Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 255
  • Мнения: 751
Привет! Да споделя притеснението си от непрекъснато покачващите се цени на свинското. Имам още запаси във фризера от св. врат на 6лв., но привършват. И аз кво ши ям?  Свински врат от 11лв. ще ми присяда... УжасТ... Ми то агнешкото 12-13 лв.
Свински врат на 6 лева? Това единствено е възможно да е бил някакъв напомпан с гадории вносен боклук. В махленската месарница с нашенско месо цените на свинското не са мръднали повече от година. Но вратът без кост е около 11 лв. много отдавна.
Какво искате? Кило домати са между 2 и 4-5 лева. За мене е ненормално кило зеленчук да се доближава до цената на кило месо. Аз се нахранвам със 100 гр месо, но за салата един приемлив на размер домат е поне 200 гр - колкото месото на цена.
А агнешкото е 60-70 процента кокали и мазнина. Истинското агнешко месо е направо златно.

# 256
  • Мнения: 34 261
На 7-8 лв си е вратлето на промо. На редовна цена не купувам отдавна....

# 257
  • Мнения: 1 338
Вратът в Кауфланд е или испански,  или полски, или румънски и е много по-хубав и мазен от този,  който рядко купувам от фирмения магазин на свинеферма на 10км от нашия град. И да,  в нашия Кауфланд след Нова година продаваха свински врат на 6 лв.  цели 3седмици. Изглежда бяха презаредили.
Миналата година не съм видяла в Кауфланд цена на св.  врат по-висока от 9.50 лв. Промоционалната му цена беше 6.99 лв. Толкова беше през цялата година и във фирмените магазини на свинеферми в нашия град,  които са 3 в околностите на града и на нито една не ми харесва врата. 
Аз със 100 гр месо не мога да се наям. Около 200-220гр месо ме засищат. Домати не обичам. Половин айсберг на салата съм изяла.

# 258
  • Благоевград
  • Мнения: 1 884
Да се изкажа по въпроса за бременноста и НВ-ВМХ - сега вече забелязвам ползите от режима. 3 дни следях въглените стриктно да са около 70 гр., кръвната захар започна да спада. Снощи малко попрекалих с вечерята и ядох не каквото трябва, днес сутринта, 12 часа след вечеря кръвната захар 6.4. Ще се гръмна. Към 10 и 30 мъжът ми сготви ориз с пиле и от любопиство исках да го пробвам на вкус, изяла съм 2 супени лъжици и това чудо така ми се е отразило днес. Та трябва сериозно да внимаваме какво се консумира, защото ми се струва, че съм развила гестационен диабет и трябва да затегна сериозно колана.  Confused

# 259
  • London
  • Мнения: 10 297
Всички необходими витамини и минерали необходимо за правилното развитие на ембриона, могат да се набавят от животинските продукти. Въглехидратите изобщо не са задължителни, а при висока КЗ и инсулин са си направо бедствие. Децата на майки с проблеми със захарта и инсулина, често се раждат с по-високо тегло и са по-склонни към затлъстяване през живота си. Още повече, че през бременноста, жените са естествено инсулиново резистентни. Не е нужно допълнително натоварване на организма с консумацията на въглехидрати. Peace

# 260
  • Мнения: 34 261
Казахте за свинското - другата седмица в Лидл свински врат и то без кост ще е на 7.99 лв.

# 261
  • Мнения: 2 599
Записвам се да ви следя, започнах режима преди няколко дни.
Въпрос: Мога ли да консумирам този хляб:  https://www.ebag.bg/khliab-mastermacher-proteinov-250-g/12043 ?
На етикета пише, че има 7 % въглехидрати, което не е много. Една филийка (50 гр.) съдържа около 3.5 гр. само.
Не смятам да ям повече от филия-две на ден и то не всеки ден.
 

# 262
  • Мнения: 13 632
Записвам се да ви следя, започнах режима преди няколко дни.
Въпрос: Мога ли да консумирам този хляб:  https://www.ebag.bg/khliab-mastermacher-proteinov-250-g/12043 ?
На етикета пише, че има 7 % въглехидрати, което не е много. Една филийка (50 гр.) съдържа около 3.5 гр. само.
Не смятам да ям повече от филия-две на ден.
 
Точно такъв си купувам, като ми се прияде хляб...

# 263
  • London
  • Мнения: 10 297
От какво е направен този хляб?

# 264
  • София
  • Мнения: 3 568
От какво е направен този хляб?
https://m.supermag.bg/food_products/testeni/hliab-i-suhari/view?iid=140386 Като гледам състава, предпочитам от кокосово брашно и яйца да си направя.

# 265
  • Мнения: 2 599
Копирано от supermag.bg:
Състав: вода, протеинова смес, пшеничен протеин, грахов протеин, кафяво ленено семе, пълнозърнесто ръжено брашно, соев шрот, соево брашно, пшенични трици, златисто ленено семе, слънчогледови семки, сусам, мая, овесени фибри, сол, регулатор на киселинността, натриев диацетат, суроватка на прах.

А, изпреварили са ме.

# 266
  • London
  • Мнения: 10 297
Благодаря!  bouquet
Според мен съставът му е кофти (ръж, соя, овес, слънчогледови семки), въпреки ниското съдържание на В, а и е ужасно скъп. Аз не бих го яла, редовно пък изобщо.

# 267
  • Мнения: 5 571
Не бих го яла.
Тук има статия на английски за подобни хлябове:

https://www.dietdoctor.com/low-carb-bread-another-fairy-tale-bites-the-dust

# 268
  • Мнения: 2 599
Благодаря за отговорите. Flowers Tulip
Не става дума за редовно ядене, а само като се появи глад за филийка, намазана с нещо.
Протеинов домашен хляб опитах да правя, но не ми се получи много вкусен, хвърлих го.

# 269
  • London
  • Мнения: 10 297
Аз много обичах хляб, особено прясно опечен или препечени филийки с масло. Питките на майка ми ми бяха любими. В началото ми беше трудно, но се свиква бързо. Сега се наяждам се прекрасно и без грам хляб, а преди това си мислех, че е невъзможно.

Най-лесно е да си вземет глюкомер и да пробвате как ви се движи КЗ след консумация на различни видове хляб. Ще се учудите колко тези нисковъглехидратни хлябове вдигат захарта. Сигурно не толкова колкото бял, но достатъчно високо, че да са проблем.
Вероятно след време, когато килограмите и кръвните показатели влязат в норма, може да се яде по малко и от време на време, но до тогава, не си правите услуга.

Общи условия

Активация на акаунт