминава през северния бряг на Африка и се установява в Египет, който е бил като колония на Атлантида. Те населяват целия северен бряг на Африка и сегашната Сахара, която тогава е била цветуща страна, пресечена от реката Нил, която тогава се е вливала в Атлантическия океан. Впоследствие египтяните отбиват реката на днешното й място и Сахара се превръща в пустиня."

Ето и цитат от едно проучване на Сахара :"Сякаш за потвърждаване на някои от гореизложените данни, публикация в списание „Science“ (август 1986 г.), съобщава, че чрез радар от космическа совалка ( Shuttle Imaging Radar from the Space Shuttle ) са открити досега неизвестни речни долини под днешната суша на пустинята Сахара в Африка. Чрез сателитни изображения и археологически разследвания на място, по всичко изглежда и се доказва, че в отминали времена сегашната река Нил е променила курса си и е преминавала през Сахара, през цяла Африка и се е вливала в Атлантическия океан!"

Бях чела едно геоложко проучване,че по Сфинкса имало някакви много особени набраздявания,които се получавали само при много чести дъждове.Явно наистина Сахара някога е била плодородна.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 14:04 от Nina_Z

Общи условия

Активация на акаунт