СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 070
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Някой няма ли да ражда в Шейново? Да препоръча лекар там или .. съвет. Мойто АГ, след като я попитах за болница да ме насочи  (тя не изражда) каза; има време...! и ми препоръча Шейново, Тина Киркова, Майчим дом (Майчин дом отказвам директно)...
Шейново по ми се нрави! Но си нямам и идея какво и при кой там.

# 556
И аз съм така с докторите. Анна Богданова винаги ми връща съобщение до час-два, ако нещо й пиша, но ако я хвана в кофти настроение малиии... Не обича и много да й се задават въпроси. Доволна съм от следенето при нея като цяло, но за раждането много се чудя още. Скоро почнях да ходя и при Татяна Арабаджи в Щерев. Тя пък е много внимателна и обяснителна, но връзка с нея никаква. Величията няма да ги коментирам. Просто са под всякакви критика нашите докторя. Егото яко ги тресе и са се помислили за Господ, а идея си нямат колко са далече от истината.

Само аз ли не мога да се разбера с тази жена. Сблъсквала съм се точно три пъти с нея, първия на феталната морфология, а другите два пъти като съм ходила в спешното в Токуда, силно се надявам да няма четвърти път. Освен, че не обича да и задаваш въпроси, винаги е тросната и ти се сопва. Предвид цените в тази болница и отделно, че при нея се плаща даже повече, честно казано не бих си я избрала за раждане..
Как се плаща повече? Цените не са ли фиксирани и за всички доктори да са еднакви?
Иначе, да, и аз съм чувала, че е доста надменна докторка. Не съм я засичала и Слава Богу, че както не умея да си мълча.... Но нали при нея раждат и някои от родните звезди, та явно наистина си е повярвала прекалено.
Прегледа при Богданова е 95 лв, а при повечето лекари в Токуда, не само в АГ е 75. DES_123 права си, щом си решила да раждаш в тази болница, най-добре е да е при нея. Все пак тя е добър специалист, не го отричам, просто няма отношение към пациента, а то това е важното да е адекватна, за да бъде всичко наред по време на раждането.

# 557
Здравейте,и аз се включвам с мнение за д-р Богданова ,аз съм изключително доволна от нея.Благодарение на нея разбрах ,че имам тромбофилия и ми назначи лечение с фраксипарин ,до момента не съм видяла лошо отношение .Винаги е връщала отговор или звънни или отговаря на вайбър.В началото ходех в Токуда после започнах в Св.Петка където също преглежда,и съм решила да раждам при нея.Чувствам се спокойна при нея,и мисля че това ще е в "+" при раждането.С една дума добре ,че беше тя ,и успяхме да спасим бебчето 💟
Важното е да усетите Вашият лекар,и всичко ще мине леко ! 🤗

# 558
Здравейте.  Днес бях на фатална морфология в Шейново.  Много съм притеснена 😕 ,  тъй като докторката каза , че бебето е с 2 седмици назад 1.175 кг , а съм в 30г. + 2 дни . Другото обаче е , че преди 1 Седмица като бях на преглед бебето беше с 2 дни напред и беше 1 Кг. Да ли е възможно лекарката да греши и да ли има някой , който е ходил там на Фатална.  Благодаря 😊

# 559
  • София
Здравейте.  Днес бях на фатална морфология в Шейново.  Много съм притеснена 😕 ,  тъй като докторката каза , че бебето е с 2 седмици назад 1.175 кг , а съм в 30г. + 2 дни . Другото обаче е , че преди 1 Седмица като бях на преглед бебето беше с 2 дни напред и беше 1 Кг. Да ли е възможно лекарката да греши и да ли има някой , който е ходил там на Фатална.  Благодаря 😊
Морфологията е фЕтална. Възможно е и първият лекар да не е измерил правилно, както е и възможно лекарят на феталната морфология да не е измерил правилно - не се шашкай, за твое спокойствие можеш да посетиш още един преглед - леко трепване на ръката на лекаря може да промени нещата с +/- 200 грама, че и повече. Ако бебето действително изостава в грамажите, в повечето случаи има мерки, които могат да се вземат, за да навакса - просто провери размерите и при друг лекар и обсъдете къде е проблемът. Освен това децата не растат по калъп - в една седмица не дръпва достатъчно в размерите, но в следващата седмица расте ударно. Възможно е също така да си била с късна овулация и бебето да е със седмица по-малко отколкото го изчисляват по последния ти цикъл, съответно изоставането въобще да не е 2 седмици, а само 1. 

# 560
Мами, освен магнезии (хапчета) за крампи - какво друго може да помогне? Зверско е последните нощи..

# 561
  • София
Здравейте и от мен. Ние сме малко на почивка и не пиша много, защото е лудница. Децата имат кашлица още от преди да тръгнем и нещо не се оправят толкова бързо, колкото ми се иска, въпреки чайовете, инхалациите, сиропа за кашлица и морският въздух. Дано да не се налага да ходим по болници тук.

Аз също се следя в Токуда, но по здравна каса. До тук нищо не съм плащала. Лекарката ми не изражда и си запазих час при д-р Илиев за края на август. При него ми е предното раждане и съм доволна, а и е добре да е при същия лекар, ако пак е секцио. За други лекари нямам наблюдения, но не съм и имала някакви сериозни поводи да се свързвам с тях, освен на консултациите като се виждаме.

На момичетата, които лежат и се пазят - стискам палци всичко да е наред.

А относно сериалите - ако имах време, с удоволствие бих погледала, но не знам кога ще ми се удаде този шанс Simple Smile И аз мислех, че съм единствената на този свят, която още не е гледала Game of Thrones, а май скоро няма и да го гледам, но един ден съм си казала, че и това ще се случи Simple Smile

# 562
Мами, освен магнезии (хапчета) за крампи - какво друго може да помогне? Зверско е последните нощи..
Папаверин и Магнерот

# 563
Папаверин и Магнерот

Магнерич ми изписа АГ-то - 3х1, но трябва май дооста да почакам за да ме облекчи.

# 564
Папаверин и Магнерот

Магнерич ми изписа АГ-то - 3х1, но трябва май дооста да почакам за да ме облекчи.
Да и ако е възможно - домашен покой, почивка, релаксация. ❣

# 565
нямам търпение другата седмица да излезна вече отпуск - просто офис "хората и работата"  ми идват определено в повече!!!
Яд ме е , че не си я взех по-рано! Просто покоят и спокойствието са безценни!

# 566
Аз да се оплача, че съм с гестационен диабет Cry
Не ми стигат всички други неща, ами сега и това. Въобще не вярвах, но явно повечето грамчета на беба си имат причина.
Има ли някоя мама с подобен проблем и знаете ли дали в този случай се препоръчва секцио? Мисля, че ще мина само с диета, но знае ли се...

# 567
Здравейте.  Днес бях на фатална морфология в Шейново.  Много съм притеснена 😕 ,  тъй като докторката каза , че бебето е с 2 седмици назад 1.175 кг , а съм в 30г. + 2 дни . Другото обаче е , че преди 1 Седмица като бях на преглед бебето беше с 2 дни напред и беше 1 Кг. Да ли е възможно лекарката да греши и да ли има някой , който е ходил там на Фатална.  Благодаря 😊
Морфологията е фЕтална. Възможно е и първият лекар да не е измерил правилно, както е и възможно лекарят на феталната морфология да не е измерил правилно - не се шашкай, за твое спокойствие можеш да посетиш още един преглед - леко трепване на ръката на лекаря може да промени нещата с +/- 200 грама, че и повече. Ако бебето действително изостава в грамажите, в повечето случаи има мерки, които могат да се вземат, за да навакса - просто провери размерите и при друг лекар и обсъдете къде е проблемът. Освен това децата не растат по калъп - в една седмица не дръпва достатъчно в размерите, но в следващата седмица расте ударно. Възможно е също така да си била с късна овулация и бебето да е със седмица по-малко отколкото го изчисляват по последния ти цикъл, съответно изоставането въобще да не е 2 седмици, а само 1.  
Интересно ми е какви са мерките за бебетата 😕
Мимоза пази се. Увеличаването на крампи е наистина опасно. Консултирай се с лекаря си. Само знам, че магнезия/ магнерот, без спокойствие и пазене не помага.

# 568
Хубаво е, че има и доволни от Богданова. Иначе като вземат всички да в плюят и се стресирам. Аз също съм доволна от прегледите като цяло. Просто отношението й не ми е по вкусна, но както си говорихме с мъжа ми, важното е да е добър лекар, ако ще да е пълен задник като човек.

# 569
Лекарката ти трябва да прецени дали си за секцио или не- с гестационен и по-голямо бебче - спрямо теб и големината на бебчето като термина наблици. Моя слаба и дребничка приятелка роди естествено бебче към 4,5 кг. Имаш още време да  се доближи до нормата, ако спазваш диета без въглехидати. Не остава много време, има хубави зеленчуци и със салата и месо или млечни ще ни е добре. Аз също мисля, да намаля въглехидратите малко, за да намаля качването на кг и да ми е малко по-леко накрая. До тук съм малко над това, което бях планиране като качване.

Чудя се дали има опция за отключване на гестаионен на по-късен етап от бременността, аз правих обременяване преди месец. Затова ще огранича сладко и тестено.

Общи условия

Активация на акаунт