АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Хълцат ли бебчетата ви? Усещам едно ритмично потупване и нз как да го обясня, но не е ритане и четах, че като глътнат малко от водите хълцат Thinking

# 241
  • Варна
Magi, и аз си мислех точно същото ... хем да му придържам главата, хем да пазя пъпчето, струва ми се висш пилотаж. Малко ме е срам, но аз съм всеизвестна с двете си леви ръце и ММ цял живот ми повтаря, че като имам нещо в едната ръка, в другата не трябва да имам нищо Blush това не знам как се вързва с концепцията за къпане на хлъзгаво бебе ... вероятно няма да ми дава да го правя Grinning аз няма да се дърпам, той пък не може да го кърми Joy 

# 242
Аз много внимателно наблюдавах приятелка, която е много дребничка и с малки ръчички. Слага бебето да легне на ръката й ,а главичката му се подпира на сгънката на лакътя. Дано го обясних разбираемо,но при нея изглежда лесно 🙄

# 243
Добре, не съм само аз в паника за къпането Grinning Аз реших да послушам една от педиатърките на курсовете и мисля да къпим бебчо 2-3 пъти седмично, не всеки ден. Разбира се, при смяна на памперс, ще мием дупе на мивката.
Честно казано, доста противоречиви мнения казват - къпете в банята, не къпете в банята, а в стаята, всеки ден , не всеки ден, да се чуди човек на кого да вярва.

# 244
От сега започвам да мисля за секциото. Първото дете ми е секцио с пълна упойка, сега обаче, там, където съм се насочила за раждане, практикуват спиналната упойка. Не знам дали ще издържа на напрежението, да чувам и виждам разни неща. Ами ако усетя нещо?!?

# 245
Ерос,имам доста познати със секцио,общо взето нищо не са виждали и докторите са говорили за други неща ,не за операцията. Всички казват,че са усещали придърпване и не е било приятно,но не и болка.
Мен ме  притеснява само времето докато започне всичко ,понеже съм страхлива и все си мисля,че ще истерясам още преди началото на операцията и ако се стигне до секцио ще искам пълна упойка

# 246
Моята пък мивка е малка и ниска, ще е трудно да се къпем вътре. Затова толкова ме е страх, чудя се с душа ли да го къпя, как... Обаче не мога да разбера нещо, нали докато е новородено трябва да му придържам главичката и по време на къпане както и да го държа с коремчето надолу за да пазим пъпа.  Нещо ми се струва непосилна тази задача, имам чувството че или главата му ще висне или ще го изпусна направо цялото. Joy

Не се плашете от къпането. Когато бебето е ваше няма страшно. Къпе се за 2 мин максимум обърнато с лицето на долу. С едната ръка го държите за коремчето, а с другата сапунисвате и миете. Хубаво е да има някой да асистира. И другото което се сещам е че първия месец, когато се учим взаимно бебето не се мърда, тоест то е неподвижно като парче месо и няма страшно да го изпуснете. Споко, радвайте се на мига!

# 247
  • София
Здравейте, момичета!
И на мен днес ми е последен ден в работата, все едно имам рожден ден - черпя с торта, подаряват ми букети Simple Smile
Още повече се развълнувах от предстящата голяма промяна в живота ми, първа бременност ми е и ме е страх от всичко - раждане, болка, къпане, отглеждането на малкото мишле като цяло. Ще посетя няколко лекции и приятелки с цел да видя те как го правят.

# 248
  • Варна
Мами, има намаление на сайта на H&M 15% на всичко и онлайн и в магазините им.
Онлайн трябва да се добави код за намалението - 9970 и доставката е безплатна Simple Smile

# 249
  • Бургас
Момичета относно секциото, имам позната която е била с спинална упойка и единственото нещо което е усетила е ваденето на бебето и е било леко натискане нищо повече. Успокои ме че не е от най-приятните неща, но не и толкова болезнено а и каза че анестезиолога е до вас и ако има нещо веднага се реагира.
Единствено се иска спокойствие от нас до колкото е възможно. Blush

# 250
[/img]
Здравейте, понеже се наложи да лежа в болница, заради забавяне растежа на бебето,днес си вземах епикризата, но все още съм леко притеснена.Ако някоя мама може да ми помогне,да разчете епикризата, защото съм при АГ във вторник. Благодаря!

# 251
Здравейте, момичета!
На мен днес ми беше последния ден на работа. Много ми е странно, че поне година няма да ходя хаха
Иначе за бебето мисля, че вече всичко най-необходимо сме купили. Само козметиката ще купя другия месец.
Сега планът е да си почивам, да си чета книжки, да се разхождам и да направя едно основно почистване с помощта на майка ми Wink
А, и на училище за млади родители ще ходим Simple Smile Първо детенце ще ни е и решихме с таткото да се запишем 😊

# 252
Само веднъж къпах бебето под чешмата. Страхувах се да не я изтърва, защото я държа с една ръка, при това лявата. До 1г. и 6м. всяка вечер я къпахме заедно с баща й в коритото, той я предържа, аз я сапунисвам и изплаквам😅, после я мажех с преварен зехтин и я масажирах, след това си лягахме кърмих си я, и така си заспиваше сладко сладко.
Мама Леоне ние взехме  Wi-Fi смарт камера Robicam, 2mp, 1080p от emag с  голяма отстъпка. Сега гледам отново имат намаление.

# 253
Здравейте, искам да попитам дали на някоя лт Вас и се е случвало подобно нещо?Реших да пиша тук, защото вече сте минали през тази седмица. Аз съм 20 г.с и 5 дни съм. От понеделник ми се появиха странни, тъпи болки под ребрата, вдясно от корема... посока кръста :/ търпими са и не са постоянни, забелязах, че според стойката се появяват... примерно ги има за определен период от време, после чак на другия ден се появяват. Правих изследвания кръв и урина, всичко ми е нормално. Ходих във вторник до лекаря, прегледа ме каза, че всичко е наред и така както му обяснявам болката за него е разтягане... и ми каза ако не ми мине до няколко дни пак да отида, за да ме изпрати да ми поглднат черния дроб. Аз както усещам не е вътрешна болка, а по-скоро като мускулно разтягане. На някоя от Вас случвало ли и се подобно нещо?

# 254
И на мен днес ми беше последен ден на работа!!:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт