Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 май 2019, 17:17 ч.

СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

 • 39 570
 • 453
 •   1
Отговори
# 450
 • Мнения: 7
Според оргнизаторите на състезанието няма да се учи в понеделник и сградата ще е отворена само за участниците в него.
Благодаря за информацията.Все пак до този момент на страницата на СМГ нищо не са публикували.

# 451
 • София
 • Мнения: 2 424
Аз днес говорих по друг повод с учител от СМГ и реших да попитам за 4-ти.Каза,че няма да се учи.
 Нашият класен иска да имат школа децата тогава,защото изпускат 2 поредни недели.

# 452
 • Sofiq
 • Мнения: 682
Майка на петокласник ми каза, че има съобщение в Школо, че само децата, които имат школи утре, или са на състезание, трябва да ходят.

# 453
 • София
 • Мнения: 2 261
От сайта на гимназията;

“Всяка година, вече няколко десетилетия възпитаниците на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ печелят национални състезания и олимпиади. След това те прославят България по света с успехите си на международните състезания и олимпиади по математика, информатика, математическа лингвистика, физика, астрономия, химия, биология и още и още научни области и дисциплини.

За кампанията

Днес СМГ „Паисий Хилендарски“ е едно от училищата с най-много международни лауреати и медалисти на олимпиади и чрез успехите на нашите ученици доказваме, че образователната ни система е сред водещите не само в Европа, но и по света.

Всички участия на международни състезания и олимпиади дават възможност на нашите ученици да се съизмерят със своите връстници и да оценяват силните и слабите си страни.

В настоящия момент организирането на участието на нашите ученици в тези международни изяви става почти изцяло чрез дарения на юридически и физически лица, които искат да подпомогнат талантливите български деца, които са нашето общо бъдеще.

В делегираните ни бюджети не са предвидени средства за тези скъпоструващи, но изключително ценни мероприятия.

В рамките на учебната година ни предстои участие в Жаутиковската олимпиада в Казахстан; в HMMT в Харвард, САЩ; PrimaryМathematics World Contest – PoLeungKuk; International World YouthMathematicsCompetetion (IWYMIC); международно състезание по роботика и международни състезания по информатика.

Нашите ученици участват и на много национални състезания, които често се провеждат извън град София и това също е изпитание за бюджета на СМГ и на семействата на учениците ни.

Целта

По тази причина днес учениците от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ се нуждаят от съпричастност и от съвременни български дарители, за да покажем отново на Европа и на света, че българските ученици и учители са сред най-добрите, най-талантливите, най-будните.

Ние сме сигурни, че ще представим достойно България навсякъде по света. Не се плашим от състезанията и предизвикателствата. Дайте ни шанс да се явим и да победим! На децата принадлежи бъдещето!

Кампанията е част от #ЩедриятВторник (Giving Tuesday), който през 2019 година е на 3 декември.

В България фокусът е върху образованието с мото „Лично за дарителството в училище“.”

Общи условия

Активация на акаунт