СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 068
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами и бъдещи мами!
Аз съм 30 седмица с бебчето всичко е наред, но от сутрина имам ужасна болка в кръста отдясно, която слиза към десния крак. Някой има ли такива оплаквания. Дали е заради бременността. И дали е нещо сериозно. Ако не се оправя до 2 3 дни отивам на лекар. Болката е когато вървя или сим права. Когато лежа не ме боли

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 20:25 от Анонимен

# 571
Лекарката ти трябва да прецени дали си за секцио или не- с гестационен и по-голямо бебче - спрямо теб и големината на бебчето като термина наблици. Моя слаба и дребничка приятелка роди естествено бебче към 4,5 кг. Имаш още време да  се доближи до нормата, ако спазваш диета без въглехидати. Не остава много време, има хубави зеленчуци и със салата и месо или млечни ще ни е добре. Аз също мисля, да намаля въглехидратите малко, за да намаля качването на кг и да ми е малко по-леко накрая. До тук съм малко над това, което бях планиране като качване.

Чудя се дали има опция за отключване на гестаионен на по-късен етап от бременността, аз правих обременяване преди месец. Затова ще огранича сладко и тестено.

Ами, то странното е, че аз не съм качила кой знае какво, в 31 г.с. съм, имам натрупани 7 кг. Сладко не ям, не съм прекалявала с въглехидратите или поне аз така си мисля .. Thinking Но явно се отразява на бебчето. Дано да влезнем в граници! Ще видим какво ще каже докторката утре. А иначе от седмица вече съм ограничила хляба, картофи и ориз, гледам да хапвам повече месо, салати...
Абе, като цяло се притеснявам да не се отрази негативно на беба Disappointed

# 572
Колко кг качвате няма общо с гестационния диабет.

# 573
Аз съм 30 седмица с бебчето всичко е наред, но от сутрина имам ужасна болка в кръста отдясно, която слиза към десния крак. Някой има ли такива оплаквания. Дали е заради бременността. И дали е нещо сериозно. Ако не се оправя до 2 3 дни отивам на лекар. Болката е когато вървя или сим права. Когато лежа не ме боли
Аз съм в 30 седм и имам болки в кръста , таза и в десния крак, направо куцам понякога. АГ предположи, че е от доскова херния на кръста, аз имам там, така че.. посъветва ме за консултация с невролог.

# 574
Здравей, аз имах такъв проблем преди няколко седмици, даже бях писала по-напред в темата. Появи се изведнъж болка в кръста, която продължаваше към левия крак. Едва ходех дори до тоалетна, даже по-скоро куцах, само докато лежах или седях бях добре. Доста рових и си намерих упражнения за кръст при бременност, почнах да ги правя (доста несериозно признавам) и след около седмица-две болката изчезна също толкова рязко, както и се беше появила. Дано не се връща, че беше ужасно.

# 575
Аз пък от вчера имам доста странна болка под режрата отляво. Появи се след като сутринта в просъница си поех рязко въздух и ме пресече ужасно болезнено. Все едно прищипах нещо. После остана тая болка, която не е силна и я чувствам по-скоро при натиск само. Ама много се наплаших. Обаче после си викам какво пък може да стане от едно вдишване и се успокоих. А и бебка си рита и тн., както обикновено. Та да знаете - без резки и дълбоки вдишвания

# 576
Колко кг качвате няма общо с гестационния диабет.

Всъщност има, бурното качване на килограми на бременната е един от симптомите. Разбира се не всеки който качва повече килограми има гестационен диабет, нито пък нормалното качване на килограми означава че нямате. Просто докторите си имат едно наум като установят че се качват повече килограми и обикновено назначават допълнителни изследвания за да разберат дали това се дължи на диабета.

# 577
Мами някоя от вас,знае ли плана за раждане еднакъв ли е в различните болници,и конкретно от МЦ Св.Петка ,ако някоя мама или бъдеща мама е попълвала там такъв план,нека да пише на лично или да сподели тук какво представлява! Simple Smile

# 578
  • Sofia
Мами някоя от вас,знае ли плана за раждане еднакъв ли е в различните болници,и конкретно от МЦ Св.Петка ,ако някоя мама или бъдеща мама е попълвала там такъв план,нека да пише на лично или да сподели тук какво представлява! Simple Smile

Какво имаш предвид? Ако става дума за желанията ти за раждането, можеш да си ги напишеш на един лист и да питаш доктора предварително, дали всичко е изпълнимо.
Не е документ и не са задължени да се събразят с него.
Ето това ще попълня аз, от сайта на Надежда. Ще го дам там като ме приемат на самото раждане. Може да не е толкова подробно, просто там така са го направили. Виж линка най-отдолу тук:
https://www.m.nadezhda.bg/dokumenti/

# 579
Аз да се оплача, че съм с гестационен диабет Cry
Не ми стигат всички други неща, ами сега и това. Въобще не вярвах, но явно повечето грамчета на беба си имат причина.
Има ли някоя мама с подобен проблем и знаете ли дали в този случай се препоръчва секцио? Мисля, че ще мина само с диета, но знае ли се...

Не се притеснявай излишно!какви са ти стойностите след обременяването..Аз бях с гест.диабет ,регулирах го с диета и се чувствах прекрасно,родих преди 2 седмици здраво бебче  по естествен начин ,изненада ни и се роди 9дена преди термин.3кг400гр...само дето първите 24ч го боцкаха всеки път преди хранене ,за да се види дали прави хипо ,но всичко беше наред...успех!!!

# 580
Не ми стигат всички други неща, ами сега и това. Въобще не вярвах, но явно повечето грамчета на беба си имат причина.
Има ли някоя мама с подобен проблем и знаете ли дали в този случай се препоръчва секцио? Мисля, че ще мина само с диета, но знае ли се...

Не се притеснявай излишно!какви са ти стойностите след обременяването..Аз бях с гест.диабет ,регулирах го с диета и се чувствах прекрасно,родих преди 2 седмици здраво бебче  по естествен начин ,изненада ни и се роди 9дена преди термин.3кг400гр...само дето първите 24ч го боцкаха всеки път преди хранене ,за да се види дали прави хипо ,но всичко беше наред...успех!!!

Привет!
На 60 мин- 12.70, на 120 мин- 9.10. При първото взимане съм в норма. Никога не съм качвала захарта.
Аз като цяло не съм се притеснила кой знае колко, но просто не го очаквах. Надявам се да се справим само с диета.
Благодаря за успокоението! Надявам се наистина да направят нужните изследвания на бебчето след като се роди.
Честита радост на Вас! Бъдете здрави!

# 581

Не се притеснявай излишно!какви са ти стойностите след обременяването..Аз бях с гест.диабет ,регулирах го с диета и се чувствах прекрасно,родих преди 2 седмици здраво бебче  по естествен начин ,изненада ни и се роди 9дена преди термин.3кг400гр...само дето първите 24ч го боцкаха всеки път преди хранене ,за да се види дали прави хипо ,но всичко беше наред...успех!!!

Привет!
На 60 мин- 12.70, на 120 мин- 9.10. При първото взимане съм в норма. Никога не съм качвала захарта.
Аз като цяло не съм се притеснила кой знае колко, но просто не го очаквах. Надявам се да се справим само с диета.
Благодаря за успокоението! Надявам се наистина да направят нужните изследвания на бебчето след като се роди.
Честита радост на Вас! Бъдете здрави!

След 120 мин е хубаво да не е повече от 6.7 или 120мг/дл

Съветвам те да намалиш въглехидратите-хляб,картофи,ориз,спагети ...ако ги хапваш е добре да бъдат пълнозърнести и да ги мериш грамажите,докато установяваш кое как ти влияе на КЗ....също така внимавай с плодовете,хубаво е да не ядеш по няколка плода..а само един или например половин ябълка и половин портокал...
Успех и ако има нещо -питай! Благодаря...най-голямото щастие е да станеш мама..💙https://

# 582

Да Ви попитам за тези резултати как ги виждате? Знам, че хемоглобина е нисък и ще продължавам със желязото, но левкоцитите са лееко завишени, а тромбоцитите отиват към долната граница, преди 1 месеца бяха 197. Благодаря Ви предварително

# 583
Здравейте! Днес в изследванията ми на урона излезнаха завишени левкоцити. Максималната стойност на микроскопския анализ е 9 p/ul, а при мен е 56.. Някой имал ли е такъв проблем?

# 584

Да Ви попитам за тези резултати как ги виждате? Знам, че хемоглобина е нисък и ще продължавам със желязото, но левкоцитите са лееко завишени, а тромбоцитите отиват към долната граница, преди 1 месеца бяха 197. Благодаря Ви предварително
Консултирайте се с АГ, но хемоглобина е добре. За левкоцитите е нормално да са леко завишени, заради бременността. А желязото как е ? Желязодефицитна анемия ли имате?

Общи условия

Активация на акаунт