Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ново жилище ,купено на зелено

  • 840
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 51
Здравейте, какво ви е мнението за покупка на зелено.В Пловдив.Как да преценим рисковете.Причината е че така имаме по - голям избор .На вторичния пазар не остават  добри апартаменти.Какви клаузи са задължителни в договора.Моля дайте опит.

# 1
  • Мнения: 5 005
Истината е, че ще купите право на строеж, но не и жилище. Обърнете се към добър адвокат по имотни въпроси, за да изпипа нещата.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 64
Дори и да "изпипа" адвокат въпроса има много нароени строителни фирми, които нямат никакви активи и са с 2 лева капитал.При евентуален фалит ще имате осъдително съдебно решение, което може да си сложите в рамка.Възниква въпроса как при този горещ пазар ще фалират, нали ще продадат всичко.Да това звучи убедително, че строежа ще бъде успешен.Тук има едно голямо обаче.Аз не съм търсила в тези райони, но вижте в Тракия и "Смирненски" (по-скоро Прослав, но наричан района на "гребната") какви мегакомплекси се строят с 100-ци апартаменти.Това е огромна инвестиция, при проблем дори с 1/3 от продажбите може да закъсат.
Все пак на зелено наистина купувате право на строеж, ако има А14 ще купите директно построения вече имот, на този етап и риска е много малък.Ако купувате на престижно място от фирма с история поне 15-20 години, която строи сграда с 20-на апартамента риска е почти нулев.На топ местата апартаментите заминават наистина на зелено и строителя с финансиране проблем няма да има.Дали на зелено ще заминат 300-та апартамента на къра, след хирургиите?Ако кажете ще заминат има промоции на 550-600евро, си задайте въпроса за качеството на строителство на 550-600евро, където се прокарва и чисто нова инфраструктура.
Иначе завършени жилища в нови сгради с А16 на хубави места почти няма, или ако има са първи или последен етаж със скосявания.Късмета обаче може да изскочи ако имате търпение.

# 3
  • Мнения: 51
Благодаря.Става дума за една сграда срещу Тримонциум.Сега ще я започват. И не мога да реша.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 64
Мястото е отлично, вижте само фирмата от колко време е на пазара и разгледайте поне отвън построени от нея вече сгради.Ако са нова фирма и още нямат нищо построено, ами може и читави да излязат, все пак трябва сама да си прецените дали да поемете малък риск за хубав етаж и изложение на по-изгодна цена или готово, но кофти етаж и висока цена, но без риск.

Общи условия

Активация на акаунт