АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 078
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
А, не! 😊 Аз вече си изчаках чакалото. Ще отида утре сутринта и ще видя. А за тези фирми, за които говориш - браво! Намерили са как да печелят от този проблем. Мерси за инфото. Ще знам за нататък. Hug

Мама леоне има фирми които се занимават с подаването на документи вместо теб. Правиш им пълномощно и ти регистрират колата . Аз миналата година по този начин си прехвърлих автомобила. Не се редиш не чакаш...е плащаш си , но нямах абсолютно никакво време да се редя и да чакам часове

Аз съм бясна! В КАТ не стигна работния ден, за да дойде моят ред. В 13:30ч бях там и изтеглих 357 номер. Гледам на екрана - 224. Викам си до 16:30 все трябва да мина. Да, ама не! Утре ще ставам преди 7, за да не си изпусна номера. Работното им време е от 7:30. Но това е безобразие! Ако ходвх на работа кой щеше да ми плаща  тези 2 дни висене пред КАТ? А може и 3 да станат, ако и утре не се добера. Иначе държавата ти дава срок, в който да си оправиш документите и ако го прескочиш - глоба!
Нямам думи...

По темата:
И аз пера всичко наопаки и доколкото знам това се прави за запазване на цветовете.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 00:53 от Mamma Leone

# 226
  • Пловдив
Вече има фирми,които предлагат почти всичко ,жалко че няма кой да чака на опашки пред лекарските кабинети вместо нас 😁. Днес ми беше последен работен ден и колегите много мило ме изненадаха,та чак почнах да плача 😁 само фактът,че бях с очна линия ме спля да не цивря с пълно гърло.
Утре съм при моята АГ и вече да почвам да се организирам с израждащ лекар,допълнителни прегледи и прочие.

# 227
  • Бургас
Дали има и други будни като мен? Grinning
... Момичета днес явно доста походих на разходка и сега ме наболява гърба, кръста, даже и леко ниско долу ми стана гадно... Бебка си се мръдна иначе ама нещо се притеснявам и аз..
Голяма съм паника 🤦🏻 Confused

# 228
Дали има и други будни като мен? Grinning
... Момичета днес явно доста походих на разходка и сега ме наболява гърба, кръста, даже и леко ниско долу ми стана гадно... Бебка си се мръдна иначе ама нещо се притеснявам и аз..
Голяма съм паника 🤦🏻 Confused
Преуморила си се. Лягай и почивай. Мен топлия душ ме успокоява от такива болки. Ако се появи болка или стягане в областта на корема пии но шпа.
Лека нощ Hug

# 229
  • София
Пера някои дрехи наобратно само заради материята или цветовете. За бебешките не съм правила нещо по-специално освен че ги перях отделно от нашите, с бебешки препарат, без омекотител и после ги гладех. Не съм много сигурна, че гладенето е задължително, но някак по-мекички стават и ми беше приятно да го правя.

За къпане... Срам не срам ще призная, че така и не се осмелих да го правя сама Relaxed. Мъжът ми къпеше, оригваше и режеше/пилеше нокти. А сума видеа бях изгледала преди това как точно се прави и много бях изчела... Но теорията е едно, практиката друго - някак много малко ми се виждаше това бебе Smiley.

За държането в ръце (в началото, когато се придържа главичката), кърменето и смяната на памперс се намират някои полезни схеми в нета и книжките. Общо взето всичко си идва някак инстинктивно и първия път като го направиш, после изобщо не се замисляш.

# 230
  • София
За къпането, най-удобно в началото ми беше на мивката, както ги къпят и в болницата. Без целия масраф с вани, кофи, термометри и т.н.

# 231
  • Бургас
Момичета, гложди ме възможно най - тъпия въпрос, даже спорих с приятелка Grinning
Вярно ли е че по време на раждането не трябва да имаме гел лак а и изобщо някакъв лак?!
Изобщо не ми се вярва, това че ще ставаме майки не означава тотално да забравим за себе си. Thinking

# 232
Да, не трябва, гледа се за посиняване на нокътната плочка , съответно проблем с непоносимост към упойка. Лекарите следят това и имат време да реагират, ако нещо не е както трябва, особено по време на секцио.
Не става дума за козметични прищевки.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 10:49 от ٠•● Veggie ●•٠

# 233
  • Пловдив
На последната лекция за обезболяването на училището на което ходим с ММ, едно момиче попита точно това. Дали може, не трябва и т.н да има гел-лак на ръцете. Отговориха й, че няма никакъв проблем да сме с гел-лак, но казаха изрично да няма грим по лицето, тъй като лицето гледали, а не ръцете.
Но отбелязвам това е в съответната болница в съответния град. Най-добре е да си питаш, където ще раждаш Simple Smile

# 234
Честно казано, ако не си под пълна упойка- няма грижи за лак. Следят се много други показатели. За твое успокоение - попитай израждащия те лекар. Но това са малко отживели неща. Пак подчертавам , че за пълна упойка не може да имаш никакъв лак.

# 235
  • Бургас
Ако някой ме пита с сигурност не искам пълна упойка!
Но не всичко зависи от мен, за сега май се очертавам секцио, но ще видим бебока как ще се намести.
Благодаря ви иначе за отговорите💋 Hug

# 236
  • София
За къпане... Срам не срам ще призная, че така и не се осмелих да го правя сама Relaxed. Мъжът ми къпеше, оригваше и режеше/пилеше нокти. А сума видеа бях изгледала преди това как точно се прави и много бях изчела... Но теорията е едно, практиката друго - някак много малко ми се виждаше това бебе Smiley.
Много ме е страх с това къпане и мен. Каквито са ми малки ръцете, не си представям как ще го задържа достатъчно здраво само с едната. Предупредих ММ, че тая задача си е негова - той го държи, детето да си полегне стабилно, аз ще поливам, сапунисвам и т.н., че да ми е спокойно. Joy
В началото не мисля да купувам ванички, стойки и такива неща, а директно на мивката или в кабината с подвижния душ. А и нали трябва да пазим пъпчето.

# 237
И аз планирам докато не падне пъпчето къпането да се случва на мивката. Купих смесител с огъващ се душ ,мм го монтира и съм подготвена още от сега,да видим колко ще ми се получи.

# 238
Моята пък мивка е малка и ниска, ще е трудно да се къпем вътре. Затова толкова ме е страх, чудя се с душа ли да го къпя, как... Обаче не мога да разбера нещо, нали докато е новородено трябва да му придържам главичката и по време на къпане както и да го държа с коремчето надолу за да пазим пъпа.  Нещо ми се струва непосилна тази задача, имам чувството че или главата му ще висне или ще го изпусна направо цялото. Joy

# 239
  • Пловдив
Колкото и да се плаша от къпането,искам да се справя сама ,но пък ММ каза,че държи да участва активно. Така че само двамата ще се оправяме и смятам да гоня всички,освен майка ми 😁
Днес бях при АГ,малкото ми пумпалче е добре,с главата надолу,върви 10тина дни напред. Продължавам за сега магнерота и да видим.

Общи условия

Активация на акаунт