СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Ще ви се оплача, че много ми е прикипяло. Титулярката по БЕЛ към Нова година излезе в 6-месечен болнични. Два месеца им се въртяха заместници - всеки час различен, накрая взеха постоянна, която не беше преподавала досега. Това в кратце.
Титулярката се върна на 28 май. Преподава им "По жицата"и пита моя син за кулминацията. Той казва кой момент според него е въпросния, но не бил този. Тя изказва възмущение, че как така ходи на школа, а не знае. Той ѝ отговорил, че в школата още не са го взели.
Дава им за домашно ОЛВ. Пише той по изискванията за ОЛВ, вдига го да чете - много подробно било. По описанията ѝ разбирам, че иска теза.
Вчера правят класното по БЕЛ под формата на 1-ви модул. Предава той, тя преглежда отговорите набързо и казва - много добре. Днес съобщава някои от оценките - само той и другата отличничка с 5-ци, останалите надолу, вкл. третата отличничка. Посъветвала ги, когато редят желанията след НВО, да напишат първо най-желаното, а след него да напишат сегашното пропаднало треторазядно училище, за да са сигурни, че някъде ще ги приемат Rage Не знам как изобщо жена на години и уж интелигентна може да говори така на децата в този момент. Държи се точно като заядлива лелка. Дано не му спретне някой номер с годишната оценка!!! Не е върнала класното да видя какво толкова е сбъркал. По принцип се справя на първите модули с 2-3 грешки максимум. Тезите пише добре...

# 511
Връщам се на сливането на времето за двата модула. За нас явно няма да стане, но може би е добре за от другата година да се помисли. Моята госпожица точно на първия модул по МАТ има по-ниски резултати, защото не й стига времето(който не се е упражнявал достатъчно, така е). На втория модул почти на всички пробни има максималния без 2,3,4 точки. Не мога да разбера каква е тази работа, но както и преди писах - все ще изкарат, все ще изучат. Да са здрави и в добра кондиция, а ние по-далеч от тях - да не им предаваме лудостта, която ни тресе, поне мен де!

Много сходна ситуация, много добър втори модул, не и стигат 6-7 точки и първи модул шарения. Имала е точки в най-различни амплитуди, не и стига времето явно. Но и аз смятам, че това е, защото не се е упражнявала достатъчно.

Ееее, Ани, затова да си учител е призвание. Как пък вместо да ги улесни и надгради знания в децата, накрая ги мачка! Успокой детето, че не остана време в това училище и да си гледа целите

# 512
Учителите в училище сякаш се дразнят, че децата ходят по школи.

# 513
  • Sofia
Ами да върне класните, да им покаже грешките, да ги обсъдят, да се постарае сега да им помогне накрая... Тя им беше класна, отказа се от тях, след това ги заряза в най-важната година. Само им се подиграва Rage А се води корифейката по БЕЛ на училището. Ми да ги беше извела успешно!!!

Rady, то и него, и себе си успокоявам, че приключваме с това училище.

Аз не смея нищо да кажа как се справя младежът. Така успява да ме изненада понякога (неприятно), че до последно ще съм на тръни и изводи не мога да вадя. Дори училищата не гледам да редя желания, освен тези, за които сме сигурни. Да видим какво ще направи, пък тогава...

# 514
  • София
О, има го момента, че някои треторазрядни квартални училища, които в 8 клас продължават с една паралелка, се опитват да "порязват" децата, за да си останат при тях (затова ги е посъветвала да напишат училището на второ място). В училище близо до нас, се вихрят големи скандали в момента, защото това си е директорска политика от години. Въпреки това с понижавана не оценката по БЕЛ с една еденица, едва ли може да направи чудеса. Освен ако не я послушат и наистина да напишат училището на второ място.

# 515
  • Бг-мама
Учителите в училище сякаш се дразнят, че децата ходят по школи.
А нашите на това разчитат . Един два преразказа за цялата година. Евала , страшна подготовка им тръшнаха на тея деца.
Добре че бяха уроците.

# 516
  • Sofia
О, има го момента, че някои треторазрядни квартални училища, които в 8 клас продължават с една паралелка, се опитват да "порязват" децата, за да си останат при тях (затова ги е посъветвала да напишат училището на второ място). ....

Брей, точно това им е казала - има една паралелка 8-ми клас и трябва да се запълни Scream Аз реших, че нарочно ги е дразнила, а то може наистина това да е целта. Не искам да вярвам, че е такъв случаят!!!

# 517
При нас пък е много неприятно това, че никога не казват предварително за каква срочна/годишна оценка се очертава детето и евентуално да му се даде възможност за повишаване и някакво допълнително изпитване. Оценките ги научават за първи път при връчването на бележниците и винаги има някой жестоко изненадан, включително отличници по всичко, но с ниска оценка по музика, физическо и т.н.

В тази връзка се сетих и за нещо смешно от репертоара на моя третокласник. Разглежда той учебника по химия на батко си и го пита каква е тази таблица. Батко му - "Това е таблица на хим.елементи, ето това е кислород, това е въглерод ...". Малкият го застрелва: "А има ли елемент на изненадата?"

# 518
  • София
Относно точките на първи модул и времето, спомням си, че в началото на годината тук имаше дискусия, кое е по-добро за децата. Истината е, че деца с рутина се справят отлично с модула, в рамките ма 30-40 минути. Решаването на 20тина задачи, за по-малко от 3 минути всяка, предполага не само знания, а и доста съобразителност. Задачи, примерно от вида "Намерете Х", последвано от несложно уравнение, да хващат и да заместват с отговорите в уравнението. Много от задачите се решават буквално на ум, от тренирано дете. Състезателната мат е наистина полезна, в този случай.

# 519
  • Пловдив
Здравейте! Една приятелка ми щаза, че в първите за тази година броеве на списание Математика имало тестове за НВО. Някой да ги е срещал и сканирал?

# 520
Истината е, че всички знания по БЕЛ и мат дъщеря ми придоби на школата. Проблемът е, че първия срок по БЕЛ в училище препускаха през материала заради 2-3 седмично отсъствие на учителката. В школата бяха доникъде. Така девойката се сдоби с 4-ка за срока. Сега твори чудеса от храброст и се справя доста добре, но - уви! Лошото минало си е лошо минало. През последните седмици по мат в училище се решават по 1-2 задачи. През останалото време учителката разпитва някой къде иска да учи и го разубеждава. Голяма подготовка, няма що. Наистина - добре, че е школата...

# 521
  • Варна
Много е неприятно с учителите които реагират така. При нас в началото на учебната година твърдяха, че ако са си старателни нямало нужда да ходят на допълнителни уроци. Е да, ама по БЕЛ направиха ЕДИН единствен преразказ - това беше класното сега. Преди него госпожата отсъства две седмици и те дори не бяха сигурни ще правят ли класно и на какво. Резултатът естествено не е супер - от целия клас има три деца с по 30т(от 35) и всичко друго е надолу Thinking  По МАТ пък редовно им заявява, че втори модул не я интересува - там да си се подготвят както искат Joy  Добре че не разчитаме само на училищната подготовка.

# 522
Излезли са резултатите от последния ПИ в “Регалия”.

# 523
Благодаря Simple Smile И аз си мислех, че по-рано ще ги изнесат. Моето диване не може да надскочи себе си Worried Очакваше доста повече на втория модул...върти си се около едни същи точки...явно това ще да е...Disappointed
AniK, наистина много неприятно и допълнително внасящо напрежение на финалния етап.
И при нас основното е от школата... без това доста неграмотни щяхме да си останем...
Това е действителността в основното образование, тепърва ще се запознаем с тази в гимназиалното и точно от това ме е страх...да не изтеглим късата клечка и да сме с излъгани очаквания и разочарование...уф..
Нещо тези дни ми е супер изнервено....
Успех утре на НПМГе-нийчетата!

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 00:41 от 6tiplio

# 524
  • София
И аз точно за Регалия щях да пиша.
Моята доста се разочарова. Първата част бива, но втората... Не е добре. Много се беше изтормозила с една от задачите. Но явно и друго е объркала.
Но мислим позитивно. И това ще мине успешно.

А онзи ден ми прати снимка - снимала се и нарисуваха как и излиза пушек от ушите и главата.

Успех на децата утре.

Общи условия

Активация на акаунт