СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 859
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Имах предвид дали по математика или БЕЛ са по-многобройни високите резултати. От това, което си посочила за миналата година излиза, че са горе долу поравно.
Кативики въпросникът е култов. Joy

# 151
Кооперирал се е с кеф този,  който не е имал земя или други имоти. При нас също бяха разпитвали прецизно по темата.

# 152
  • София
Е, те тези не са имали нищо за коопериране, освен желание. Joy Тях не ги броим.

# 153
На мен пък ми харесва идеята за въпросника. Пише, че въпросите са съвсем примерни и незадължителни, както и че може и други да се задават. Повод е детето да поговори с роднините си за тяхното минало, да научи нещо за историята на рода си, да чуе разкази от първо лице за годините на социализма. За някои деца би било много любопитно.
Наскоро по история имаха за задача да направят родословно дърво и да представят историята на рода си. На мен ми изглеждаше като много тегава работа. Обаче за детето се оказа изключително интересно и полезно. Беше повод всеки от бабите и дядовците му да му разкаже всичко, което помни за роднините и предците си. Уникални истории. Включително и от годините на социализма. Някои ги записахме на клипчета. Аз повечето съм ги слушала многократно, но детето не беше, а бабите и дядовците му вече са възрастни и беше шанс това, че успя да ги чуе от първо лице.

# 154
  • Варна
Специални благодарности на Mrs Jan!

И на Шарлот и Triger също!  bouquet

# 155
  • София
Задължително трябва да знаят децата за годините на социализма. И ние разказваме живи истории.Идеята не е лоша, но примерните въпроси са забележителни. Някои ме разсмяха до сълзи. Joy

# 156
Задължително трябва да знаят децата за годините на социализма. И ние разказваме живи истории.Идеята не е лоша, но примерните въпроси са забележителни. Някои ме разсмяха до сълзи. Joy

След първоначалния шок от въпросника и аз се смях със сълзи. Децата трябва да знаят за социализма, но изобщо не могат да си представят и идея нямат какво е било. Колкото и да разказваме ние и баби и дядовци, някак не могат да го асимилират.

# 157
  • непостоянно
Ех, миналата година по това време вече се чакаха резултати и хората започнаха да изтрезняват, а ние трябва да се мъчим с бЕлото още месец.
Не, че нещо, ама след изпитите започна истинското пиянство! Joy
И аз така съм го планирала! Bowtie

П.П. Само да не е от мъка.. No Mouth

Сиси, взе ми думите от устата, както се казва Wink

И аз изказвам искрени благодарности за картите 💐

Колкото до “интервюто”, абсолютно същото правиха и нашите в средата на май 🤪 Моята щерка интервюира дядо МИ и както той се изрази по повод кооперирането - случвало се е “доброЗОРно” 😂😂😂

# 158
При всички случаи повече ще им остане нещо в главата, ако го чуят разказано от близък, отколкото ако го прочетат в учебника.

# 159
Идеята за родословие и история на рода истински ме интересуваше на 15 г. И е жалко, че знаем само до прадядовци....

# 160
  • София
Благодаря за картите, прецаках се и днес ги поръчах... Simple Smile
Някой има ли представа къде мога да намеря тестовете от миналата година по биология и физика в НПМГ?

# 161
# 162
Днес учител с 20г опит даде съвет на нас майките няколко дни преди изпита децата активно да почиват. Минимум няколко дни нищо да не учили? Аз имам мнение по въпроса, но да не го налагам, вие какво мислите за този съвет?

# 163
  • Варна
Днес учител с 20г опит даде съвет на нас майките няколко дни преди изпита децата активно да почиват. Минимум няколко дни нищо да не учили? Аз имам мнение по въпроса, но да не го налагам, вие какво мислите за този съвет?
Струва ми се, че сме били на едно и също място от 18 часа Laughing

Иначе, ние говорихме с девойката, решихме следващата седмица да минем картите, да си прочете всички тези, както и преговор по български език. По математика ще погледнем задачите, които цяла година я затрудняваха - работа и капитал. Ще преговори формулите за валчести тела. Това за 5-те дни смятам че не е чак толкова много + тренировки сутрин. Събота ще има последен урок по БЕЛ, а неделния по математика ще се опитаме да го изместим в петък.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 21:39 от Alexandra

# 164
Интуицията ми казва същото. Каквото са научили децата, това е. Няма смисъл до последно да бъдат товарени. Възможно е една засечка при задача/тест да ги паникьоса и демотивира и да тръгнат несигурни за изпита. Най-добре знанието се затвърждава на подсъзнателно ниво, когато активната дейност е изключена.

Общи условия

Активация на акаунт