СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 859
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Интересуват ме само датите за подаване и после записване.. Всичко друго са прекалености и излишности Simple Smile

Аха, затова всяка година има хора, които смятат, че реда на заявените желания има значение за приема, в смисъл че дете с по-нисък бал може да те измести, ако е писало желаната паралелка на по-горна позиция. И си подреждат заявленията съобразно тази логика, че и спорят. Или, че мястото ти от първо класиране се пази и можеш да избираш между паралелките от първо и второ класиране и т.н.

# 121
Сините карти "Познай творбата" в цветен вариант.
Пускам пробно две снимки. Оригиналните са големи и трябваше да ги намаля, за да мога да ги публикувам тук. Кажете дали се виждат и да ги допълвам ли с останалите или да не се хабя.

Скрит текст:

ПП  Щом се виждат допълних половината. Останалите следобед.

Много благодаря за картите, екстра излизат като се принтират  Simple Smile

# 122
Интересуват ме само датите за подаване и после записване.. Всичко друго са прекалености и излишности Simple Smile

Аха, затова всяка година има хора, които смятат, че реда на заявените желания има значение за приема, в смисъл че дете с по-нисък бал може да те измести, ако е писало желаната паралелка на по-горна позиция. И си подреждат заявленията съобразно тази логика, че и спорят. Или, че мястото ти от първо класиране се пази и можеш да избираш между паралелките от първо и второ класиране и т.н.

Това си е до капацитет.. както и децата не са еднакви Simple Smile ...
А и винаги има такива, които системата "ги е прецакала" тъй че и да обясняваш...

# 123
  • София
Така е, но има и деца, прецакани не от системата, а от комбинацията: липса на капацитет + нечетене на излишности от родителя. Simple Smile Та, четенето на малко повече подробности, когато е важно за детето, няма да навреди никому.

# 124
Та, четенето на малко повече подробности, когато е важно за детето, няма да навреди никому.
Абсолютно е така.
Преди 2-3 седмици си говорихме с позната - майка на седмокласничка, която сподели, че не спирала да говори на дъщеря си колко по-важни са годишните оценки от училище, защото те се удвоявали при приема. И че оценките от изпитите не били толкова важни. Че и поспорихме по темата.
На въпросната родителска среща всъщност се зададоха въпроси, които тук са обсъждани многократно и отговорите на които сигурно ние с вас знаем наизуст. Но родителите, които четат (нямам предвид само тук) са малцинство. Затова казвам, че срещата беше полезна.

# 125
  • Бургас
Аз бих искала да прочета малко повече.Помните ли в коя тема е по-подробно разисквано от пишещите тук?По едно време не четях редовно,защото много се обсъждаха школите.

# 126
  • София
Кое по-точно? Принципът на класирането  ли? Или процедурата? В първия пост има описана поцедурата в графика, а в скрит текст има по-образно обяснение на принципа на класиране.  Но принципът е прост и е същият като от времето на моето кандидатстване в СУ преди 100 години. Simple Smile И двете ще се обясняват отново в тази тема, когато му дойде времето. Wink

# 127
  • Пловдив
Най-добре прочетете справочника + първия пост на тази тема.

# 128
  • София
Допълних си поста от сутринта с останалите сини карти.

# 129

А и винаги има такива, които системата "ги е прецакала" тъй че и да обясняваш...
О да, това ми е любимо. Системата, държавата, шефа, министерството - все някой им пречи. А това, че системата, държавата, министерството са еднакви за всички и някои се справят в същата тази среда, а други не, удобно се подминава.
Така е, но има и деца, прецакани не от системата, а от комбинацията: липса на капацитет + нечетене на излишности от родителя. Simple Smile Та, четенето на малко повече подробности, когато е важно за детето, няма да навреди никому.
Заповядай вкъщи да го обясниш на ММ, моля, че снощи до 2 часа се опитвах. Wink БЕлото от мен.

# 130
  • Бургас
Благодаря Ви!
Значи ще наблегна на първия пост и оттук насетне редовно четенЬе и пиенЬе.Simple Smile

# 131
Здравейте!
Безкрайно благодаря, Mrs Jan  Flowers Hibiscus!
Бих иска да попитам за Вашето мнение по въпроса, до колко влияе оценката от НВО на годишната оценка по бел и математика?

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 17:00 от Тъщата

# 132
  • София
Ех, миналата година по това време вече се чакаха резултати и хората започнаха да изтрезняват, а ние трябва да се мъчим с бЕлото още месец.
Искам да попитам къде статистически доминират по- високите резултати през годините по МАТ или по БЕЛ. Имам предвид тези над 90т.

# 133
  • София
Дидева специално благодаря за плана на учебните часовете за различните профили!

# 134
  • София
Ех, миналата година по това време вече се чакаха резултати и хората започнаха да изтрезняват, а ние трябва да се мъчим с бЕлото още месец.
Не, че нещо, ама след изпитите започна истинското пиянство! Joy
Тогава вече всеки показва истинското си лице!
По въпросът за четенето, благодарна съм, че се върнах към форума навреме, защото от незнание можех да направя компромис, за който към днешна дата щях да съжалявам. И имам предвид неща и тънкости, които касаят бъдещето!

Общи условия

Активация на акаунт